Najlepsze produkty na udane Święta polecają się z Piątnicy, no bo skąd!
Święta Bożego Narodzenia to czas, na który czekamy z niecierpliwością i radością. Z przyjemnością planujemy świąteczne dania i wypieki, dbając, by były one pyszne i wyjątkowe. Warto pamiętać, że podstawą doskonałych potraw są najwyższej jakości składniki. A takie właśnie są produkty z Piątnicy! Powstają one z najlepszego mleka od lokalnych dostawców, a sprawdzone, tradycyjne receptury gwarantują sukces w kuchni.
Sery i twarogi z Piątnicy – gwarancja doskonałych świątecznych wypieków!
Sernik na świątecznym stole to pozycja obowiązkowa! Aby był puszysty i delikatny należy zwrócić szczególną uwagę na twaróg, którego używamy do jego przygotowania.
- Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica to doskonały produkt z najlepszego mleka, o odpowiednich proporcjach serka śmietankowego i twarogu, co sprawia, że sernik jest wyjątkowo delikatny, a do jego pieczenia nie trzeba używać masła. Twaróg Sernikowy z Piątnicy nie zawiera konserwantów, barwników ani aromatów. Jest dostępny w opakowaniu 1 kg, idealnym do przygotowania rodzinnej porcji ciasta.
W czasie bożonarodzeniowych przygotowań warto też mieć pod ręką Ser Mascarpone z Piątnicy, który charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją oraz śmietankowym smakiem. Doskonale sprawdzi się do deserów oraz ciast – szczególnie, jako główny składnik włoskiego tiramisu czy krem do popularnej bezy Pavlova.
- Mascarpone z Piątnicy produkowany jest z najwyższej jakości pasteryzowanej śmietanki. Stanowi doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Dodając go do twarogu, uzyskasz wyjątkowo kremowy sernik o delikatnym smaku! Mascarpone z Piątnicy świetnie wzbogaca także smak sosów do makaronu, dań mięsnych lub warzywnych.
Piątnickie śmietany – niezastąpione do sałatek, sosów, zup i wielu innych dań!
Na świątecznych, suto zastawionych stołach z pewnością nie zabraknie także potraw wytrawnych. Do przygotowania warzywnych sałatek, sosów czy zup doskonale sprawdzą się śmietany z Piątnicy.
- Śmietana 18% marki Piątnica to najpopularniejsza śmietana w Polsce, od wielu lat ceniona za wyjątkowe walory smakowe, szerokie możliwości wykorzystania w kuchni oraz… niezawodność! Jest ona gęsta, a jednocześnie delikatna – nie warzy się pod wpływem ciepła i doskonale podkreśla smak tradycyjnych polskich zup czy sosów.
- Śmietanki 30% i 36% OSM Piątnica są idealne do przygotowywania wypieków oraz deserów. Śmietanka 30% szybko się ubija, tworząc wyjątkowo puszystą i trwałą pianę. Śmietanka 36% jest z kolei doskonałą bazą do kremów czy mas. Można je stosować także do zup lub sosów – śmietanki nie warzą się po dodaniu do gorących dań, a nadają im wyrazistego, kremowego smaku.
Boże Narodzenie to wyjątkowy czas czerpania radości ze wspólnych chwil. Niech te święta będą także ucztą dla naszego podniebienia – dajmy bliskim to, co najlepsze – z Piątnicy, no bo skąd!

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.