Komunikaty PR

Lodówki Haier Fresher Techs® – gwarancja świeżości i smaku

2020-03-30  |  01:00
Biuro prasowe

Firma Haier oferuje szeroki wybór lodówek wolnostojących, spośród których każdy może wybrać model odpowiedni dla siebie. Choć różnią się wielkością, budową, designem i dodatkowymi funkcjami, to łączy je ze sobą szereg rewolucyjnych innowacji pod znakiem Fresher Techs®. Ekskluzywne technologie Fresher Techs® zostały opracowane w odpowiedzi na potrzebę dłuższego utrzymania smaku i świeżości przechowywanych produktów. Bez względu na to czy wybierzesz rozwiązanie typu Side by side, French door czy Multidoor od Haier, możesz mieć pewność, że dbasz o zdrowie i bezpieczeństwo swojej rodziny.

Fresher Techs® to sprytne innowacje technologiczne działające we wszystkich obszarach chłodziarki, umożliwiając regulację i optymalizację panujących w niej warunków w taki sposób, aby żywność dłużej zachowywała wartości odżywcze i wysoką jakość. Rozwiązania zastosowane w lodówkach Haier to nie tylko gwarancja  świeżości produktów spożywczych, ale także wygody i najwyższej higieny.

Filtry Fresher dają pewność, że warunki w chłodziarkach Haier będą zawsze optymalne, tak aby produkty żywnościowe pozostawały świeże i zdrowe przez dłuższy czas. Warunki panujące w chłodziarce mogą sprzyjać rozwojowi bakterii. Dlatego firma Haier stworzyła wyjątkową technologię antybakteryjną ABT®, która wykorzystuje światło ultrafioletowe do zapobiegania rozwojowi bakterii w powietrzu krążącym w chłodziarce. Dzięki cyrkulacji czystego powietrza produkty zachowują swój doskonały aromat i wartości odżywcze - są po prostu zdrowsze. 

Strefy Fresher Zones w chłodziarkach Haier zostały opracowane w  celu zapewnienia idealnych warunków przechowywania różnych produktów żywnościowych. Dowiedz się jakie funkcje pełnią.

MyZone to uniwersalna komora, która umożliwia użytkownikom łatwe przełączanie pomiędzy pięcioma różnymi ustawieniami temperatury od -3°C do +5°C, w zależności od tego, jakie produkty żywnościowe mają w niej być przechowywane. Dostępne są opcje: Owoce i warzywa, Owoce morza, Rozmrażanie, Szybkie chłodzenie lub Chłodzenie 0°C. Chcesz szybko uzyskać zimny napój? Dzięki funkcji Instant Cool Zone Możesz schłodzić swoje ulubione napoje w zaledwie 20 minut. Po prostu za pomocą cyfrowego ekranu dotykowego wybierz program i gotowe.

Humidity Zone zapewnia, że owoce i warzywa przechowane są w optymalnej dla nich wilgotności wynoszącej 90%, oraz  dba o odpowiednią cyrkulację chłodnego powietrza. Ta innowacja spod znaku Fresher Tech® nie tylko przedłuża przydatność do spożycia owoców i warzyw, ale także pozwala zatrzymać w nich aromaty i składniki odżywcze.

Strefa Dry Zone to idealne miejsce do przechowywania mięsa, ryb, nabiału lub produktów delikatesowych. Dzięki zastosowaniu technologii Fresher Techs® poziom wilgotności w komorze jest utrzymywany stale poniżej 45%, zapewniając optymalne warunki do dłuższego przechowywania tego rodzaju żywności.

Strefa Switch Zone daje możliwość swobodnego przełączania pomiędzy chłodzeniem a zamrażaniem w tej samej przestrzeni, w zależności od potrzeb. Za pomocą cyfrowego wyświetlacza dotykowego można zmienić ustawienie temperatury w zakresie od -18°C do +5°C, w zależności od tego, czy potrzebna jest większa przestrzeń do zamrażania, czy do chłodzenia.

 Osłona Fresher Shield, stanowiąca uzupełnienie technologii Total No Frost firmy Haier, to jedna z doskonałych innowacji Fresher Techs®, która sprawia, że szron jest usuwany automatycznie z chłodziarki w sposób ciągły. Osłona minimalizuje ilość powietrza, która może się wydostawać z chłodziarki w trakcie tego procesu. Zapobiega to wahaniom temperatury, a zatem gwarantuje, że żywność będzie zawsze przechowywana w optymalnych warunkach.

Szybkie zamrażanie i obieg zimnego powietrza zapewniają maksymalną wydajność pod względem czasu i zużycia energii, jednocześnie zachowując aromaty produktów i chroniąc zawarte w nich składniki odżywcze. Proces ten wspiera Fresher Pad oraz czujniki Fresher Sensors.

Fresher Pad to aluminiowa taca umożliwiająca bardzo szybkie i głębokie zamrażanie produktów spożywczych. Ten przyspieszony proces pomaga zachować wartości odżywcze produktów, „zamykając” je wewnątrz zamrożonej żywności. Ta innowacja nie tylko zwiększa wygodę, ale również sprzyja zdrowiu i dobremu samopoczuciu Twojej rodziny.

Czujniki Fresher Sensors są zamontowane na wszystkich półkach chłodziarki, po to, aby monitorować temperaturę i zapewnić dopływ zimnego powietrza do tych miejsc, w których jest potrzebne. Ta sprytna innowacja umożliwia szybkie doprowadzenie żywności do optymalnej temperatury z zachowaniem cennych składników odżywczych, a jednocześnie optymalizuje zużycie energii i wydłuża okres przechowywania produktów.

 

Dostępność i ceny:

Lodówki Haier dostępne są w sklepie internetowym Electro.pl i sieci Media Expert w następujących cenach:

HAIER A3FE737CMJ, 3 doors, cena od 2 599,99 pln                                                                                                   

HAIER HRF-521DN6, Side by side, cena od 2 799,99 pln                                                                                 

HAIER HB16FFGBAAA, French door, cena od 3 599 pln                                                                                             

HAIER HB18FGSAAA, Multidoor, cena od 5 999 pln

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy Biuro prasowe
2024-04-25 | 15:00

Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy

Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie Według wielu ekspertów, współczesny model jedzenia zakładający trzy posiłki dziennie i przekąski nie ma podstaw
Żywienie Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty
2024-04-25 | 12:40

Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty

Produkcja pierwszej MINIczekolady Danusia rozpoczęła się na początku XX wieku, kiedy to krakowski Mistrz Czekolady - Adam Piasecki - stworzył wyjątkową recepturę, a sam produkt nazwał
Żywienie Przepisy na dobry dzień! 24 kwietnia – Europejski Dzień Śniadania
2024-04-24 | 11:00

Przepisy na dobry dzień! 24 kwietnia – Europejski Dzień Śniadania

24 kwietnia przypada Europejski Dzień Śniadania. Jest to doskonała okazja, by przypomnieć, jak ważną rolę odgrywa ten poranny posiłek w naszym życiu oraz przygotować pyszne, zdrowe i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Film

Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach

Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.

Gwiazdy

Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami

Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.

Konsument

Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie

Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.