Masy do ciast HELIO z naturalnie dobrym składem!
Masa makowa z bakaliami HELIO to sprawdzony pomocnik w kuchni podczas każdych wypieków, tak jak masy krówkowe HELIO, które specjalnie na święta – pojawiły się w nowej PREMIUM odsłonie!
Każdy wie, że najpierw masa, później ciacho ;-) dlatego, by nasze wypieki były udane - pyszne i zdrowe, warto sięgnąć po produkty najwyższej jakości i od sprawdzonego producenta! Jeśli jeszcze tego nie wiesz, masy do ciast HELIO wyróżniają się na polskim rynku brakiem tłuszczu palmowego powszechnie stosowanego przez innych producentów.
Olej palmowy to dziś jeden z najbardziej rozpowszechnionych składników wykorzystywanych przy produkcji żywności przetworzonej! W Indonezji, która jest największym producentem oleju palmowego, w niekontrolowany sposób wycinane i wypalane są ogromne obszary lasów deszczowych, co przyczynia się m.in. do wymierania wielu gatunków zwierząt…
Firma HELIO, mając na uwadze coraz większy wpływ konsumpcji oleju palmowego na nasze życie, opracowała technologię umożliwiającą jego całkowite wyeliminowanie! Wszystkie masy HELIO wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury, z surowców najwyższej jakości, przy użyciu pełnego mleka, bez konserwantów, bez glutenu i naturalnie – BEZ TŁUSZCZU PALMOWEGO!
Wzorowy skład mas krówkowych HELIO potwierdza przyznany im certyfikat „Czytaj skład poleca“ oraz liczne nagrody przyznawane przez ekspertów rynku, tj. Laur Konsumenta. Dlatego przy zakupie gotowych mas do ciast, zawsze zwracaj uwagę na ich skład- naturalność i stopień przetworzenia. Najlepszym wyborem będą produkty HELIO ze znakiem „Przekreślonego Kłosa“, których wyjątkowy skład bez konserwantów, bez oleju palmowego oraz potwierdzony brak zawartości glutenu został doceniony przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezlgutenowej.
Masy do ciast HELIO – najlepsze do wypieków na co dzień i od święta
Bezglutenowe masy do ciast HELIO to naturalnie smaczne produkty, które nie wymagają dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia- są od razu gotowym nadzieniem do ciasta! Ponadto, dzięki aksamitnej, kremowej konsystencji, masy HELIO łatwo się rozsmarowują na powierzchni każdego ciasta, dlatego świetnie sprawdzają się w codziennej kuchni. Z ich pomocą w szybki i prosty sposób- i to bez konieczności eksperymentowania z porcjami składników- przygotujemy przeróżne słodkie wypieki: ciasta, ciasteczka czy desery – zarówno te bez okazji, jak i świąteczne czy nawet te… last minute! ;-) Sposobów i przepisów na ich wykorzystanie jest mnóstwo, gdyż masy HELIO są dostępne w przeróżnych smakach – makowe, orzechowe, kajmakowe, czekoladowe, z nutą advocata, kukułki, a w tym roku – masy krówkowe PREMIUM HELIO wzbogaciły się także o nowy smak… słony karmel, który otwiera przed nami jeszcze więcej kulinarnych możliwości!
Masy do ciast polskiego producenta HELIO wyróżniają się naturalnie dobrym składem – NIE ZAWIERAJĄszkodliwego tłuszczu palmowego, sztucznych konserwantów i glutenu. Są naturalnie smaczne i zdrowe, gotowe do bezpośredniego użycia, dlatego świetnie sprawdzą się zwłaszcza w okresie świątecznym, bo pomogą nam zaoszczędzić czas w kuchni. Masy HELIO mają długi termin przydatności, a bogactwo różnych smaków- tylko zachęca do przygotowywania z HELIO prostych, pysznych i zdrowych, bakaliowych wypieków, których wyjątkowy zapach unoszący się w domu tworzy magiczną atmosferę świąt Bożego Narodzenia!
Życzymy wielu kulinarnych wyzwań w kuchni z HELIO, masy słodkich, bakaliowych inspiracji ;-), radości z tworzenia wspaniałych świątecznych wypieków i… niezapomnianych, pięknych chwil z rodziną przy wspólnym stole… nawet tym wirtualnym ;-)

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Trwający Festiwal Mozartowski przyciąga tłumy melomanów. To jedno z najważniejszych wydarzeń w stolicy
Artystka zaznacza, że za sprawą Warszawskiej Opery Kameralnej jeszcze przez dwa tygodnie Warszawa będzie rozbrzmiewać Mozartem. Kolejna edycja festiwalu poświęconego temu wybitnemu kompozytorowi zajmuje ważne miejsce w kulturalnym kalendarzu stolicy i przyciąga tłumy melomanów. A przed nimi jeszcze sporo atrakcji. Alicja Węgorzewska szczególnie zaprasza na dwie premiery, jedną skierowaną do młodych odbiorców, drugą – dedykowaną koneserom. Niezwykle ciekawie zapowiada się także nowy sezon artystyczny w WOK-u. Twórcy już pracują nad kolejnymi spektaklami i nagrywają nowe płyty.
Muzyka
Mietek Szcześniak: Gdybym chciał zbudować karierę, tobym ją budował. Nigdy o tym nie myślałem, zawsze po prostu chciałem muzykować

Wokalista zaznacza, że płyta „Brothers”, którą nagrał z czarnoskórym chórem, to efekt jego amerykańskiej przygody. Nie planuje robić kariery za granicą, ale z entuzjazmem przyjął propozycję współpracy z ludźmi, którzy tak jak on kochają śpiewać i muzykować. Krążek utrzymany jest w klimacie starego rhytm’n’bluesa, gospelu i soulu. Producentem jest H.B. Barnum, który przez trzy dekady był kierownikiem muzycznym Arethy Franklin i produkował albumy Franka Sinatry.
Farmacja
Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.