Komunikaty PR

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

2024-07-30  |  15:35

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania inspirowane kuchniami z różnych zakątków. Wyobraź sobie letni wieczór pełen egzotycznych smaków – od kolorowych dań kuchni meksykańskiej, przez aromatyczne potrawy azjatyckie czy inspirowane Włochami pasty! Poznaj inspiracje od FRoSTY – wszystkie z prostym składem, bez dodatków do żywności.

Meksykańska fiesta w zaciszu domowym

Kolory i pikantne przyprawy – to cechy, które jako pierwsze przychodzą do głowy, gdy myślisz o kuchni meksykańskiej. Mexican Chicken od FRoSTY to gotowe danie, które przenosi prosto do serca Meksyku. Wyraziste kawałki kurczaka w pikantnym sosie pomidorowym z dodatkiem fasoli, kukurydzy i papryki można jeść zarówno jako samodzielne danie, jak i wykorzystać jako bazę do wielu przepisów. Wystarczy kilka dodatków takich jak: tortilla, awokado czy feta, by wykonać Huevos rancheros. Danie zawinięte w papier ryżowy zmieni się w smaczne spring rollsy. Osoby, które preferują kuchnię wegetariańską, w asortymencie marki znajdą Warzywa na patelnię Mexican Mix, które również sprawdzą się jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Azjatyckie smaki na talerzu

Dania kuchni azjatyckiej wyróżniają lekkość i bogactwo warzyw. Jednym z elementów charakterystycznych są nadające potrawom smaku umami sosy, takie jak: sos sojowy, rybny czy ryżowy. Sięgając po dania gotowe Asian Wok czy Vege Bowl azjatycki z ryżem kalafiorowym można poczuć autentyczny smak Azji. Do przygotowania gotowych mieszanek pełnych różnorodnych warzyw i dodatków wystarczy zaledwie kilka minut. Dania gotowe to doskonały wybór dla osób, które nie mają czasu na stworzenie dania od podstaw i szukanie na sklepowych półkach wszystkich składników. Z kolei Warzywa na patelnię Wok Mix to dobre rozwiązanie dla osób, które chcą wzbogacić swoje danie o dodatkową porcję warzyw. Przy ich wykorzystaniu można stworzyć na przykład: sałatkę na zimno z makaronem Soba czy warzywa z kurczakiem w sosie kokosowym z kolendrą. 

Z produktami FRoSTY z łatwością można przyrządzić także aromatyczne potrawy inspirowane kuchnią indyjską. Doskonałą bazą do stworzenia charakterystycznego dla tego regionu curry będą Warzywa z koperkiem i pietruszką.

Kuchnia włoska w dobrym stylu

Wielbicielom prostoty spodobają inspirowane kuchnią włoską Warzywa na patelnię Italian Mix. Mieszanka aromatycznych warzyw sprawdzi się doskonale w towarzystwie charakterystycznych dla tego kraju dodatków: makaronu, risotto czy owoców morza. Tortellini w sosie pomidorowym z warzywami to propozycja dania gotowego, idealna dla fanów włoskich past. Połączenie pierożków tortellini zanurzonych w aromatycznym pomidorowym sosie z warzywami tworzy pełnowartościowe danie, które można przygotować w mniej niż 10 minut!

Produkty FRoSTY to idealny sposób na odkrywanie kuchni świata w domowym zaciszu. Dzięki szerokiemu asortymentowi mrożonek, od dań gotowych po warzywa na patelnię, każdy może przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki inspirowane różnymi kulturami.


FRoSTA to marka najwyższej jakości dań mrożonych, które smakują jak przygotowane w domu. Od lat FRoSTA udowadnia, że produkowanie smacznego jedzenia bez dodatków do żywności jest możliwe. 100% naturalnego smaku. Bestsellerem FRoSTY od lat pozostają uwielbiane przez Polaków Złote paluszki rybne. W ofercie marki są też inne łatwe w przygotowaniu produkty rybne, warzywa na patelnię, gotowe dania z ryżem czy makaronem. Firma posiada certyfikaty IFS, BRC i MSC. W swojej fabryce w Bydgoszczy zatrudnia około 700 pracowników. FRoSTA należy do międzynarodowej grupy FRoSTA AG z siedzibą w Niemczech, której produkty trafiają do konsumentów w wielu europejskich krajów, m.in. do Niemiec, Włoch, Austrii czy Węgier.

FRoSTA. Smaczna i prosta. 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Regionalne – Mazowieckie

Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku

Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.

Problemy społeczne

Czas oczekiwania na usługi opieki długoterminowej jest zbyt długi. Pacjenci i ich rodziny gubią się w skomplikowanym systemie

Zarządzanie opieką długoterminową w Polsce funkcjonuje w rozbiciu na dwa sektory: ochrony zdrowia i pomocy społecznej. Brak koordynacji między nimi powoduje, że opieka jest udzielana fragmentarycznie i nie zawsze efektywnie – wynika z raportu Banku Światowego. Co roku tego typu usług potrzebuje co najmniej pół miliona osób, a czas oczekiwania na nie jest zbyt długi. To efekt m.in. niedofinansowania sektora i braku kadr.