Komunikaty PR

Moc roślin - moc smaku!

2020-05-15  |  17:00
Biuro prasowe

Fleksitarianizm to obecnie jeden z najpopularniejszych trendów żywieniowych. Oznacza świadome ograniczanie spożycia mięsa oraz wprowadzanie do jadłospisu większej ilości rozmaitych produktów pochodzenia roślinnego. Osoby, które wybierają tę dietę, często poszukują nowych propozycji, umożliwiających proste i wygodne przygotowanie smacznych, różnorodnych posiłków. Doskonale sprawdzają się tu produkty z sokołowskiej linii Z Gruntu Dobre – roślinne przysmaki, które mogą służyć jako przekąska i składnik wielu dań.

Seria wyrobów Z Gruntu Dobre została właśnie poszerzona o plastry wegańskie. Są one oferowane w dwóch wersjach: z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, który jest ceniony za świeży, subtelny smak oraz z oliwkami - sztandarowym produktem kuchni śródziemnomorskiej. Plastry wegańskie Z Gruntu Dobre są dostępne w wygodnych, poręcznych opakowaniach. Optymalna gramatura (50 g), zapewnia możliwość wykorzystania całego, świeżego produktu bez ryzyka marnowania żywności.

Plastry wegańskie Z Gruntu Dobre stanowią źródło białka i błonnika. Są smacznym dodatkiem do kanapek. Plastry z czosnkiem niedźwiedzim idealnie skomponują się ze świeżymi, wiosenno-letnimi warzywami. Plastry z oliwkami będą znakomicie smakować m.in. z suszonymi pomidorami i rukolą.

Wśród asortymentów marki Z Gruntu Dobre znaleźć można również warzywne pasztety, pasty i hummusy. Sokołów zapowiada dalszy rozwój tej linii i poszerzenie jej o kolejne wyroby. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Prawo

Kolejne polskie miasta chcą być przyjazne dzieciom. Planują stworzyć najmłodszym dobre warunki do rozwoju

Cztery miasta w Polsce posiadają tytuł Miasta Przyjaznego Dzieciom nadany przez UNICEF Polska. Dziewięć kolejnych miast czeka na certyfikację, a w ostatnich miesiącach do programu zgłosiło się kilka następnych. Na całym świecie inicjatywa została przyjęta już w ponad 4 tys. samorządów, a w Hiszpanii objęła połowę dziecięcej populacji miast. Program UNICEF-u ma na celu zachęcenie włodarzy do traktowania najmłodszych obywateli w sposób podmiotowy, respektowania ich praw i zaproszenia ich do współdecydowania o przyszłości.

Media

Agnieszka Hyży: W „Halo, tu Polsat” wreszcie mogę wykorzystać swoją wiedzę, wykształcenie i doświadczenie. Bardzo się tam rozwijam

Przy okazji prezentacji nowej ramówki Polsatu Agnieszka Hyży chwaliła programy, jakie proponuje stacja, i strategię działania Edwarda Miszczaka. Prezenterka przekonuje, że jesień spędzi albo w studiu, bo jest gospodynią weekendowego pasma śniadaniowego „Halo, tu Polsat” i show „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, albo przed telewizorem. Zamierza oglądać m.in. „Taniec z gwiazdami” i „Milionerów”.