Majonez Kielecki z oliwkami – śródziemnomorski twist
Best Brands PR
Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy Społem, producent legendarnego Majonezu Kieleckiego, rozpoczyna rok z nowym wyrobem – Majonezem Kieleckim z oliwkami. To niepowtarzalna kompozycja, w której śródziemnomorskie smaki grają pierwszą rolę.
Gdy pogoda na zewnątrz sprzyja marzeniom o dalekich podróżach i związanych z nimi doznaniach smakowych, WSP Społem wprowadza na rynek wyjątkowy produkt – Majonez Kielecki z oliwkami. Ta nowa propozycja na rynku majonezów i sosów z pewnością spotka się z zainteresowaniem nie tylko wśród amatorów kulinarnych eksperymentów.
Oliwka - bogactwo smaku i witamin
Oliwki to owoce rosnące na drzewie oliwnym, najczęściej w rejonie Morza Śródziemnego oraz północnej części Afryki. Zielone zbierane są we wrześniu, zanim dojrzeją. Mają jędrną konsystencję i charakterystyczny, orzechowy smak.
Te niewielkie owoce są bogatym źródłem witamin z grupy B – bardzo ważnych dla prawidłowego działania układu nerwowego i zachowania prawidłowego stanu skóry. Zawierają także znaczące ilości witamin A, C i E. Oliwki to także źródło licznych mikroelementów takich jak fosfor, miedź, żelazo czy potas.
Klimat lata zimą
Majonez Kielecki z oliwkami jest delikatny w smaku. Jednocześnie dzięki wysokiej zawartości oliwek (12%) wprowadza do naszej kuchni powiew gorącego lata i kulinarnych wspomnień z Grecji, Włoch czy Hiszpanii. Aksamitna konsystencja, bogactwo doznań smakowych i wyczuwalne kawałki zielonych oliwek – to są cechy charakterystyczne tego produktu.
Majonez z oliwkami jest bardzo interesującą propozycją na naszym rynku! Doskonale sprawdzi się jako sos do sałatek, znakomicie podkreśli smak ryb, będzie bardzo dobrym dipem do pizzy czy idealnie skomponuje się z deską serów i wędlin.
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego z oliwkami: 5,19 zł.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Moda

Julia Kamińska: Założyłam sobie, że w tym roku nie będę kupować żadnych nowych ubrań. Z sukcesem sprzedaję też swoje rzeczy na popularnej platformie
Aktorka chętnie podjęła wyzwanie „no-buy 2025” i jak zapewnia, w tym roku nie zamierza kupować żadnych nowych ubrań. Poza tym systematycznie „wietrzy” swoją szafę i te rzeczy, które już nie są jej potrzebne, sprzedaje przez internet albo oddaje znajomym. Julia Kamińska zaznacza też, że kompletując stylizację na czerwony dywan, stara się nie wydawać pieniędzy na nowe ubrania. Najpierw zagląda do garderoby, by znaleźć w niej coś, co można ponownie wykorzystać.
Infrastruktura
Mazowsze turystycznie radzi sobie lepiej niż przed pandemią. Odwiedzających przyciąga już nie tylko Warszawa

Województwo mazowieckie jest liderem pod względem liczby turystów. W ubiegłym roku odwiedziło je prawie 7 mln gości. I choć lokomotywą ruchu turystycznego pozostaje Warszawa, to coraz więcej osób wybiera zwiedzanie regionu w wolniejszym tempie niż w stolicy i bliżej natury. Mazowsze od lat postrzegane było jako idealny kierunek na mikrowyprawę, ale teraz przybywa osób, które chcą się tu zatrzymać na dłużej niż 1–2 dni.
Muzyka
Wiktor Dyduła: Produkcja płyt i nagrywanie teledysków są niezwykle kosztowne. Jeśli nie ma pomocy wytwórni fonograficznej, można założyć zbiórkę na ten cel

Wokalista przyznaje, że często na barkach artystów jest nie tylko przygotowanie materiału na płytę, ale także zebranie pieniędzy na jej nagranie, produkcję i wszelkie działania promocyjne. To wszystko sporo kosztuje. On sam może w tej kwestii liczyć na wsparcie wytwórni fonograficznej, więc jest mu łatwiej, natomiast ci, którzy są zdani sami na siebie, mają twardy orzech do zgryzienia. Dlatego też Wiktor Duduła pochwala chociażby zakładanie publicznych zbiórek na taki cel.