Musztardowe inspiracje

Best Brands PR
Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl
Musztarda Kielecka to pyszny dodatek do mięs, wędlin, ryb, jaj oraz warzyw. Inspiruje możliwościami i uwodzi smakiem. Ten zaś może być zarówno delikatny i lekko ziołowy – z czego słynie Musztarda Kielecka kremska, jak również intensywnie pikantny, o czym wiedzą wielbiciele sarepskiej. Od której z musztard zaczniesz dzisiejszą ucztę?
Musztarda Kielecka WSP „Społem” znana jest smakoszom już od 1932 roku! Na fakt jej niesłabnącej popularności wpływa wieloletnia tradycja produkcji oraz fakt, że powstaje wyłącznie z połączenia składników najwyższej jakości tj.: kilku odmian gorczycy, aromatycznych przypraw, pachnących ziół oraz octu, wytwarzanego w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi recepturami.
To jeden z powodów, dla których pasuje zarówno do tradycyjnych, jak i do nowoczesnych potraw. Poza tym wielbiciele kremskiej i sarepskiej chętnie eksperymentują i dzielą się między sobą ulubionymi przepisami na mięsną marynatę, śledzie w kremowym sosie oraz aromatyczne zapiekanki. Fantazjom kulinarnym nie ma końca!
Musztarda Kielecka – do dań z grilla, z pieca i z patelni
Musztarda Kielecka to świetny dodatek do grillowanej kiełbaski, kaszanki, karkówki albo cukinii. Z powodzeniem podkreśli też smak szaszłyków oraz doda ostrości kaszy gryczanej z pieczarkami lub kus kus z suszonym pomidorem, którymi można nadziewać pieczoną paprykę. Kto lubi ostry smak – wybierze sarepską, kremska natomiast pomoże podkreślić słodko-kwaśny charakter kulinarnych kompozycji i z pewnością polubią ją dzieci.
Niektórym do szczęścia i smaku wystarczy sama musztarda, inni lubią mieszać ją z majonezem lub kwaśną konfiturą z brzoskwiń oraz curry i tworzyć fantazyjne dipy oraz sosy. Zwłaszcza, że Kielecka to nie tylko zróżnicowany smak, ale też ciekawa konsystencja oraz wyraźnie wyczuwalne cząstki gorczycy, dzięki którym smak dressingu pozostaje w ustach na znacznie dłużej.
Kanapki, tosty, zapiekanki – z musztardą proszę!
Sztuka robienia najlepszych kanapek świata polega nie tylko na trafnym wyborze pieczywa, serów, wędlin i warzyw, ale również na ciekawym zestawianiu ich z dodatkami takimi jak sos lub pasta jajeczna doprawiona do smaku ulubionymi ziołami i… odrobiną musztardy!
A może mieszanka twarożku z pikantnym smakiem sarepskiej? Albo kremska do jaj z bekonem podawanych na chrupkim toście? Zarówno w domu, jak i na wakacjach.
Sugerowana cena: Musztarda Kielecka kremska – 2,19 zł brutto /190 g
Sugerowana cena: Musztarda Kielecka sarepska – 2,19 zł brutto /190 g

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Elżbieta Romanowska: Przez lata udało się pomóc wielu rodzinom zyskać nowy dom. Jesteśmy świadkami ich szczęścia
Prowadząca „Nasz nowy dom” przyznaje, że największą satysfakcję odczuwa w momencie, kiedy może zaprosić uczestników programu do wyremontowanego już domu i zobaczyć na ich twarzach radość. Wtedy wie, że misja została zakończona sukcesem. Takich pozytywnych zakończeń nie zabraknie również w jubileuszowym sezonie programu. Elżbieta Romanowska zdradza, że twórcy wprowadzili też kilka nowości, ale do czasu emisji pozostaną one niespodzianką.
Prawo
Kolejne polskie miasta chcą być przyjazne dzieciom. Planują stworzyć najmłodszym dobre warunki do rozwoju

Cztery miasta w Polsce posiadają tytuł Miasta Przyjaznego Dzieciom nadany przez UNICEF Polska. Dziewięć kolejnych miast czeka na certyfikację, a w ostatnich miesiącach do programu zgłosiło się kilka następnych. Na całym świecie inicjatywa została przyjęta już w ponad 4 tys. samorządów, a w Hiszpanii objęła połowę dziecięcej populacji miast. Program UNICEF-u ma na celu zachęcenie włodarzy do traktowania najmłodszych obywateli w sposób podmiotowy, respektowania ich praw i zaproszenia ich do współdecydowania o przyszłości.
Media
Agnieszka Hyży: W „Halo, tu Polsat” wreszcie mogę wykorzystać swoją wiedzę, wykształcenie i doświadczenie. Bardzo się tam rozwijam

Przy okazji prezentacji nowej ramówki Polsatu Agnieszka Hyży chwaliła programy, jakie proponuje stacja, i strategię działania Edwarda Miszczaka. Prezenterka przekonuje, że jesień spędzi albo w studiu, bo jest gospodynią weekendowego pasma śniadaniowego „Halo, tu Polsat” i show „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, albo przed telewizorem. Zamierza oglądać m.in. „Taniec z gwiazdami” i „Milionerów”.