Lekko na duchu i lekko w brzuchu!
Słoneczna pogoda dodaje energii i nastraja optymizmem. Chcemy czuć się lekko, stawiamy na ruch i lekkostrawne posiłki. To doskonały czas, by wprowadzić do swojej diety warzywne zupy kremy, które nie tylko dostarczą błonnika, ale także zachwycą smakiem.
W porównaniu z tradycyjną zupą, warzywny krem jest bardziej sycący i pożywny, ma też delikatniejszy smak i aksamitną konsystencję. Można go ugotować na bazie warzyw korzeniowych – marchewki, buraków czy selera. Równie smaczny krem otrzymamy z dyni, kalafiora lub zielonego groszku. Ile jarzyn – tyle możliwości! Doskonale sprawdzi się jako pełnowartościowy lecz lekki posiłek między zajęciami, podczas dnia pracy czy wyjazdu w plener.
Cztery gęste i aromatyczne zupy kremy: z pomidorów, z pieczarek, z zielonego groszku oraz z dyni znajdziemy w ofercie marki JemyJemy. Zostały skomponowane z wyselekcjonowanych świeżych warzyw, doprawione ziołami i śmietanką. Nie zawierają mięsa, konserwantów, barwników ani glutenu. Co więcej, są lekkostrawne i niskokaloryczne – w zależności od rodzaju 100 g to zaledwie 40-61 kcal! Świetnie smakują podane solo lub z ulubionymi dodatkami: mozzarellą, prażonymi ziarnami dyni, grzankami czy groszkiem ptysiowym.
Zupy kremy JemyJemy można wrzucić do plecaka, torby treningowej, podręcznego bagażu i zabrać ze sobą na długi weekend. Dzięki wygodnym opakowaniom i procesowi obróbki termicznej zachowują najwyższą jakość i smak bez konieczności przechowywania w lodówce. Przed podaniem wystarczy je przelać do naczynia i podgrzać. To idealna propozycja dla zapracowanych i zabieganych, którzy chcą jeść smacznie i lekko… przez cały rok!
Zupy kremy JemyJemy są dostępne w całej Polsce w cenie detalicznej ok. 6,99 zł/375 g.
Więcej informacji o pełnej ofercie marki na www.jemyjemy.com .
Producent: PROFI S.A.
- JemyJemy Zupa krem z pomidorów (375 g),
- JemyJemy Zupa krem z pieczarek (375 g),
- JemyJemy Zupa krem z zielonego groszku (375 g)
- JemyJemy Zupa krem z dyni (375 g)

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.