Komunikaty PR

Musztarda do dań z grilla - jaką wybrać?

2021-05-14  |  10:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Musztarda jest nieodłącznym elementem każdego grilla. To nie tylko idealny dodatek do mięs czy wegetariańskich kiełbasek, ale także niezastąpiony składnik aromatycznych marynat. Dijon, sarepska, a może rosyjska? Wariantów tego popularnego sosu jest całe mnóstwo. Pozostaje więc pytanie - który sprawdzi się najlepiej do dań z grilla?

Ziarna gorczycy zmielone lub w całości. Smak bardzo pikantny lub tylko delikatnie ostry. Dodatek wina, przypraw lub miodu… Przy zakupie musztardy naprawdę jest z czego wybierać. Jako uzupełnienie dań z grilla sprawdzi się niemal każda jej wersja. Natomiast do przygotowania samej marynaty warto wybrać musztardę o bardzo kremowej, wręcz aksamitnej konsystencji i niewielkiej liczbie dodatków. Dzięki temu uda nam się nie zdominować smaku mięsa, tylko w delikatnie go podkreślić.

Idealna marynata do mięs

Podczas grillowania mięso zyskuje wyjątkowy, dymny aromat. Nie oznacza to jednak, że możemy zrezygnować z przygotowania marynaty. Pozostawienie mięsa na kilka godzin w aromatycznej mieszance składników nie tylko doda mu smaku - ocet zawarty w musztardzie dodatkowo doskonale je zmiękczy. Dobrym wyborem przy przygotowywaniu marynaty będzie uniwersalna, dość delikatna musztarda, na przykład Musztarda Kielecka delikatesowa, która idealnie skomponuje się z pozostałymi składnikami. Kilka łyżek takiego sosu wystarczy wymieszać z odrobiną miodu, oliwą lub olejem i przyprawami (np. ostrą i słodką papryką w proszku, oregano i rozmarynem) oraz solą i pieprzem, po czym przygotowaną mieszanką pokryć dowolne mięso i pozostawić na kilka do kilkunastu godzin. Największą zaletą takiej marynaty jest fakt, że doskonale pasuje ona do niemal każdego rodzaju mięsa. Może być to karkówka, pierś lub udko kurczaka, a nawet boczek. Niezależnie na co padnie nasz wybór - na pewno będzie smacznie.

Zwróć uwagę na opakowanie

Podczas grillowania wygoda też ma znaczenie! W warunkach plenerowych musztarda w słoiku może być nie najlepszym rozwiązaniem. Zgubiona zakrętka, zbyt mało sztućców… na szczęście da się łatwo uniknąć takich komplikacji! Na rynku nie brakuje sosów w praktycznych, plastikowych opakowaniach. Są one szczególnie wygodne, jeśli organizujemy grilla z dala od domu i nie dysponujemy zbyt dużym stołem czy nadmiarem sztućców i talerzy. W takim wydaniu dostaniemy między innymi Musztardę Kielecką grillową, która jest dedykowana posiłkom przygotowywanym na świeżym powietrzu. Jej intensywny, delikatnie pikantny smak idealnie uzupełni kiełbaski, szaszłyki czy karkówkę.

Skład prawdę Ci powie

Chociaż mogłoby się wydawać, że w musztardzie nie znajdziemy wielu chemicznych dodatków, warto sprawdzić co kryje się w jej składzie. Jest jedna prosta zasada - im krótsza lista składników, tym lepiej. Aby musztarda była naprawdę smaczna, nie potrzeba wiele, a na pewno można obyć się bez tajemniczych substancji z literą „E” na początku. Gorczyca, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy i ewentualnie kilka dodatków - właśnie to przeczytamy na etykiecie dobrej jakości musztardy. Ponieważ żyjemy w czasach silnie przetworzonej żywności, warto jest ograniczać sztuczne, szkodliwe substancje, kiedy tylko jest to możliwe - nawet jeśli chodzi o pozornie nieistotny wybór sosów do potraw z grilla. W myśl zasady „jesteś tym, co jesz”, powinniśmy zwracać uwagę na skład produktów, które spożywamy, a nasz organizm na pewno nam za to podziękuje.

