Komunikaty PR

Letnia kolacja przy grillu z produktami WSP „Społem”

2024-08-20  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Ostatnie chwile wakacji, możemy wykorzystać na spędzaniu czasu z rodziną lub znajomymi przy ogrodowym stole. Sierpniowa aura pozwoli nam na pożegnanie lata w towarzystwie rozpalonego grilla lub ogniska. Wspólnie z bliskimi przygotujmy pyszne przekąski i postarajmy się zapamiętać te momenty na długo. Smaku naszym potrawom dodadzą sosy WSP „Społem”, dzięki którym zarówno mięso, jak i warzywa będą bardziej wyraziste.

 Klasyka na ruszt

Grillowanie stało się ulubionym sposobem Polaków na korzystanie z pięknej pogody i wolnych dni. Wakacje powoli dobiegają końca, więc okazji do takich spotkań jest coraz mniej, dlatego warto wykorzystać ostatnie, ciepłe popołudnia, spędzając je z bliskimi i doskonałym jedzeniem.  Każdy, kto ceni dania z grilla, wie, że odpowiednia marynata sprawi, że mięso stanie się kruche i soczyste, a przyprawy oraz dipy nadadzą mu wyjątkowego smaku. Warto więc dzień przed spotkaniem zamarynować  to, co zamierzamy położyć na ruszt, w odpowiednich sosach i innych dodatkach. Zwłaszcza, że takie przygotowanie potraw chroni je także przed nadmiernym przypaleniem.

Do karkówki lub kurczaka świetnie sprawdzi się mieszanka oleju, 4 łyżek Ketchupu Kieleckiego Łagodnego, 2,5 łyżki Musztardy Grillowej, 1 łyżkę miodu, ząbka czosnku oraz klasycznej przyprawy do grilla. Tak przygotowane mięso po kilkunastu godzinach będzie gotowe do wrzucenia na gorący ruszt.

Nieoczywiste kulinarne połączenia

Jeśli lubimy eksperymentować w kuchni, warto przygotować różnorodne dressingi, na przykład inspirowane kuchnią orientalną. Łączenie pikantnych i ziołowych smaków ze słodkimi oraz kwaśnymi umożliwia odkrywanie kulinariów z różnych zakątków świata. Dla miłośników ostrych potraw w stylu meksykańskim, doskonałym sosem do marynowania będzie mieszanka Chrzanu Luksusowego, z Musztardy Kielecką ostrą, miodu, przyprawy do grilla oraz papryki w proszku. Natomiast egzotyczny kurczak może zachwycić gości i przenieść ich w kulinarną podróż do Azji. Wystarczy zamarynować udka w sosie sojowo-musztardowym, używając 4 łyżek sosu sojowego, 2 łyżek Musztardy Kieleckiej Sarepskiej, łyżkę miodu, soku z połówki cytryny, garści sezamu oraz imbiru.

Wege przekąski dla każdego

Jeśli nie przepadasz za mięsem lub jesteś wegetarianinem, warto przygotować na grillową ucztę  warzywa. Ich zamarynowanie jest proste: wymieszaj sok z limonki z Majonezem Kieleckim i dodaj zioła prowansalskie, aby stworzyć wyjątkowy dodatek do cukinii, pomidorów, papryki, pieczarek  i bakłażana. Pokrojone w kostkę składniki można nabić na patyczki, tworząc smakowite szaszłyki. Na gorący ruszt warto również wrzucić kawałki warzyw w plasterkach lub słupkach. Do ich przygotowania wystarczą oliwa z oliwek, oregano, sok z cytryny, tymianek oraz sól i pieprz.

Więcej o produktach WSP „Społem” można przeczytać  na stronie: https://www.wspspolem.com.pl/produkty

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Regionalne – Mazowieckie

Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku

Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.

Problemy społeczne

Czas oczekiwania na usługi opieki długoterminowej jest zbyt długi. Pacjenci i ich rodziny gubią się w skomplikowanym systemie

Zarządzanie opieką długoterminową w Polsce funkcjonuje w rozbiciu na dwa sektory: ochrony zdrowia i pomocy społecznej. Brak koordynacji między nimi powoduje, że opieka jest udzielana fragmentarycznie i nie zawsze efektywnie – wynika z raportu Banku Światowego. Co roku tego typu usług potrzebuje co najmniej pół miliona osób, a czas oczekiwania na nie jest zbyt długi. To efekt m.in. niedofinansowania sektora i braku kadr.