Naturalnie zielona, ale owocami podkręcona!
Zielona herbata, bo o niej mowa, to jedna z tych, po które sięgamy najchętniej. W wersji klasycznej cechuje ją lekka goryczka, doceniana przez koneserów wyrafinowanych smaków. Inni preferują ją w wersji złagodzonej dodatkiem owoców. Wszystkie te propozycje znaleźć można w asortymencie herbat zielonych marki Herbapol. W linii pojawiły się teraz dwie nowości w formie ekspresowej – Herbata zielona z maliną oraz Herbata zielona z cytryną.
Za ojczyznę zielonej herbaty uchodzą Chiny. To właśnie mieszkańcy Państwa Środka jako pierwsi docenili jej finezyjny smak oraz dobroczynne właściwości. Dziś jest parzona niemal w każdym zakątku globu, dostarczając wyjątkowych wrażeń smakowych i pozytywnie wpływając na nasze ciała i umysły. Dzięki krótszemu procesowi produkcji, w którym utlenianie zebranych liści herbaty zostaje zatrzymane, utrzymują one zielonkawy kolor. Napar ma bardziej subtelną barwę, a także smak wyraźnie odmienny od klasycznej herbaty czarnej. Aby nie stracić nic z wyjątkowych walorów zielonej herbaty, nie należy zalewać jej wrzątkiem, a samo parzenie powinno trwać ok. 2-3 minuty.
Charakterystyczny smak zielonej herbaty, z lekką nutą goryczki, ma szerokie grono miłośników. Jednak wiele osób z przyjemnością sięga również po takie warianty, w których ulubione owoce delikatnie łagodzą klasyczny smak zielonej herbaty. W asortymencie Herbapolu właśnie pojawiły się dwie takie propozycje. Herbata zielona z cytryną pysznie orzeźwia, dlatego świetnie sprawdzi się także podczas letnich dni. Odświeżająca nuta cytrusowa ciekawie przełamuje tu niepowtarzalny smak zielonej herbaty. Natomiast Herbacie zielonej z maliną wyjątkowego charakteru dodają pachnące latem owoce maliny. To ciekawa, a przy tym harmonijna kompozycja smaków, która z pewnością zachwyci amatorów naturalnej, subtelnej słodyczy. Oba warianty powstały ze składników najwyższej jakości. Dzięki formie ekspresowej, herbaty można przygotować szybko i wygodnie.
W linii herbat zielonych ekspresowych Herbapol dostępne są także: klasyczna Herbata zielona oraz Herbata zielona kwitnąca wiśnia.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.