Sugerowana cena Musztardy Kieleckiej delikatesowej: 4,30 zł brutto / 500g

Sugerowana cena Musztardy Kieleckiej grillowej: 4,30 zł brutto / 500g

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Śniadaniowe inspiracje z Majonezem Kieleckim w roli głównej Biuro prasowe
2024-04-19 | 01:00

Śniadaniowe inspiracje z Majonezem Kieleckim w roli głównej

24 kwietnia obchodzimy Europejski Dzień Śniadania, który ma przypominać nam o tym, jak ważny jest to posiłek. Hasłem tego święta, ustanowionego w 2012 r. jest „Znajdź czas na
Żywienie Król polskich energetyków w nowych szatach
2024-04-18 | 17:15

Król polskich energetyków w nowych szatach

Najnowsza odsłona kampanii King of the Night jest podkreśleniem rynkowego sukcesu ostatnich lat, ze wskazaniem na wieloletnią misję brandu, którą jest odkrywanie drzemiącej w ludziach
Żywienie Życie w biegu a zdrowe odżywianie
2024-04-16 | 17:00

Życie w biegu a zdrowe odżywianie

Sprawdzone “lifehacki”, które pomogą utrzymać równowagę między zdrowiem, a pędem codzienności Jednym z nich jest planowanie posiłków z wyprzedzeniem.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Maria Sadowska: Często kupujemy ubrania tylko na jeden sezon, a powinniśmy recyklingować modę. Ja jestem królową second handów

Wokalistka zauważa, że co kilka miesięcy do sprzedaży trafiają nowe kolekcje ubrań, a te, które jeszcze nie są zniszczone i mogłyby się przydać innym, lądują na śmietniku. Podobnie jest z różnymi urządzeniami elektronicznymi, sprzętem RTV i AGD. Nowe modele z dnia na dzień wypierają starsze, a góra elektrośmieci stale rośnie. Maria Sadowska apeluje więc, by zadać sobie trochę trudu i niepotrzebne telefony, tablety czy komputery oddać do odpowiedniego punktu, z którego trafią do recyklingu i utylizacji. Artystka docenia też kreatywność swojego męża, który maluje obrazy na starych, skórzanych kurtkach i tworzy w ten sposób nietuzinkowe elementy garderoby.

Media

Edyta Herbuś: Program „Tańcząca ze światem” łączy ze sobą moją pasję do podróży, tańca i odkrywania świata. Podczas nagrań wskakuję z jednej półki energetycznej w drugą

W nowej odsłonie programu „Tańcząca ze światem” Edyta Herbuś zabierze widzów do Jordanii. Jak zaznacza, plan wyjazdu był bardzo intensywny. Przez dziewięć dni ekipa realizująca pracowała po 12 godz., by pokazać niezwykłe, kulturowe i historyczne bogactwo tego fascynującego kraju. Tancerka zdradza też, że te wyjątkowe miejsca pozwoliły jej odkryć w sobie uśpione pokłady wrażliwości i stały się powodem wielu wzruszeń.

Konsument

Brytyjscy naukowcy dowiedli, że odczuwania szczęścia można się nauczyć. Trzeba jednak stale to ćwiczyć

Sześcioletnie badania, połączone z prowadzeniem kursów uczących tego, jak poprawić samopoczucie i stać się człowiekiem szczęśliwym, wykazały, że stosując odpowiednie strategie, można uzyskać zadowalające rezultaty. Przejście kursu prowadzonego przez naukowców z Uniwersytetu Bristolskiego umożliwia poprawę parametrów świadczących o samopoczuciu nawet o 15 proc. Okazuje się jednak, że zalecane ćwiczenia należy wykonywać trwale – w przeciwnym razie następuje regres do poziomu sprzed ich wdrożenia. Dobre wyniki badań skłoniły ich autora do wydania poradnika. Jego polskojęzyczna wersja ukaże się w maju.