Komunikaty PR

NOWOŚĆ! Bakalie BIO KRESTO – 100% naturalnego smaku w 100 g opakowaniu

2024-05-28  |  17:00
Biuro prasowe

Bakalie BIO KRESTO pochodzą z gospodarstw ekologicznych, w których duży nacisk kładzie się na ochronę środowiska ze szczególnym uwzględnieniem jakości gleby, powietrza oraz wody. Ich produkcja odbywa się bez użycia środków ochrony roślin i nawozów sztucznych oraz innych chemicznych preparatów, np. w postaci fumigacji chemicznej. Dostępne w poręcznych opakowaniach, doskonale nadają się na szybką przekąskę, którą można spakować do torby lub szkolnego plecaka.

Bakalie z linii BIO idealnie sprawdzą się nie tylko jako przekąska między posiłkami, ale także dodatek do wielu dań, można po nie sięgnąć o każdej porze w domu, pracy czy też w szkole.

Żurawina Suszona Słodzona BIO to starannie wyselekcjonowane całe owoce żurawiny z wysoką zawartością błonnika – pomagającego w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Owoce są smacznym
i zdrowym dodatkiem do owsianek, muesli czy wypieków, podkreślą także smak sałatek i dań wytrawnych.

Rodzynki BIO idealnie sprawdzą się jako pyszna i wartościowa przekąska. Zawarty w nich potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni oraz w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi, z kolei fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i prawidłowej budowy kości oraz zębów. Owoce wybornie smakują prosto z torebki, ale urozmaicą również smak jogurtu czy porannej owsianki.

Słonecznik Łuskany BIO – ten szybki przysmak pomiędzy posiłkami sprawdzi się również w sałatkach, daniach mięsnych, makaronach, a także jako niezastąpiony składnik wypieków i deserów. Jest źródłem przyczyniającego się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia magnezu, pomagającego w utrzymaniu zdrowych kości i zębów fosforu oraz witaminy E, pomagającej w ochronie komórek przed stresem.

Nerkowce BIO to kwintesencja chrupkości. Zawierają cenny dla zdrowia pomagający w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych magnez, pomagający w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych fosfor, a ponadto żelazo i cynk – pomagające w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Orzechy warto włączyć do codziennej diety jako dodatek do sałatek, dań głównych, deserów czy wypieków lub chrupać prosto z torebki. 

Migdały Łuskane BIO można jeść jako samodzielną przekąskę lub dodawać do zarówno słodkich, jak i pikantnych potraw. Ta sycąca przegryzka to bogactwo fosforu – przyczyniającego się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, magnezu, pomagającego w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, pomagającego w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi potasu oraz witaminy E, pomagającej w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

Daktyle BIO wyprodukowane są z najwyższej jakości owoców daktylowca, dzięki czemu zachowują swoje walory smakowe przez bardzo długi czas. Ze względu na swoją naturalną słodycz mogą być wykorzystywane do przygotowywania różnego rodzaju deserów, ale także jako naturalny słodzik do smoothie, muesli czy owsianki. Daktyle są skarbnicą potasu, pomagającego w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz wartościowego błonnika.

Śliwki Suszone BIO doskonale sprawdzą się jako przekąska pomiędzy posiłkami i alternatywa dla słodyczy. Z powodzeniem można je dodawać do ciast, deserów, owsianki lub granoli. Nadają się również do wielu dań mięsnych czy farszów, nadając potrawom niepowtarzalny smak i aromat. Śliwki są nie tylko smaczne, ale i cenne dla zdrowia – zawierają błonnik i potas, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.

Pestki Dyni BIO – ta wartościowa przegryzka idealnie sprawdza się jako dodatek do jogurtu, owsianki, ciast lub deserów. Dobrze komponuje się również z daniami wytrawnymi, np. z mięsem lub rybami. Warto sięgać codziennie po pestki dyni, bo są naturalnym źródłem przyczyniającego się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego fosforu, pomagającego w utrzymaniu równowagi elektrolitowej magnezu, cynku, który pomaga w zachowaniu zdrowych włosów, skóry i paznokci, oraz żelaza – pomagającego w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych.

