Komunikaty PR

Majonez Kielecki z oliwkami – śródziemnomorski twist

2023-01-20  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy Społem, producent legendarnego Majonezu Kieleckiego, rozpoczyna rok z nowym wyrobem – Majonezem Kieleckim z oliwkami. To niepowtarzalna kompozycja, w której śródziemnomorskie smaki grają pierwszą rolę.  

Gdy pogoda na zewnątrz sprzyja marzeniom o dalekich podróżach i związanych z nimi doznaniach smakowych, WSP Społem wprowadza na rynek wyjątkowy produkt – Majonez Kielecki z oliwkami. Ta nowa propozycja na rynku majonezów i sosów z pewnością spotka się z zainteresowaniem nie tylko wśród amatorów kulinarnych eksperymentów.

Oliwka - bogactwo smaku i witamin

Oliwki to owoce rosnące na drzewie oliwnym, najczęściej w rejonie Morza Śródziemnego oraz północnej części Afryki. Zielone zbierane są we wrześniu, zanim dojrzeją. Mają jędrną konsystencję i charakterystyczny, orzechowy smak.

Te niewielkie owoce są bogatym źródłem witamin z grupy B – bardzo ważnych dla prawidłowego działania układu nerwowego i zachowania prawidłowego stanu skóry. Zawierają także znaczące ilości witamin A, C i E. Oliwki to także źródło licznych mikroelementów takich jak fosfor, miedź, żelazo czy potas.

Klimat lata zimą

Majonez Kielecki z oliwkami jest delikatny w smaku. Jednocześnie dzięki wysokiej zawartości oliwek (12%) wprowadza do naszej kuchni powiew gorącego lata i kulinarnych wspomnień z Grecji, Włoch czy Hiszpanii. Aksamitna konsystencja, bogactwo doznań smakowych i wyczuwalne kawałki zielonych oliwek – to są cechy charakterystyczne tego produktu.

Majonez z oliwkami jest bardzo interesującą propozycją na naszym rynku! Doskonale sprawdzi się jako sos do sałatek, znakomicie podkreśli smak ryb, będzie bardzo dobrym dipem do pizzy czy idealnie skomponuje się z deską serów i wędlin.

Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego z oliwkami: 5,19 zł.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Nauka

MNiSW reaguje na problemy psychiczne w środowisku akademickim. Specjalny zespół ma opracować skuteczne rozwiązania

W środowisku naukowym rośnie świadomość znaczenia dobrostanu psychicznego i potrzeby budowania bezpiecznego miejsca – zarówno dla studentów, jak i kadry akademickiej. Z badania SWPS wynika, że wiele osób w tym środowisku zmaga się z silnym stresem, wypaleniem zawodowym oraz zaburzeniami lękowymi i depresyjnymi. Do tego dochodzi także coraz częściej występujący problem mobbingu i dyskryminacji. Tematem zajmuje się MNiSW, powołując specjalny międzyresortowy zespół, ale też same uczelnie.

Media

Maciej Dowbor: Domówki i rolki przyniosły nam dużo większą popularność niż telewizja. Ludzie nas odbierają jak dobrych znajomych

Prezenter przyznaje, że domówki online i publikowane w mediach społecznościowych rolki pozwoliły im zbudować mocną pozycję w cyfrowym świecie. Dzięki nim zyskali dużo większą popularność niż z racji udziału w różnych projektach telewizyjnych czy serialowych. Maciej Dowbor odczuwa dużą satysfakcję z tego, że ich działalność internetowa przyciąga miliony odbiorców, zainteresowanie proponowanymi przez nich treściami nie słabnie, a widzowie, z którymi się spotykają na ulicy, traktują ich jak dobrych znajomych.