Nestlé i Stokson po raz pierwszy łączą siły w ramach konceptu Dooti Donuts
Nestlé i Stokson po raz pierwszy łączą siły w ramach konceptu Dooti Donuts
W sklepach sieci Żabka dostępny jest Donut made with KitKat® – efekt współpracy Nestlé Professional i firmy Stokson, czołowego producenta słodkich wyrobów piekarniczych. To pierwszy produkt stworzony wspólnie w ramach marki Dooti Donuts.
Nowość zainspirowana została smakiem kultowych batonów KitKat® – charakterystyczne donutowe ciasto wypełnione jest delikatnym kakaowym nadzieniem, a powierzchnia oblana słodką, kakaową polewą z chrupiącą posypką KitKat®. Na każdym donucie znajduje się również oryginalny paluszek batonika.
Donut made with KitKat® to kolejny rezultat współpracy Nestlé Professional z firmą Stokson – dotychczas na rynku dostępne były muffiny sygnowane marką KitKat® oraz ciastka Cookies made with KitKat®.
Jak podkreśla Artur Maciejewski, Dyrektor Dywizji Nestlé Professional „Wspólnie z firmą Stokson nieustannie poszukujemy ciekawych rozwiązań, które zaoferują konsumentom zupełnie nowe doświadczenia w ramach segmentu słodkich wypieków. To kategoria z ogromnym potencjałem, która dynamicznie zyskuje na popularności, szczególnie wśród osób młodych – dlatego z pewnością to nie nasze ostatnie słowo w tym obszarze”.
Donut made with KitKat® będzie można znaleźć we wszystkich sklepach sieci Żabka w całej Polsce, i jak twierdzi Bartłomiej Bień, Dyrektor Handlowy w firmie Stokson „Debiut nowego donuta w największej sieci sklepów convenience to początek szerszej ekspansji. Już wkrótce Dooti Donuts made with KitKat® zadebiutuje na rynkach zagranicznych, na których nasza marka dynamicznie się rozwija”.\
Wprowadzeniu nowego produktu towarzyszyć będzie silne wsparcie reklamowe. Kampania prowadzona będzie na najpopularniejszych platformach społecznościowych oraz we współpracy z topowymi twórcami internetowymi.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.