Komunikaty PR

Najsłodsze stoisko i gwiazdy telewizji zapraszają na Krajowe Dni Pola 2023

2023-05-31  |  13:00
Biuro prasowe

Podczas najbliższych KRAJOWYCH DNI POLA 2023 w Sielinku (obok Opalenicy w woj. wielkopolskim) nie może zabraknąć najsłodszego producenta cukru – Pfeifer & Langen Polska wraz z marką Diamant. Firma, od lat związana z lokalnymi plantatorami buraków cukrowych, przygotowała dla nich i ich rodzin moc atrakcji.

Na głównym stoisku marki Diamant i Pfiefer & Langen Polska S.A. (tuż przy strefie innowacji) pojawią się znani i lubiani kucharze z takich choćby programów jak „Master Chef” telewizji TVN czy „Pytanie na Śniadanie” z TVP2. Nie zabraknie mocy atrakcji: pokazów gotowania na żywo, animacji dla dzieci, zabawy na świeżym powietrzu – tańczącego Misia Słodziaka czy strefy chillout. Nie zabraknie też fantastycznego konkursu, w którym do wygrania maszyna do domowego robienia waty cukrowej, a także serii pytań i odpowiedzi, w których do zdobycia gadżety od marki Diamant.

Dla spragnionych rolniczych nowinek – w drugim namiocie zlokalizowanym przy polach eksperymentalnych – producent przygotował też światową innowację – pierwszego na rynku, autonomicznego robota do siewu i pielenia buraków cukrowych Farmdroid. Na stoisku goście będą mogli porozmawiać z przedstawicielami Pfeifer & Langen Polska S.A. Nie zabraknie specjalistów zajmujących się uprawą buraków cukrowych, produktami dla pszczół, wysłodkami oraz całym portfolio marek Diamant, Tofi oraz Tofi Horses.

Wszystko to w dniach 3-5 czerwca 2023 w godz. 9:00-17:00 na terenie WODR, przy ul. Parkowej 2 w Sielinku. Wejście na targi jest darmowe.
 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Konsumenci doceniają działania firm na rzecz środowiska i społeczeństwa. Dla przedsiębiorstw to szansa na rozwój

Zrównoważony rozwój staje się coraz ważniejszym elementem strategii biznesowych firm. Podmioty wdrażające długofalową strategię ESG mogą liczyć na korzyści finansowe, większe zainteresowanie inwestorów oraz poprawę klimatu i społecznej akceptacji. Spółki i przedsiębiorcy, którzy realizują inwestycje zgodnie z najwyższymi standardami środowiskowymi i społecznymi otrzymali Diamenty Zrównoważonej Gospodarki podczas konferencji Sustainable Economy Summit.

Edukacja

Poziom kompetencji cyfrowych Polaków na bardzo niskim poziomie. Spowalnia to cyfryzację gospodarki i firm

Na tle mieszkańców innych państw UE poziom kompetencji cyfrowych Polaków utrzymuje się na bardzo niskim poziomie – wynika z ostatnich danych Eurostat. Niecała połowa deklaruje posiadanie przynajmniej podstawowych umiejętności cyfrowych, a 20 proc. – więcej niż podstawowe. Staje to na drodze do cyfryzacji gospodarki i zwiększenia produktywności przedsiębiorstw.