Komunikaty PR

NA DOBRE od E.Wedel

2020-07-10  |  10:00
Biuro prasowe

NA DOBRE to nowa linia batonów od marki E.Wedel, która łączy starannie dobrane składniki wraz z doskonałą przyjemnością smaku. W ofercie dostępne są batony NA DOBRE o smaku owocowym i malinowym. Nowość wyróżnia się wysoką zawartością błonnika, który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego. W składzie znajdują się m.in.: pasta daktylowa, liofilizowana marchewka i maliny, suszone brzoskwinie oraz banan. Całość oblano oryginalną wedlowską czekoladą gorzką, która zapewnia pyszny smak batonów.

W E.Wedel zauważyliśmy, że konsumenci coraz częściej i chętniej sięgają po produkty, które będą bogate w składniki odżywcze, a jednocześnie pyszne, słodkie i czekoladowe. Pragnąc, ułatwić konsumentom dokonywanie dobrych wyborów żywieniowych stworzyliśmy linię NA DOBRE, która stanowi nową kategorię wedlowskich batonów. Nowość to idealna propozycja smacznej przekąski, która łączy wysokiej jakości, starannie dobrane składniki oraz wyjątkową przyjemność smaku płynącą z oryginalnej wedlowskiej czekolady gorzkiej. Batony NA DOBRE to dobry wybór o każdej porze dnia - mówi Dominika Igielińska-Kluk, Branded Content Manager E.Wedel

W portfolio NA DOBRE dostępne są dwie grupy produktów: batony owocowe o smaku Malinowym oraz Owocowym, a także limitowana edycja batonów proteinowych Kakao + Orzech i Kakao + Daktyl.  Batony NA DOBRE jednocześnie pysznie smakują i pozytywnie wypływają na funkcjonowanie organizmu oraz stanowią doskonałą propozycję dla osób ceniących smaczne i czekoladowe przekąski na co dzień.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.