Komunikaty PR

Lekko na duchu i lekko w brzuchu!

2023-05-19  |  13:55

Słoneczna pogoda dodaje energii i nastraja optymizmem. Chcemy czuć się lekko, stawiamy na ruch i lekkostrawne posiłki. To doskonały czas, by wprowadzić do swojej diety warzywne zupy kremy, które nie tylko dostarczą błonnika, ale także zachwycą smakiem.

W porównaniu z tradycyjną zupą, warzywny krem jest bardziej sycący i pożywny, ma też delikatniejszy smak i aksamitną konsystencję. Można go ugotować na bazie warzyw korzeniowych – marchewki, buraków czy selera. Równie smaczny krem otrzymamy z dyni, kalafiora lub zielonego groszku. Ile jarzyn – tyle możliwości! Doskonale sprawdzi się jako pełnowartościowy lecz lekki posiłek między zajęciami, podczas dnia pracy czy wyjazdu w plener.

Cztery gęste i aromatyczne zupy kremy: z  pomidorów, z pieczarek, z zielonego groszku oraz z dyni znajdziemy w ofercie marki JemyJemy. Zostały skomponowane z wyselekcjonowanych świeżych warzyw, doprawione ziołami i śmietanką. Nie zawierają mięsa, konserwantów, barwników ani glutenu. Co więcej, są lekkostrawne i niskokaloryczne – w zależności od rodzaju 100 g to zaledwie 40-61 kcal! Świetnie smakują podane solo lub z ulubionymi dodatkami: mozzarellą, prażonymi ziarnami dyni, grzankami czy groszkiem ptysiowym.

Zupy kremy JemyJemy można wrzucić do plecaka, torby treningowej, podręcznego bagażu i zabrać ze sobą na długi weekend. Dzięki wygodnym opakowaniom i procesowi obróbki termicznej zachowują najwyższą jakość i smak bez konieczności przechowywania w lodówce. Przed podaniem wystarczy je przelać do naczynia i podgrzać. To idealna propozycja dla zapracowanych i zabieganych, którzy chcą jeść smacznie i lekko… przez cały rok!

Zupy kremy JemyJemy są dostępne w całej Polsce w cenie detalicznej ok. 6,99 zł/375 g.

Więcej informacji o pełnej ofercie marki na www.jemyjemy.com .                                    

Producent: PROFI S.A.

  • JemyJemy Zupa krem z pomidorów (375 g),
  • JemyJemy Zupa krem z pieczarek (375 g),
  • JemyJemy Zupa krem z zielonego groszku (375 g)
  • JemyJemy Zupa krem z dyni (375 g)
Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu Biuro prasowe
2024-07-23 | 01:00

Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu

Słoneczne i ciepłe dni zachęcają do spędzenia wolnego czasu poza domem. To dobry moment, aby przenieść rodzinny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi na świeże powietrze i
Żywienie Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo
2024-07-22 | 16:50

Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo

Czy jest coś lepszego niż rozkoszowanie się letnimi smakami z filiżanką ulubionej kawy w ręku? Dzięki nowościom dostępnym w coffee barach Tchibo sprawienie sobie tej przyjemności
Żywienie Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku
2024-07-22 | 12:00

Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku

Aromatyczne Oliwki drylowane czarne OLE!  to przekąska, która porywa w kulinarną podróż. Wyśmienite jako klasyczny dodatek do pizzy, oczarują smakoszy również

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.