Komunikaty PR

Lepione w Magnolia Park

2020-10-15  |  14:00
Biuro prasowe
Kontakt
Adriana Kondratowicz
PR Expert

Przestrzenna 48/3
50-533 Wrocław
akondratowicz|prexpert.com.pl| |akondratowicz|prexpert.com.pl
+48 502 332 358
www.prexpert.com.pl

Polska tradycja, ale przełamana nowoczesnością. A do tego nutka orientu i smaki Europy. W Magnolia Park właśnie otworzyła się nowa restauracja. Serwuje także dania wegetariańskie i wegańskie.

W nowej restauracji w Magnolia Park lepi się pierogi, kopytka, kluski śląskie i przyrządza inne tradycyjne specjały kuchni polskiej: gołąbki, naleśniki, mielone, schabowe, karkówki, polędwiczki i też nasze, choć z pochodzenia litewskie, cepeliny. – Dzięki obecności tej restauracji menu Magnolia Park będzie jeszcze bardziej zróżnicowane. Cieszymy się z dołączenia Lepione do naszej oferty gastronomicznej, ponieważ to marka znana i lubiana, która wciąż rozwija sieć swoich lokali – mówi Joanna Sawośko-Duda z Multi Corporation, dyrektorka Magnolia Park.

Lepione serwuje przysmaki kojarzące się z babcinymi specjałami - proste, pyszne i domowe, ale podane z odrobiną współczesności: ekologicznie, zdrowo i sezonowo. Oprócz tego wprowadza do menu smaki kuchni europejskiej oraz azjatyckiej. Są również dania wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe. Są zupy, makarony, a spécialité de la maison są pierogi z szarpaną wieprzowiną i autorskim sosem BBQ. – To dania na każdą kieszeń. Warto pamiętać, że w ostatnich godzinach otwarcia restauracji ceny spadają – zaznacza Joanna Sawośko-Duda.

Lepione to restauracja samoobsługowa. Znajduje się na poziomie 1, tuż przy sklepie Smyk oraz restauracji OHH! Sushi & Grill. Zajęła powierzchnię 340 mkw.

Na terenie największej galerii handlowej we Wrocławiu działa kilkanaście restauracji i kawiarni, z szeroką ofertą asortymentową. Są to: Burger King, Costa Coffee, Cukiernia Sowa, Express Oriental, Frankie's, Karmello, KFC, Le Cafe, Lepione, Lody Barton, Kołacz na Okrągło, McDonald's, North Fish, Ohh! Sushi & Grill, Owocowy Raj, Pasibus, Pizza Hut, Pizza Hut Express, Salad Story, Sevi Kebab, Starbucks, Subway, Vege Life, Summer Taste, Sushi dla mnie, Wedel Pijalnia Czekolady oraz kawiarnia Helios Cafe.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: PR Expert
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach Biuro prasowe
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy
Żywienie Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2
2024-06-28 | 10:00

Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2

Chociaż mleko A2A2 – w przeciwieństwie do krajów zachodnich – nie jest jeszcze powszechnie dostępne w naszym kraju, dotychczasowe działania w ramach
Żywienie Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?
2024-06-25 | 23:20

Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?

Zapewne myślami jesteś już na wakacjach w nadmorskim kurorcie, ale sporym wyzwaniem wydaje się utrzymanie zdrowej diety podczas błogiego lenistwa na all inclusive. Ale jak tu nie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Ochrona środowiska

Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej

Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.

Ochrona środowiska

Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów

Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.