Komunikaty PR

Magia świątecznych wypieków!

2021-11-16  |  14:00
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Na bożonarodzeniowym stole nie powinno zabraknąć tradycyjnych dań, których przepisy niosą lata historii i wspólnych wspomnień. Świeżo upieczone pierniki, słodkie miodowniki, gorąca szarlotka wypełniająca pomieszczenie zapachem cynamonu czy puszysty sernik z aromatyczną skórką pomarańczy zdecydowanie zadowolą naszych najbliższych, umilając swym smakiem świąteczne chwile. Aby tworzone przez nas posiłki zachwyciły gości swoją wyjątkowością, muszą być one przygotowane z wysokiej jakości produktów. Dlatego podczas Świąt Bożego Narodzenia, w naszej kuchni nie może zabraknąć Dolnośląskiej Mąki Tortowej z Młyna Jaczkowice, dzięki której unikniemy kulinarnego rozczarowania w tym magicznym dla wszystkich okresie.

Mąka z urodzajnych gleb Dolnego Śląska

Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice to gwarancja wspaniałego smaku domowych wypieków. Jako naturalny produkt zapewnia wysoką jakość przygotowanego ciasta, dorównujący jego wyglądowi. Ze względu na brak dodatków chemicznych, jednolity jasny kolor, puszystość oraz lekkość, wysoko przemielona mąka typu 450 sprawdza się doskonale podczas świątecznych przygotowań kulinarnych, zapewniając delikatny smak naszych ciast, ciasteczek, pierników, serników i innych przysmaków. Pachnie zmielonym zbożem, nie wyczuwamy w niej żadnych obcych aromatów, dzięki czemu możemy się w pełni cieszyć głębią naszych potraw.

Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice od lat doceniana jest zarówno przez zadowolonych klientów, jak i specjalistów. Jest to produkt wysokogatunkowy, wytwarzany z najlepszych odmian pszenicy przez profesjonalistów wkładających serce i zaangażowanie w swoją pracę. Na wysoką jakość produktu wpływa również miejsce dojrzewania ziarna. Ze względu na łagodny dolnośląski klimat sprzyjający uprawom pszenicy i urodzajne gleby Dolnego Śląska, Młyn Jaczkowice jest w stanie uzyskać delikatną, naturalną mąkę, stworzoną z myślą o polskich domach i polskiej kuchni. Ponad dwustuletnie doświadczenie, połączone z rozwijającą się technologią, gwarantuje satysfakcję i udane potrawy przez cały rok, nie tylko w okresie świątecznym. 

Dolnośląska Mąka Tortowa to wysokiej jakości produkt Młyna Jaczkowice, który stanowi niezbędny składnik w każdej kuchni. To dzięki niej powstają aromatyczne dania i słodkości towarzyszące nam przez cały rok - szczególnie podczas świąt bożonarodzeniowych.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Tortowa typ 450

Wartość energetyczna

1481 kJ / 349 kcal

Tłuszcz

1,2 g

W tym: kwasy tłuszczowe nasycone

0,2 g

Węglowodany

72,1 g

W tym: cukry

0,3 g

Błonnik

1,5 g

Białko

11, 7 g

Sól

0,005 g

 

Dolnośląska Mąka Tortowa Typ 450

MŁYN JACZKOWICE

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.

Dystrybutor: Sieci DINO, EKO, Selgros, Makro, wiele lokalnych sieci i dystrybutorów w całej Polsce.

Cena: ok. 3,50 – 4,00 PLN

 

Przepis na domowe pierniczki:

  • 2 szklanki Dolnośląskiej Mąki Tortowej
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 10 g (1/2 torebki) przyprawy piernikowej
  • Ok. 1/3 szklanki ciepłego mleka
  • 1 średnie jajko (+ dodatkowo 1 jajko do posmarowania)

Mąkę przesiewamy, wlewamy podgrzany i rozpuszczony miód i całość mieszamy. Dodajemy cukier, sodę oczyszczoną, masło i przyprawy, a następnie siekamy nożem. Dodajemy jajko i  dolewając stopniowo mleko, zagniatamy ciasto do konsystencji ciasta kruchego (średnio twarde i gęste). Następnie jeszcze przez 10 minut dokładnie wyrabiamy ręką, aż będzie gładkie. Na posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto do grubości 1-1/2 cm. Foremkami wykrawamy pierniczki, smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstęp około 2 cm pomiędzy nimi. Pierniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, w zależności od grubości.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: GutPR Hanna Gehrke - Gut
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie „Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War Biuro prasowe
2024-07-03 | 15:05

„Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War

Oranżada Hellena wystartowała z nową odsłoną kampanii #hellendż, realizowaną w tym roku pod hasłem „Chwalcie siebie!”. W ramach akcji, na Nowym Mieście w Warszawie, pojawił
Żywienie Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!
2024-07-03 | 15:00

Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!

Spotkanie z ulubionymi postaciami z kultowych animacji, światowej klasy pokazy oraz pięć niezwykłych krain – to tylko część atrakcji jakie czekają na zwycięzcę loterii „Mus
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Media

Robert El Gendy: Jestem śpiochem i przychodzę do studia w ostatniej chwili. Raz nie obudziłem się na czas i dopiero telefon z redakcji postawił mnie na nogi

Prezenter „Pytania na śniadanie” zaznacza, że lubi sobie pospać, dlatego prowadzenie porannego programu to dla niego prawdziwe wyzwanie. Musi się bowiem sporo natrudzić, by być w studiu telewizyjnym na czas. Zazwyczaj nie udaje mu się jednak obudzić wraz z dźwiękiem pierwszego budzika i zdarzyło się, że z głębokiego snu wyrwał go dopiero telefon od produkcji „Pytania na śniadanie”.

Problemy społeczne

Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków

Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.