Komunikaty PR

Nowa bezpłatna aplikacja edukacyjna “The Bar World of Tomorrow” – dla miłośników

2020-10-14  |  01:00
Biuro prasowe
Do pobrania KV ( 0.33 MB )

Miksujesz drinki? Interesujesz się nowinkami ekologicznymi i starasz się żyć w duchu less lub zero waste?  Jesteś managerem baru lub barmanem, a może hobbystycznie przygotowujesz drinki dla znajomych? Sprawdź nowy moduł szkoleniowy „The Bar World of Tomorrow”, współtworzony przez Pernod Ricard, Sustainable Restaurant Association i Trash Tiki!

Każdy, kto choć raz próbował przyrządzać drinki, wie jak wielu składników potrzeba do przygotowania jednego fantazyjnego koktajlu i jak wiele zostaje z tego resztek – czy to po wyciśniętym owocu czy po zaparzonej kawie, nie wspominając o pustych opakowaniach. Życie w duchu eko przestało być trendem, a stało się obowiązkiem każdego z nas. Niezależnie od miejsca, w którym mieszkamy i branży w jakiej pracujemy, powinniśmy stale zmieniać nasze codzienne nawyki na zdrowsze i lepsze dla naszej planety. Dlatego tak ważne jest szerzenie wiedzy na temat praktyk proekologicznych i wcielanie ich w różne dziedziny naszego życia.

Obecnie każda branża szuka rozwiązań, by jej działalność miała jak najmniejszy wpływ na środowisko naturalne. Niedawno pojawiło się kolejne narzędzie, skierowane przede wszystkim do branży barmańskiej, lecz także do amatorów drinków: aplikacja „The Bar World of Tomorrow”. Jest to cykl bezpłatnych szkoleń na temat zrównoważonego
i odpowiedzialnego prowadzenia baru oraz świadomego spożycia alkoholu.

Użytkownicy aplikacji mogą poznać proste triki, które pozwolą na prowadzenie ekologicznego baru według idei 4R: Rethink, Reduce, Reuse, Recycle, Respect (Przemyśl, Ogranicz, Wykorzystaj Ponownie, Przetwórz, Szanuj). Wdrożenie tych pięciu prostych zasad pozwoli
w zrównoważony sposób rozwijać swój biznes właścicielom i managerom barów, a amatorom robienia drinków – ograniczyć ilość produkowanych śmieci. Jak to wygląda w praktyce? Szkolenia zostały zbudowane tak, by uczyć jak w pełni wykorzystywać składniki koktajli, zarządzać lodem – jednym z najbardziej marnowanych składników w pracy za barem – a także   wodą, energią oraz odpadami, tak aby mogły być w pełni poddawane recyklingowi.

Osadzona na platformie EdApp aplikacja oferuje znacznie więcej niż standardowe kursy – to barwne, interaktywne instruktaże, które zainspirują każdego użytkownika. Kursy zostały pogrupowane ze względu na zagadnienia (praca za barem, zarządzanie lokalem, zarządzanie pracownikami), a poruszanie się po platformie jest bardzo intuicyjne, proste i wygodne.

Inicjatywa „The Bar World od Tomorrow” powstała dzięki współpracy Grupy Pernod Ricard
z platformą edukacyjną ONZ „EducateAll” oraz Instytutem UNITAR. Za stronę merytoryczną kilkunastu dostępnych kursów, odpowiadają: Pernod Ricard, Sustainable Restaurant Association oraz ekologiczny duet barmański Kelsey Ramage i Iain Griffiths – znany pod pseudonimem Trash Tiki.

Więcej informacji o szkoleniu znajduje się na stronie https://www.edapp.com/course/the-bar-world-of-tomorrow/.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.