Komunikaty PR

MENUFEST! – Zimowa odsłona Chefs's Menu

2024-02-22  |  17:00
Biuro prasowe

Startuje MENUFEST! Zimowa odsłona Chef’s Menu w znanych restauracjach. Czym zaskoczy?

Zimowa odsłona Chef’s Menu, czyli MENUFEST! To nic innego, jak nowy sposób poznawania topowych restauracji w Polsce. Bohaterami projektu są Chefowie oraz ich unikalne flagowe menu w znanych restauracjach. W inicjatywie biorą udział restauracje z Warszawy, Gdańska i Krakowa, które proponują specjalnie skomponowane menu, będące wizytówką miejsca w okazyjnej cenie. Od 23 lutego do 12 marca Goście odwiedzając wybraną restaurację otrzymają w prezencie wyjątkowy welcome drink od Partnera MENUFEST! 

Dzięki inicjatywie Chef’s Menu, do której przyłączyło się blisko 40 prestiżowych restauracji z Warszawy, Gdańska i Krakowa, Goście mają szansę odkryć kulinarne sekrety najlepszych Chefów w Polsce. W zimowej odsłonie odwiedzający wybrane miejsca będą mieli okazję delektować się flagowymi daniami przygotowanymi przez utalentowanych Chefów. Niezależnie od preferencji smakowych, każdy znajdzie coś dla siebie. Jednak to nie koniec niespodzianek. Partnerem projektu jest marka Jägermeister. W ramach MENUFEST każdy Gość otrzyma w prezencie wyjątkowy welcome drink, który pozwoli na odkrycie tego kulinarnego święta w niepowtarzalny sposób.

Autorskie menu w kuszącym pairingiem  

Chef's Menu, to całoroczna możliwość odkrywania autorskich dań najsłynniejszych Chefów. Projekt jest realizowany w ramach RestaurantClub, niezależnie od RestaurantWeek® i innych Festiwali organizatora. Daje Gościom możliwość odkrycia znanych restauracji przez flagowe menu. Chefowie najlepszych lokali w Polsce zapraszają na popisowe dania, menu i sharingi w ekologicznej formule wcześniejszej rezerwacji oraz okazyjnej cenie. Za konceptem Chef’s Menu stoją organizatorzy największych Festiwali kulinarnych w Polsce, tj. RestaurantWeek®, Fine Dining Week, World Class Cocktail Festival, czy Pizza Week. 

Smak Krakowa w najlepszym wydaniu 

Kraków, znany nie tylko ze swojego bogatego dziedzictwa kulturowego, ale także z wysokiego poziomu gastronomii, staje się areną dla MENUFEST! – kulinarnej uczty, która zachwyci najbardziej wymagających smakoszy. W zimowej odsłonie Chef’s Menu biorą udział takie krakowskie restauracje jak Fala oraz Folga

Stolica pełna smaków 

Warszawa, serce pierwszej edycji MENUFEST – wyjątkowej odsłony Chef’s Menu, która jest zaproszeniem na niezapomnianą podróż po najwykwintniejszych smakach i aromatach warszawskich restauracji. Już teraz można zarezerwować stolik m.in. w Runo Restaurant, Syty Chmiel czy Benvenutti Amici

Kulinarna podróż po Gdańsku 

Do tej kulinarnej eskapady dołączają restauracje między innymi takie jak Cała Naprzód i Yatta Sushi Japanese Cuisine. Organizatorzy uprzedzają, że lista nieustannie się rozrasta o kolejne kulinarne perły, gotowe zaskoczyć najbardziej wyrafinowane podniebienia w sercu Pomorza.

#SzanujJedzenie

Co sprawia, że ta inicjatywa jest wyjątkowa? To idea #SzanujJedzenie, która stoi za całym przedsięwzięciem. Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do przygotowania wybranych dań. To nie tylko wygodne i efektywne rozwiązanie, ale także skuteczny sposób na ograniczenie marnowania jedzenia. Udział w MENUFEST to możliwość wspierania idei #SzanujJedzenie i czerpanie radości z wyśmienitych potraw przygotowywanych przez utalentowanych Chefów!

Pełna lista restauracji biorących udział w MENUFEST znajduje się na stronie www.ChefsMenu.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Edukacja

Poznanie osobowości kota kluczem do prawidłowej opieki nad nim. Wsparciem może być spotkanie z behawiorystą

Z ogólnopolskiego badania „Zachowanie, osobowość i codzienność kotów” przeprowadzonego przez WHISKAS wynika, że aż 85 proc. opiekunów traktuje koty jako pełnoprawnych członków rodziny, 65 proc. uważa je za swoich najlepszych przyjaciół, a 61 proc. – za powierników codziennych myśli i emocji. Koty potrzebują jednak odpowiedzialnej opieki. Podobnie jak ludzie, mają różne typy osobowości i potrzeby behawioralne, których zaspokajanie jest kluczem do osiągnięcia kociego dobrostanu. W przypadku zauważenia niepokojących objawów u swojego pupila pomocna może być rozmowa z behawiorystą.

Media

Hubert Urbański: Teraz uczestnicy „Milionerów” przejdą wieloetapowe castingi. Chcemy mieć osoby z największą wiedzą

Gospodarz teleturnieju zdradza, że teraz format nagrywany jest w bardziej nowoczesnym studio. Zmieniły się także zasady castingu. Zanim bowiem dany uczestnik zostanie zaproszony do studia i stanie do walki o nagrodę główną, musi przejść wnikliwą weryfikację online. Hubert Urbański uważa, że pozwala to na dokładniejszą ocenę potencjału każdego kandydata i w ten sposób udaje się wybrać najlepszych z najlepszych, więc poziom będzie niezwykle wysoki.