Komunikaty PR

Nowa odsłona Chef’s Menu trwa!

2024-03-27  |  17:00
Biuro prasowe

Od 23 lutego mieszkańcy Warszawy, Krakowa i Gdańska mają możliwość odkrywania wyjątkowych restauracji w Polsce poprzez ich flagowe menu. W ramach MENUFEST, każdy Gość otrzymuje w prezencie wyjątkowy welcome drink od Partnera! Menu festiwalowe składa się z trzech dań w cenie od 79 PLN.  Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Gdzie tym razem warto zarezerwować stolik? Podpowiadamy! 

W tej edycji do inicjatywy Chef’s Menu MENUFEST przyłączyło się blisko 40 słynnych restauracji, które zachęcają do odkrywania kulinarnej rozkoszy. Od autorskich dań po popisowe menu, każdy znajdzie coś dla siebie. Dodatkowo, dzięki partnerstwu z marką Jägermeister, każdy Gość otrzymuje wyjątkowy welcome drink, aby jeszcze bardziej celebrować tę kulinarną podróż. 

PaTaThai | Warszawa

Koncept restauracyjny oferujący najwyższej jakości, autorską kuchnię tajską. Restauracja serwuje dania, za które odpowiada Chef Surat Butsarakham. W ramach MENUFEST restauracja zaprasza na kulinarną podróż od wyjątkowej przystawki, która otworzy drzwi do tajemniczego świata tajskich smaków. Kontynuuj podróż smaków poprzez wyborne dania główne, gdzie tradycyjne tajskie przyprawy spotykają się z nowoczesnymi smakowymi kombinacjami. Na zakończenie tej kulinarnej wyprawy Goście będą mogli delektować się orientalnymi deserami! 

L'arte Seafood & Grill | Warszawa 

Menu "Smaki Kontrastów" to harmonijne połączenie wyrazistych smaków i tekstur. Goście mają okazję rozkoszować się soczystą wołowiną z pikantną szalotką, a następnie delektować się aromatycznym risotto z krewetkami. Dla wegetarian Chef stworzył hiszpańskie aranchini oraz risotto z dzikim brokułem. Zwieńczeniem doświadczenia jest kremowy flan z nutą karmelu.  Uczta w ramach MENUFEST to gwarancja smakowitego czasu! 

Mozaika Restauracja | Warszawa

W restauracji Mozaika na Gości czeka wyrafinowana podróż po kulinarnych doznaniach w ramach menu "Elegancja Smaków". Znalazły się w nim między innymi takie pozycje jak delikatny tatar z buraka, łosoś szkocki o perfekcyjnej konsystencji, przegrzebki delikatnie podsmażone oraz soczysta pierś z kaczki. A wszystko… przygotowane z pasją i dbałością o najwyższą jakość. MENUFEST w tym miejscu to możliwość odkrycia harmonii smaków w wyrafinowanych daniach, które przenoszą w świat wyjątkowych doznań kulinarnych.

Molto Italian Food&Wine | Kraków 

Miejsce dla wszystkich, którzy kochają włoską kuchnię, wino, stylowe wnętrza i dobrą atmosferę. Flagowa uczta "Molto" to niepowtarzalna kompozycja Chefa oparta na najwyższej jakości regionalnych składnikach Półwyspu Apenińskiego. 

MENUFEST, to nie tylko święto kulinarnych eksploracji, ale również wyjątkowa okazja dla naszych Gości na podróż po smakach świata. To moment, kiedy umiejętności szefów kuchni przekładają się na prawdziwe dzieła sztuki, które urzekają zmysły i podbijają podniebienia. W festiwalowych menu spotykają się nie tylko owoce morza czy dania kuchni polskiej, włoskiej czy francuskiej, lecz również niezwykłe połączenia smaków, które pozostają w pamięci na długo. Nasz festiwalowy cocktail, to doskonałe uzupełnienie tej kulinarnej podróży, gdzie nuty Jägermeister Manifest nadają potrawom wyjątkowego charakteru. Zadowolenie naszych Gości jest dla nas największą nagrodą, ponieważ to właśnie ich odkrycia i doznania smakowe sprawiają, że nasza praca nabiera prawdziwego sensu - komentuje Marta Wysocka, Head of Relations & Logistics RestaurantClub. 

#SzanujJedzenie

Udział w MENUFEST to możliwość wspierania idei #SzanujJedzenie i czerpanie radości z wyśmienitych potraw przygotowywanych przez utalentowanych Chefów! Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do przygotowania wybranych dań. To nie tylko wygodne i efektywne rozwiązanie, ale także skuteczny sposób na ograniczenie marnowania jedzenia. 

Pełna lista restauracji biorących udział w MENUFEST znajduje się na stronie www.ChefsMenu.pl. Organizatorzy podkreślają, że inicjatywa potrwa do odwołania.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Słodki upominek na Pierwszą Komunię od Solidarności i Goplany Biuro prasowe
2024-04-26 | 12:35

Słodki upominek na Pierwszą Komunię od Solidarności i Goplany

Pierwsza Komunia Święta to ważny moment w życiu każdego dziecka, nie tylko ze względu na podniosłą atmosferę całego wydarzenia, ale także wyczekiwane prezenty. Od kilku lat
Żywienie Sezon grillowy razem z Ajvarem PODRAVKA czas start!
2024-04-26 | 01:00

Sezon grillowy razem z Ajvarem PODRAVKA czas start!

Po długiej i mroźnej zimie przyszedł, przez wielu wyczekiwany, moment wiosny. Dni stają się dłuższe i cieplejsze, a my sami chętniej spędzamy czas poza domem, na świeżym powietrzu. To
Żywienie Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy
2024-04-25 | 15:00

Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy

Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie Według wielu ekspertów, współczesny model jedzenia zakładający trzy posiłki dziennie i przekąski nie ma podstaw

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Rodziny zastępcze w kryzysie z powodu braku odpowiedniego wsparcia państwa. Zespoły robocze pracują nad wypracowaniem nowych przepisów

Na koniec 2022 roku w pieczy zastępczej przebywało 72,8 tys. dzieci, przy czym nieco ponad 56 tys. w pieczy rodzinnej. Od 2020 roku wzrasta ogólna liczba wychowanków placówek opiekuńczo-wychowawczych kosztem rodzin zastępczych, których jest coraz mniej. – Problemem jest niedofinansowanie całego systemu, brakuje też wsparcia i szkoleń dla rodziców – podkreśla Agnieszka Smarzyńska, prezeska Fundacji Happy Kids. Powołane niedawno przez resort polityki społecznej zespoły robocze mają wypracować nowe rozwiązania, które zapobiegną kryzysowi w pieczy zastępczej w Polsce.

Film

Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach

Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.

Gwiazdy

Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami

Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.