Morela Suszona BIO zawiera pomagający w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi potas i cenny dla organizmu błonnik – to wystarczające powody, by ten smaczny, a zarazem sprzyjający zdrowiu i urodzie produkt na stałe zagościł w jadłospisie. Morele suszone szczególnie dobrze komponują się w ciastach, sałatkach bądź daniach mięsnych. Ich słodycz nada niepowtarzalny smak każdemu posiłkowi. 

Produkty dostępne są w poręcznych opakowaniach o gramaturze 100 g, z praktycznym zapięciem strunowym, który na długo pozwala cieszyć się ich smakiem i aromatem, a ponadto zapobiega utracie cennych wartości odżywczych.

Ceny:
Żurawina Suszona Słodzona BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 10,65 zł 

Rodzynki BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 4,79 zł 

Słonecznik Łuskany BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 3,89 zł 

Nerkowce BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 10,65 zł 

Migdały Łuskane BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 10,65 zł 

Daktyle BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 5,69 zł 

Śliwki Suszone BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 10,65 zł 

Pestki Dyni BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 6,49 zł 

Morela Suszona BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 10,65 zł 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Dlaczego warto sięgnąć po sterole roślinne? Biuro prasowe
2024-08-22 | 17:00

Dlaczego warto sięgnąć po sterole roślinne?

Cholesterolem potocznie nazywa się związek lipidowy występujący w osoczu krwi, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jednak jego nadmiar, a szczególnie
Żywienie Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.
2024-08-22 | 01:00

Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.

Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie. Polacy, znani z zamiłowania do wysokiej jakości produktów, z entuzjazmem przyjęli amerykańską
Żywienie FINE DINING, A EKOLOGIA I LOKALNOŚĆ
2024-08-22 | 01:00

FINE DINING, A EKOLOGIA I LOKALNOŚĆ

Fine Dining często kojarzy się nam z wyszukanymi i drogimi składnikami, produktami, których nie umielibyśmy użyć w naszej kuchni, egzotycznymi i sprowadzanymi

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Maja Sablewska: Musieliśmy przeformatować mój program, bo zmienia się moda i społeczeństwo. Jest więcej tolerancji, a kobiety są bardziej odważne

Stylistka zaznacza, że w swoim programie nie działa pochopnie i na oślep, a wszystkie metamorfozy poprzedzone są szczerą rozmową z bohaterkami. Z obserwacji Mai Sablewskiej wynika, że kobiety są coraz bardziej odważne w kwestii wyglądu i ubioru, nie boją się eksperymentować, chętnie szukają inspiracji i już nie przejmują się tak bardzo krytyką innych osób.  W kolejnej formatu „10 lat młodsza w 10 dni z Sablewską” jego gospodyni musi więc dostosować się do zmieniających się warunków i sprostać wymaganiom uczestniczek.

Uroda

Paulina Sykut-Jeżyna: W czasie urlopu przez dwa tygodnie się nie malowałam. Bardzo lubię chodzić bez makijażu, ale moja praca go wymaga

Prezenterka nie ukrywa, że czasem lubi odpocząć od telewizyjnego looku i jeśli tylko może, to rezygnuje z perfekcyjnego makijażu, jaki jest koniecznością w pracy przed kamerami. W swoich mediach społecznościowych również nie unika zdjęć, na których pokazuje, jak wygląda bez filtrów i make-upu. Paulina Sykut-Jeżyna podkreśla, że bardziej niż na kosmetyki kolorowe stawia na pielęgnacyjne. Szczególnie dba o odpowiednie nawilżenie skóry, by zawsze była gładka i promienna.

Ochrona środowiska

Beton z alg czy szkło fotowoltaiczne. Ekologiczne innowacje zmieniają sektor budowlany

Sektor budynków i budownictwa jest największym emitentem gazów cieplarnianych, odpowiadając za 37 proc. globalnych emisji – wynika z danych ONZ. Tradycyjne materiały budowlane, takie jak beton czy cegły, są stopniowo udoskonalane, aby jak najlepiej odpowiadać na wyzwania środowiskowe. – Większość producentów, szczególnie tych dużych, skupia się na tym, aby obniżać koszty ekologiczne produkcji materiałów, tak żeby konsumenci otrzymywali produkt bardziej zrównoważony – ocenia Tomasz Bojęć, partner zarządzający w ThinkCo. Z drugiej strony na rynek wchodzą innowacje, które stosowane w większej skali będą stopniowo zazieleniać budownictwo.