Komunikaty PR

Napoje roślinne BIO z krótkim składem

2020-01-17  |  17:00
Biuro prasowe

Dbałość o właściwe żywienie to nie tylko unikanie wysoko przetworzonej żywności czy staranie o odpowiednie zróżnicowanie codziennego jadłospisu. Dla świadomych konsumentów istotna jest jakość produktu, krótka lista składników, a także ich ekologiczne pochodzenie. Do najprężniej rozwijających się trendów żywieniowych należy też bez wątpienia fleksitarianizm, którego istotą jest ograniczanie mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego oraz wzbogacanie codziennego jadłospisu o warzywa, owoce i inne produkty roślinne.

Napoje roślinne Sante Organic to idealna propozycja dla wegan, wegetarian, fleksitarian i wszystkich, którym zależy na zbilansowanej, urozmaiconej i pełnowartościowej codziennej diecie. Napoje z tej linii to produkty BIO, z europejskim logo produkcji ekologicznej – czyli tzw. „Euro-liściem”. Ten znak jest potwierdzeniem, że produkty spełniają restrykcyjne normy i powstają zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego. Napoje Sante Organic wyróżnia tzw. „czysta etykieta” – bez substancji dodatkowych, konserwantów, barwników. Powstają bez dodatku cukrów (zawierają tylko naturalnie występujące cukry). Naturalnie nie zawierają laktozy, będą więc doskonałym wyborem dla osób z nietolerancją laktozy. Wyróżnia je niska zawartość tłuszczów nasyconych i niska zawartość soli.

Linia Sante Organic to sześć rodzajów napojów:

  • Napój Owsiano-Migdałowy – z ekologicznego owsa i ekologicznych migdałów
  • Napój Owsiany – z ekologicznego owsa
  • Napój Ryżowy z Quinoa – z ekologicznego ryżu brązowego i ekologicznej komosy ryżowej
  • Napój Sojowy z Wapniem – z ekologicznej soi i wzbogacony w wapń. Jest naturalnym źródłem wysokiej jakości białka.
  • Napój Ryżowy – z ekologicznego ryżu
  • Napój Migdałowy – z ekologicznych migdałów

 

Napoje roślinne Sante Organic to doskonały pomysł na urozmaicenie codziennej diety dla całej rodziny. Można je pić bez dodatków, przygotowywać na ich bazie koktajle, jeść je z płatkami, granolą czy musli. Doskonale sprawdzą się jako składnik wielu dań, tradycyjnie przygotowanych z dodatkiem mleka. Można ich używać do przyrządzenia naleśników, zup, gofrów, ciast, potraw typu curry. Będą też idealnym dodatkiem do ulubionej kawy.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Prawo

Kolejne polskie miasta chcą być przyjazne dzieciom. Planują stworzyć najmłodszym dobre warunki do rozwoju

Cztery miasta w Polsce posiadają tytuł Miasta Przyjaznego Dzieciom nadany przez UNICEF Polska. Dziewięć kolejnych miast czeka na certyfikację, a w ostatnich miesiącach do programu zgłosiło się kilka następnych. Na całym świecie inicjatywa została przyjęta już w ponad 4 tys. samorządów, a w Hiszpanii objęła połowę dziecięcej populacji miast. Program UNICEF-u ma na celu zachęcenie włodarzy do traktowania najmłodszych obywateli w sposób podmiotowy, respektowania ich praw i zaproszenia ich do współdecydowania o przyszłości.

Media

Agnieszka Hyży: W „Halo, tu Polsat” wreszcie mogę wykorzystać swoją wiedzę, wykształcenie i doświadczenie. Bardzo się tam rozwijam

Przy okazji prezentacji nowej ramówki Polsatu Agnieszka Hyży chwaliła programy, jakie proponuje stacja, i strategię działania Edwarda Miszczaka. Prezenterka przekonuje, że jesień spędzi albo w studiu, bo jest gospodynią weekendowego pasma śniadaniowego „Halo, tu Polsat” i show „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, albo przed telewizorem. Zamierza oglądać m.in. „Taniec z gwiazdami” i „Milionerów”.