Majonez do zadań specjalnych
Best Brands PR
Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl
Majonez to jeden z najpopularniejszych sosów bez którego wielu nie wyobraża sobie jadłospisu. Nie każdy jednak wie, że na sklepowych półkach można obecnie znaleźć wiele jego wariantów smakowych czy wersji przeznaczonych dla osób o specjalnych wymaganiach dietetycznych. Czym się różnią i do których potraw warto je dodać?
Wielu wielbicieli majonezu wykorzystuje go w swojej kuchni na co dzień. Poza tradycyjnym zastosowaniem, sos ten może być doskonałą bazą dla wielu rodzajów dressingów, dodatkiem do sałatek, jajek, zapiekanek, a nawet… wypieków! Co ciekawe – niewielka ilość majonezu w cieście nadaje mu wilgotności i puszystości. Nie każdy jednak wie, że pierwszym majonezem produkowanym w Polsce na skalę przemysłową był znany wszystkim Majonez Kielecki, który nieprzerwanie gości na stołach już od ponad 60. lat. Od początku jego receptura pozostaje niezmienna, co najlepiej świadczy o sile tej marki. Nowe warianty smakowe tego popularnego sosu mają natomiast urozmaicić gamę dostępnych smaków. Co odróżnia poszczególnie warianty i w jakich sytuacjach warto je wykorzystać?
Dobra dieta na „dzień dobry”
W Polsce coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na skład produktów – szczególnie pod kątem zawartości węglowodanów i cukrów. Dla osób o specjalnych wymaganiach dietetycznych idealnym rozwiązaniem jest Majonez Kielecki lekki, który zawiera o 38% mniej cukru i o 31% mniej tłuszczu w porównaniu z klasyczną wersją. Doskonale sprawdzi się on jako baza do różnego rodzaju sosów, ziołowych dipów czy dodatek do wegeburgerów lub kanapek. Marka „Kielecki” ma także propozycję dla tych, którzy dbają o zbilansowaną dietę. Na rynku dostępna jest wersja Majonezu Omega-3, który jak sama nazwa wskazuje charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych Omega-3. To doskonałe rozwiązanie, które zapewni smak ulubionym potrawom oraz odpowiednią ilość „dobrych” kwasów tłuszczowych.
Z czosnkiem czy vege?
Czasami nie mamy czasu lub ochoty, aby samodzielnie przygotowywać sos czosnkowy. W takiej sytuacji śmiało możemy sięgnąć po aromatyczny Majonez Kielecki z czosnkiem. Dzięki niemu uda się zaoszczędzić cenny czas jadnocześnie nie rezygnując ze smacznej przekąski. Intensywny smak czosnku pasuje np. do domowych frytek czy pieczonych warzyw, a możliwości kulinarnych jest wiele więcej!
W ubiegłym roku dla osób, które wykluczają z diety produkty pochodzenia zwierzęcego wprowadzona została specjalna wegańska wersja – Majonez Kielecki roślinny, którego skład został oparty na m.in. oleju rzepakowym, białkach grochu i aromatycznej musztardzie. Produkt nie zawiera w swoim składzie jajek ani żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Jest to unikalna formuła w wersji dla wegetarian, która doskonale odwzorowuje smak tradycyjnego majonezu z Kielc.
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego: 9,20 zł brutto/ 500 ml
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego lekkiego: 6,60 zł brutto/ 310g
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego Omega-3: 6,60 zł brutto/ 310g
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego z czosnkiem: 6,60 zł brutto/ 310g
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego roślinnego: 6,49 zł brutto/ 310g

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Trwający Festiwal Mozartowski przyciąga tłumy melomanów. To jedno z najważniejszych wydarzeń w stolicy
Artystka zaznacza, że za sprawą Warszawskiej Opery Kameralnej jeszcze przez dwa tygodnie Warszawa będzie rozbrzmiewać Mozartem. Kolejna edycja festiwalu poświęconego temu wybitnemu kompozytorowi zajmuje ważne miejsce w kulturalnym kalendarzu stolicy i przyciąga tłumy melomanów. A przed nimi jeszcze sporo atrakcji. Alicja Węgorzewska szczególnie zaprasza na dwie premiery, jedną skierowaną do młodych odbiorców, drugą – dedykowaną koneserom. Niezwykle ciekawie zapowiada się także nowy sezon artystyczny w WOK-u. Twórcy już pracują nad kolejnymi spektaklami i nagrywają nowe płyty.
Muzyka
Mietek Szcześniak: Gdybym chciał zbudować karierę, tobym ją budował. Nigdy o tym nie myślałem, zawsze po prostu chciałem muzykować

Wokalista zaznacza, że płyta „Brothers”, którą nagrał z czarnoskórym chórem, to efekt jego amerykańskiej przygody. Nie planuje robić kariery za granicą, ale z entuzjazmem przyjął propozycję współpracy z ludźmi, którzy tak jak on kochają śpiewać i muzykować. Krążek utrzymany jest w klimacie starego rhytm’n’bluesa, gospelu i soulu. Producentem jest H.B. Barnum, który przez trzy dekady był kierownikiem muzycznym Arethy Franklin i produkował albumy Franka Sinatry.
Farmacja
Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.