Komunikaty PR

Naturalnie zielona, ale owocami podkręcona!

2022-09-01  |  12:30
Biuro prasowe

Zielona herbata, bo o niej mowa, to jedna z tych, po które sięgamy najchętniej. W wersji klasycznej cechuje ją lekka goryczka, doceniana przez koneserów wyrafinowanych smaków. Inni preferują ją w wersji złagodzonej dodatkiem owoców. Wszystkie te propozycje znaleźć można w asortymencie herbat zielonych marki Herbapol. W linii  pojawiły się teraz dwie nowości w formie ekspresowej – Herbata zielona z maliną oraz Herbata zielona z cytryną.

Za ojczyznę zielonej herbaty uchodzą Chiny. To właśnie mieszkańcy Państwa Środka jako pierwsi docenili jej finezyjny smak oraz dobroczynne właściwości. Dziś jest parzona niemal w każdym zakątku globu, dostarczając wyjątkowych wrażeń smakowych i pozytywnie wpływając na nasze ciała i umysły. Dzięki krótszemu procesowi produkcji, w którym utlenianie zebranych liści herbaty zostaje zatrzymane, utrzymują one zielonkawy kolor. Napar ma bardziej subtelną barwę, a także smak wyraźnie odmienny od klasycznej herbaty czarnej. Aby nie stracić nic z wyjątkowych walorów zielonej herbaty, nie należy zalewać jej wrzątkiem, a samo parzenie powinno trwać ok. 2-3 minuty.

Charakterystyczny smak zielonej herbaty, z lekką nutą goryczki, ma szerokie grono miłośników. Jednak wiele osób z przyjemnością sięga również po takie warianty, w których ulubione owoce delikatnie łagodzą klasyczny smak zielonej herbaty. W asortymencie Herbapolu właśnie pojawiły się dwie takie propozycje. Herbata zielona z cytryną pysznie orzeźwia, dlatego świetnie sprawdzi się także podczas letnich dni. Odświeżająca nuta cytrusowa ciekawie przełamuje tu niepowtarzalny smak zielonej herbaty. Natomiast Herbacie zielonej z maliną wyjątkowego charakteru dodają pachnące latem owoce maliny. To ciekawa, a przy tym harmonijna kompozycja smaków, która z pewnością zachwyci amatorów naturalnej, subtelnej słodyczy. Oba warianty powstały ze składników najwyższej jakości. Dzięki formie ekspresowej, herbaty można przygotować szybko i wygodnie.

W linii herbat zielonych ekspresowych Herbapol dostępne są także: klasyczna Herbata zielona oraz Herbata zielona kwitnąca wiśnia.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.