Komunikaty PR

Letnia kolacja przy grillu z produktami WSP „Społem”

2024-08-20  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Ostatnie chwile wakacji, możemy wykorzystać na spędzaniu czasu z rodziną lub znajomymi przy ogrodowym stole. Sierpniowa aura pozwoli nam na pożegnanie lata w towarzystwie rozpalonego grilla lub ogniska. Wspólnie z bliskimi przygotujmy pyszne przekąski i postarajmy się zapamiętać te momenty na długo. Smaku naszym potrawom dodadzą sosy WSP „Społem”, dzięki którym zarówno mięso, jak i warzywa będą bardziej wyraziste.

 Klasyka na ruszt

Grillowanie stało się ulubionym sposobem Polaków na korzystanie z pięknej pogody i wolnych dni. Wakacje powoli dobiegają końca, więc okazji do takich spotkań jest coraz mniej, dlatego warto wykorzystać ostatnie, ciepłe popołudnia, spędzając je z bliskimi i doskonałym jedzeniem.  Każdy, kto ceni dania z grilla, wie, że odpowiednia marynata sprawi, że mięso stanie się kruche i soczyste, a przyprawy oraz dipy nadadzą mu wyjątkowego smaku. Warto więc dzień przed spotkaniem zamarynować  to, co zamierzamy położyć na ruszt, w odpowiednich sosach i innych dodatkach. Zwłaszcza, że takie przygotowanie potraw chroni je także przed nadmiernym przypaleniem.

Do karkówki lub kurczaka świetnie sprawdzi się mieszanka oleju, 4 łyżek Ketchupu Kieleckiego Łagodnego, 2,5 łyżki Musztardy Grillowej, 1 łyżkę miodu, ząbka czosnku oraz klasycznej przyprawy do grilla. Tak przygotowane mięso po kilkunastu godzinach będzie gotowe do wrzucenia na gorący ruszt.

Nieoczywiste kulinarne połączenia

Jeśli lubimy eksperymentować w kuchni, warto przygotować różnorodne dressingi, na przykład inspirowane kuchnią orientalną. Łączenie pikantnych i ziołowych smaków ze słodkimi oraz kwaśnymi umożliwia odkrywanie kulinariów z różnych zakątków świata. Dla miłośników ostrych potraw w stylu meksykańskim, doskonałym sosem do marynowania będzie mieszanka Chrzanu Luksusowego, z Musztardy Kielecką ostrą, miodu, przyprawy do grilla oraz papryki w proszku. Natomiast egzotyczny kurczak może zachwycić gości i przenieść ich w kulinarną podróż do Azji. Wystarczy zamarynować udka w sosie sojowo-musztardowym, używając 4 łyżek sosu sojowego, 2 łyżek Musztardy Kieleckiej Sarepskiej, łyżkę miodu, soku z połówki cytryny, garści sezamu oraz imbiru.

Wege przekąski dla każdego

Jeśli nie przepadasz za mięsem lub jesteś wegetarianinem, warto przygotować na grillową ucztę  warzywa. Ich zamarynowanie jest proste: wymieszaj sok z limonki z Majonezem Kieleckim i dodaj zioła prowansalskie, aby stworzyć wyjątkowy dodatek do cukinii, pomidorów, papryki, pieczarek  i bakłażana. Pokrojone w kostkę składniki można nabić na patyczki, tworząc smakowite szaszłyki. Na gorący ruszt warto również wrzucić kawałki warzyw w plasterkach lub słupkach. Do ich przygotowania wystarczą oliwa z oliwek, oregano, sok z cytryny, tymianek oraz sól i pieprz.

Więcej o produktach WSP „Społem” można przeczytać  na stronie: https://www.wspspolem.com.pl/produkty

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.