Komunikaty PR

Lekko na duchu i lekko w brzuchu!

2023-05-19  |  13:55

Słoneczna pogoda dodaje energii i nastraja optymizmem. Chcemy czuć się lekko, stawiamy na ruch i lekkostrawne posiłki. To doskonały czas, by wprowadzić do swojej diety warzywne zupy kremy, które nie tylko dostarczą błonnika, ale także zachwycą smakiem.

W porównaniu z tradycyjną zupą, warzywny krem jest bardziej sycący i pożywny, ma też delikatniejszy smak i aksamitną konsystencję. Można go ugotować na bazie warzyw korzeniowych – marchewki, buraków czy selera. Równie smaczny krem otrzymamy z dyni, kalafiora lub zielonego groszku. Ile jarzyn – tyle możliwości! Doskonale sprawdzi się jako pełnowartościowy lecz lekki posiłek między zajęciami, podczas dnia pracy czy wyjazdu w plener.

Cztery gęste i aromatyczne zupy kremy: z  pomidorów, z pieczarek, z zielonego groszku oraz z dyni znajdziemy w ofercie marki JemyJemy. Zostały skomponowane z wyselekcjonowanych świeżych warzyw, doprawione ziołami i śmietanką. Nie zawierają mięsa, konserwantów, barwników ani glutenu. Co więcej, są lekkostrawne i niskokaloryczne – w zależności od rodzaju 100 g to zaledwie 40-61 kcal! Świetnie smakują podane solo lub z ulubionymi dodatkami: mozzarellą, prażonymi ziarnami dyni, grzankami czy groszkiem ptysiowym.

Zupy kremy JemyJemy można wrzucić do plecaka, torby treningowej, podręcznego bagażu i zabrać ze sobą na długi weekend. Dzięki wygodnym opakowaniom i procesowi obróbki termicznej zachowują najwyższą jakość i smak bez konieczności przechowywania w lodówce. Przed podaniem wystarczy je przelać do naczynia i podgrzać. To idealna propozycja dla zapracowanych i zabieganych, którzy chcą jeść smacznie i lekko… przez cały rok!

Zupy kremy JemyJemy są dostępne w całej Polsce w cenie detalicznej ok. 6,99 zł/375 g.

Więcej informacji o pełnej ofercie marki na www.jemyjemy.com .                                    

Producent: PROFI S.A.

  • JemyJemy Zupa krem z pomidorów (375 g),
  • JemyJemy Zupa krem z pieczarek (375 g),
  • JemyJemy Zupa krem z zielonego groszku (375 g)
  • JemyJemy Zupa krem z dyni (375 g)
Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.