Komunikaty PR

Nowa odsłona Chef’s Menu trwa!

2024-03-27  |  17:00
Biuro prasowe

Od 23 lutego mieszkańcy Warszawy, Krakowa i Gdańska mają możliwość odkrywania wyjątkowych restauracji w Polsce poprzez ich flagowe menu. W ramach MENUFEST, każdy Gość otrzymuje w prezencie wyjątkowy welcome drink od Partnera! Menu festiwalowe składa się z trzech dań w cenie od 79 PLN.  Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Gdzie tym razem warto zarezerwować stolik? Podpowiadamy! 

W tej edycji do inicjatywy Chef’s Menu MENUFEST przyłączyło się blisko 40 słynnych restauracji, które zachęcają do odkrywania kulinarnej rozkoszy. Od autorskich dań po popisowe menu, każdy znajdzie coś dla siebie. Dodatkowo, dzięki partnerstwu z marką Jägermeister, każdy Gość otrzymuje wyjątkowy welcome drink, aby jeszcze bardziej celebrować tę kulinarną podróż. 

PaTaThai | Warszawa

Koncept restauracyjny oferujący najwyższej jakości, autorską kuchnię tajską. Restauracja serwuje dania, za które odpowiada Chef Surat Butsarakham. W ramach MENUFEST restauracja zaprasza na kulinarną podróż od wyjątkowej przystawki, która otworzy drzwi do tajemniczego świata tajskich smaków. Kontynuuj podróż smaków poprzez wyborne dania główne, gdzie tradycyjne tajskie przyprawy spotykają się z nowoczesnymi smakowymi kombinacjami. Na zakończenie tej kulinarnej wyprawy Goście będą mogli delektować się orientalnymi deserami! 

L'arte Seafood & Grill | Warszawa 

Menu "Smaki Kontrastów" to harmonijne połączenie wyrazistych smaków i tekstur. Goście mają okazję rozkoszować się soczystą wołowiną z pikantną szalotką, a następnie delektować się aromatycznym risotto z krewetkami. Dla wegetarian Chef stworzył hiszpańskie aranchini oraz risotto z dzikim brokułem. Zwieńczeniem doświadczenia jest kremowy flan z nutą karmelu.  Uczta w ramach MENUFEST to gwarancja smakowitego czasu! 

Mozaika Restauracja | Warszawa

W restauracji Mozaika na Gości czeka wyrafinowana podróż po kulinarnych doznaniach w ramach menu "Elegancja Smaków". Znalazły się w nim między innymi takie pozycje jak delikatny tatar z buraka, łosoś szkocki o perfekcyjnej konsystencji, przegrzebki delikatnie podsmażone oraz soczysta pierś z kaczki. A wszystko… przygotowane z pasją i dbałością o najwyższą jakość. MENUFEST w tym miejscu to możliwość odkrycia harmonii smaków w wyrafinowanych daniach, które przenoszą w świat wyjątkowych doznań kulinarnych.

Molto Italian Food&Wine | Kraków 

Miejsce dla wszystkich, którzy kochają włoską kuchnię, wino, stylowe wnętrza i dobrą atmosferę. Flagowa uczta "Molto" to niepowtarzalna kompozycja Chefa oparta na najwyższej jakości regionalnych składnikach Półwyspu Apenińskiego. 

MENUFEST, to nie tylko święto kulinarnych eksploracji, ale również wyjątkowa okazja dla naszych Gości na podróż po smakach świata. To moment, kiedy umiejętności szefów kuchni przekładają się na prawdziwe dzieła sztuki, które urzekają zmysły i podbijają podniebienia. W festiwalowych menu spotykają się nie tylko owoce morza czy dania kuchni polskiej, włoskiej czy francuskiej, lecz również niezwykłe połączenia smaków, które pozostają w pamięci na długo. Nasz festiwalowy cocktail, to doskonałe uzupełnienie tej kulinarnej podróży, gdzie nuty Jägermeister Manifest nadają potrawom wyjątkowego charakteru. Zadowolenie naszych Gości jest dla nas największą nagrodą, ponieważ to właśnie ich odkrycia i doznania smakowe sprawiają, że nasza praca nabiera prawdziwego sensu - komentuje Marta Wysocka, Head of Relations & Logistics RestaurantClub. 

#SzanujJedzenie

Udział w MENUFEST to możliwość wspierania idei #SzanujJedzenie i czerpanie radości z wyśmienitych potraw przygotowywanych przez utalentowanych Chefów! Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do przygotowania wybranych dań. To nie tylko wygodne i efektywne rozwiązanie, ale także skuteczny sposób na ograniczenie marnowania jedzenia. 

Pełna lista restauracji biorących udział w MENUFEST znajduje się na stronie www.ChefsMenu.pl. Organizatorzy podkreślają, że inicjatywa potrwa do odwołania.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Edukacja

Poznanie osobowości kota kluczem do prawidłowej opieki nad nim. Wsparciem może być spotkanie z behawiorystą

Z ogólnopolskiego badania „Zachowanie, osobowość i codzienność kotów” przeprowadzonego przez WHISKAS wynika, że aż 85 proc. opiekunów traktuje koty jako pełnoprawnych członków rodziny, 65 proc. uważa je za swoich najlepszych przyjaciół, a 61 proc. – za powierników codziennych myśli i emocji. Koty potrzebują jednak odpowiedzialnej opieki. Podobnie jak ludzie, mają różne typy osobowości i potrzeby behawioralne, których zaspokajanie jest kluczem do osiągnięcia kociego dobrostanu. W przypadku zauważenia niepokojących objawów u swojego pupila pomocna może być rozmowa z behawiorystą.

Media

Hubert Urbański: Teraz uczestnicy „Milionerów” przejdą wieloetapowe castingi. Chcemy mieć osoby z największą wiedzą

Gospodarz teleturnieju zdradza, że teraz format nagrywany jest w bardziej nowoczesnym studio. Zmieniły się także zasady castingu. Zanim bowiem dany uczestnik zostanie zaproszony do studia i stanie do walki o nagrodę główną, musi przejść wnikliwą weryfikację online. Hubert Urbański uważa, że pozwala to na dokładniejszą ocenę potencjału każdego kandydata i w ten sposób udaje się wybrać najlepszych z najlepszych, więc poziom będzie niezwykle wysoki.