Komunikaty PR

Makaron z sosem pomidorowym i Oliwkami zielonymi z pastą paprykową OLE!

2022-03-23  |  12:56
Biuro prasowe

Składniki:

  • ulubiony makaron (ilość wedle uznania)
  • 1 duża cebula lub dwie szalotki
  • Oliwa
  • 1 duża puszka pomidorów
  • 2 fileciki anchois
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ słoika Oliwek zielonych z pastą paprykową OLE!
  • ½ startej na drobnych oczkach marchewki (jeśli pomidory są za kwaśne)
  • parmezan do posypania

Czosnek kroimy w plasterki. Smażymy na oliwie- cały czas mieszając. Dodajemy anchois oraz oliwki. Smażymy chwilę, po czym dodajemy pomidory z puszki. Lekko ugniatamy oliwki. Smażymy całość
ok. 10min. W tym czasie gotujemy makaron. Po ugotowaniu odcedzamy go, lecz zostawiamy ½ szklanki wody z gotowania. Dodajemy ją do sosu. Zwiększamy ogień i energicznie mieszamy, aby płyn połączył się z sosem. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (musimy uważać, ponieważ anchois jest bardzo słone). Smażymy tak kilka minut. Do sosu dodajemy makaron. Mieszamy i podgrzewamy kilka minut. Serwujemy na ciepło. Tuż przed podaniem dodajemy oliwki zielone z pastą paprykową OLE!, świeżo starty parmezan oraz świeżo zmielony pieprz.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.