Komunikaty PR

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

2024-07-30  |  15:35

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania inspirowane kuchniami z różnych zakątków. Wyobraź sobie letni wieczór pełen egzotycznych smaków – od kolorowych dań kuchni meksykańskiej, przez aromatyczne potrawy azjatyckie czy inspirowane Włochami pasty! Poznaj inspiracje od FRoSTY – wszystkie z prostym składem, bez dodatków do żywności.

Meksykańska fiesta w zaciszu domowym

Kolory i pikantne przyprawy – to cechy, które jako pierwsze przychodzą do głowy, gdy myślisz o kuchni meksykańskiej. Mexican Chicken od FRoSTY to gotowe danie, które przenosi prosto do serca Meksyku. Wyraziste kawałki kurczaka w pikantnym sosie pomidorowym z dodatkiem fasoli, kukurydzy i papryki można jeść zarówno jako samodzielne danie, jak i wykorzystać jako bazę do wielu przepisów. Wystarczy kilka dodatków takich jak: tortilla, awokado czy feta, by wykonać Huevos rancheros. Danie zawinięte w papier ryżowy zmieni się w smaczne spring rollsy. Osoby, które preferują kuchnię wegetariańską, w asortymencie marki znajdą Warzywa na patelnię Mexican Mix, które również sprawdzą się jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Azjatyckie smaki na talerzu

Dania kuchni azjatyckiej wyróżniają lekkość i bogactwo warzyw. Jednym z elementów charakterystycznych są nadające potrawom smaku umami sosy, takie jak: sos sojowy, rybny czy ryżowy. Sięgając po dania gotowe Asian Wok czy Vege Bowl azjatycki z ryżem kalafiorowym można poczuć autentyczny smak Azji. Do przygotowania gotowych mieszanek pełnych różnorodnych warzyw i dodatków wystarczy zaledwie kilka minut. Dania gotowe to doskonały wybór dla osób, które nie mają czasu na stworzenie dania od podstaw i szukanie na sklepowych półkach wszystkich składników. Z kolei Warzywa na patelnię Wok Mix to dobre rozwiązanie dla osób, które chcą wzbogacić swoje danie o dodatkową porcję warzyw. Przy ich wykorzystaniu można stworzyć na przykład: sałatkę na zimno z makaronem Soba czy warzywa z kurczakiem w sosie kokosowym z kolendrą. 

Z produktami FRoSTY z łatwością można przyrządzić także aromatyczne potrawy inspirowane kuchnią indyjską. Doskonałą bazą do stworzenia charakterystycznego dla tego regionu curry będą Warzywa z koperkiem i pietruszką.

Kuchnia włoska w dobrym stylu

Wielbicielom prostoty spodobają inspirowane kuchnią włoską Warzywa na patelnię Italian Mix. Mieszanka aromatycznych warzyw sprawdzi się doskonale w towarzystwie charakterystycznych dla tego kraju dodatków: makaronu, risotto czy owoców morza. Tortellini w sosie pomidorowym z warzywami to propozycja dania gotowego, idealna dla fanów włoskich past. Połączenie pierożków tortellini zanurzonych w aromatycznym pomidorowym sosie z warzywami tworzy pełnowartościowe danie, które można przygotować w mniej niż 10 minut!

Produkty FRoSTY to idealny sposób na odkrywanie kuchni świata w domowym zaciszu. Dzięki szerokiemu asortymentowi mrożonek, od dań gotowych po warzywa na patelnię, każdy może przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki inspirowane różnymi kulturami.


FRoSTA to marka najwyższej jakości dań mrożonych, które smakują jak przygotowane w domu. Od lat FRoSTA udowadnia, że produkowanie smacznego jedzenia bez dodatków do żywności jest możliwe. 100% naturalnego smaku. Bestsellerem FRoSTY od lat pozostają uwielbiane przez Polaków Złote paluszki rybne. W ofercie marki są też inne łatwe w przygotowaniu produkty rybne, warzywa na patelnię, gotowe dania z ryżem czy makaronem. Firma posiada certyfikaty IFS, BRC i MSC. W swojej fabryce w Bydgoszczy zatrudnia około 700 pracowników. FRoSTA należy do międzynarodowej grupy FRoSTA AG z siedzibą w Niemczech, której produkty trafiają do konsumentów w wielu europejskich krajów, m.in. do Niemiec, Włoch, Austrii czy Węgier.

FRoSTA. Smaczna i prosta. 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie
Żywienie Najlepszy sposób na idealną ICE TEA w domu
2024-07-30 | 13:00

Najlepszy sposób na idealną ICE TEA w domu

Jak smakuje lato z Herbapolem? Jeśli zdecydujemy się sięgnąć po syropy z limitowanej wiosenno-letniej edycji, może mieć smak marakui i brzoskwini, cytrynowej lemoniady, arbuza z miętą czy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.