Komunikaty PR

Lovege Pasta ze słonecznika z pomidorami - pyszna, zdrowa, wegańska

2020-11-30  |  17:00
Biuro prasowe

Roślinne smaki są coraz bardziej popularne. Grono ich miłośników to nie tylko weganie, wegetarianie czy fleksitarianie – ale wszyscy, którzy chcą jeść różnorodnie i zdrowo. Dlatego tak chętnie wybieramy produkty, na bazie których przygotować możemy oryginalne dania, spełniające oczekiwania wytrawnych smakoszy, a także tych, którym zależy na zdrowej, pełnowartościowej diecie – również w świąteczne dni.

Nowa Pasta ze słonecznika z pomidorami Lovege firmy Sante to wyjątkowy smakołyk – naturalny i w 100 % pochodzenia roślinnego. Wyróżnia ją świetny skład, ponieważ pasta nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów czy ulepszaczy smaków. Jest również produktem bezglutenowym. Ponadto dostarcza cennych składników odżywczych, takich jak tiamina (witamina B1), witamina E oraz błonnik.

Pasta ze słonecznika z pomidorami Lovege daje mnóstwo możliwości kulinarnego zastosowania. Od najprostszych – jako smarowidło do pieczywa (również chrupkiego) czy wafli ryżowych, przystawka, poprzez składnik dipów do ryb i warzyw, aż po oryginalne dania. Można ją wykorzystać jako farsz do pierogów czy pasztecików. Takie paszteciki, smakowicie nadziane roślinnymi składnikami, podane z aromatycznym czerwonym barszczem to niezastąpiony element świątecznej kolacji. Są tak pyszne, że z przyjemnością sięgniemy po nie każdego zimowego wieczoru!

Paszteciki do barszczu z farszem z Pasty ze słonecznika z pomidorami Lovege

18 sztuk 

Składniki:

150 g soczewicy zielonej Sante

1 mała cebula

1 łyżka oleju 

1 słoiczek Pasty ze słonecznika z pomidorami Lovege

Sól, pieprz do smaku

1 łyżeczka tymianku

1 opakowanie ciasta francuskiego

Napój roślinny Sante Organic do posmarowania 

czarnuszka do posypania

Sposób przygotowania:

Soczewicę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. W dużej misce mieszamy soczewicę, cebulę, Pastę ze słonecznika z pomidorami Lovege i przyprawy. Całość blendujemy.

Ciasto francuskie dzielimy na 2 pasy wzdłuż. Na środek każdego pasa wykładamy nadzienie i zlepiamy brzegi ciasta. Odwracamy do góry nogami i każdy rulon dzielimy na 8 części. Smarujemy napojem roślinnym, posypujemy czarnuszką i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Podajemy z barszczem czerwonym.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Media

Przygotowania do Polsat Hit Festiwal trwają cały rok. To olbrzymie przedsięwzięcie logistyczne

Już dziś wieczorem w Operze Leśnej w Sopocie startuje Polsat Hit Festiwal. Maciej Rock, jeden z prowadzących to wydarzenie, podkreśla, że w przygotowanie takiego projektu angażują się setki osób, którym powierzone są określone zadania. By w stu procentach zrealizować założony scenariusz, trzeba włożyć wiele wysiłku, bo przy tak prestiżowej imprezie nie ma miejsca na przypadek. Prezenter nie urywa, że mimo wieloletniego doświadczenia zawodowego, przed wyjściem na scenę towarzyszy mu stres.

Polityka

Kampania prezydencka na ostatniej prostej. Temat ochrony zdrowia na drugim planie

Zdaniem przedstawicieli Naczelnej Izby Lekarskiej temat ochrony zdrowia w kampanii prezydenckiej, prowadzonej przed I turą wyborów, zszedł na dalszy plan. Kandydaci na najwyższy urząd w Polsce nie podawali – poza tematem składki zdrowotnej – w tym obszarze konkretów, a skupili się na kampanijnych ogólnikach i zapewnieniach. Zabrakło poruszenia wielu ważnych kwestii dotyczących m.in. przyszłości zawodów medycznych, kształcenia lekarzy, walki z agresją wobec medyków czy pomysłów na skrócenie kolejek do specjalistów i poprawy finansowania.