Naturalnie zielona, ale owocami podkręcona!
Zielona herbata, bo o niej mowa, to jedna z tych, po które sięgamy najchętniej. W wersji klasycznej cechuje ją lekka goryczka, doceniana przez koneserów wyrafinowanych smaków. Inni preferują ją w wersji złagodzonej dodatkiem owoców. Wszystkie te propozycje znaleźć można w asortymencie herbat zielonych marki Herbapol. W linii pojawiły się teraz dwie nowości w formie ekspresowej – Herbata zielona z maliną oraz Herbata zielona z cytryną.
Za ojczyznę zielonej herbaty uchodzą Chiny. To właśnie mieszkańcy Państwa Środka jako pierwsi docenili jej finezyjny smak oraz dobroczynne właściwości. Dziś jest parzona niemal w każdym zakątku globu, dostarczając wyjątkowych wrażeń smakowych i pozytywnie wpływając na nasze ciała i umysły. Dzięki krótszemu procesowi produkcji, w którym utlenianie zebranych liści herbaty zostaje zatrzymane, utrzymują one zielonkawy kolor. Napar ma bardziej subtelną barwę, a także smak wyraźnie odmienny od klasycznej herbaty czarnej. Aby nie stracić nic z wyjątkowych walorów zielonej herbaty, nie należy zalewać jej wrzątkiem, a samo parzenie powinno trwać ok. 2-3 minuty.
Charakterystyczny smak zielonej herbaty, z lekką nutą goryczki, ma szerokie grono miłośników. Jednak wiele osób z przyjemnością sięga również po takie warianty, w których ulubione owoce delikatnie łagodzą klasyczny smak zielonej herbaty. W asortymencie Herbapolu właśnie pojawiły się dwie takie propozycje. Herbata zielona z cytryną pysznie orzeźwia, dlatego świetnie sprawdzi się także podczas letnich dni. Odświeżająca nuta cytrusowa ciekawie przełamuje tu niepowtarzalny smak zielonej herbaty. Natomiast Herbacie zielonej z maliną wyjątkowego charakteru dodają pachnące latem owoce maliny. To ciekawa, a przy tym harmonijna kompozycja smaków, która z pewnością zachwyci amatorów naturalnej, subtelnej słodyczy. Oba warianty powstały ze składników najwyższej jakości. Dzięki formie ekspresowej, herbaty można przygotować szybko i wygodnie.
W linii herbat zielonych ekspresowych Herbapol dostępne są także: klasyczna Herbata zielona oraz Herbata zielona kwitnąca wiśnia.
Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy
Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty
Przepisy na dobry dzień! 24 kwietnia – Europejski Dzień Śniadania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Film
Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach
Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.
Gwiazdy
Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami
Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.
Konsument
Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie
Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.