Komunikaty PR

NOWOŚĆ! BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU i BURAK CZERWONY 100% WARZYWA poszerzają

2024-02-27  |  18:15
Biuro prasowe

Linia produktów liofilizowanych KRESTO poszerzyła się o dwa nowe smaki. W portfolio, obok ananasa, maliny i truskawki, pojawiły się BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU oraz BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA. Łącznie w ofercie marki znajduje się już 5 propozycji wyrazistych smaków, które dzięki procesowi liofilizacji zachowują większą ilość cennych wartości odżywczych niż w przypadku tradycyjnego suszenia.

Chrupkość, smak i wartościowy skład

 

BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU to pożywne owoce, o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego oraz intensywnym smaku i aromacie. Dzięki chrupiącej formie owoce te są idealnym dodatkiem zarówno do porannego jogurtu lub owsianki, jak i deserów, ciast czy napojów. Do wyprodukowania 100 g borówki liofilizowanej wykorzystano 0,7 kg borówki świeżej.


Z kolei BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA to pierwsza warzywna propozycja od KRESTO, doskonale dopełniająca paletę owocowych smaków. Naturalna słodycz buraków, cenne wartości odżywcze oraz wysoka zawartość błonnika sprawiają, że jest to idealny dodatek do sałatek, zup i sosów. Produkt jest gotowy do spożycia od razu po otwarciu opakowania, a każde 100 g buraka liofilizowanego powstało przy użyciu 0,9 kg świeżych buraków.

 

100% natury i wachlarz liofilizowanych smaków KRESTO

 

Nowości poszerzyły dotychczasową paletę produktów liofilizowanych, do której zaliczają się ANANAS, MALINA i TRUSKAWKA KRESTO 100% OWOCU.

 

ANANAS W KAWAŁKACH 100% OWOCU to ciekawy pomysł na uatrakcyjnienie codziennego jadłospisu i tworzenie dań orientalnych. MALINA 100% OWOCU znakomicie nadaje się do przygotowywania ciastek, tortów i drożdżówek, a TRUSKAWKA W PLASTRACH 100% OWOCU pozwala wzbogacić desery, musli czy zdrowe koktajle. 100 g każdego z produktów powstało przy użyciu od 0,7 do 1 kg świeżych owoców, bez dodatku cukru i sztucznych składników.

 

Liofilizacja – sposób na naturalny smak, zapach i skład

 

Proces liofilizacji polega na zamrożeniu świeżych owoców i warzyw, a następnie usunięciu z nich wody. Taki zabieg pozwala zachować wartości odżywcze i pełnię naturalnego smaku. Dzięki temu owoce i warzywa są pożywne, chrupiące i nie tracą swoich właściwości, a jednocześnie stają się lekkie oraz wygodne w przechowywaniu.

 

Owoce liofilizowane KRESTO to naturalne produkty wegańskie, a poręczne opakowanie 15 g z zapięciem strunowym umożliwia cieszenie się intensywnym smakiem i aromatem od razu po otwarciu torebki.

 

BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100%
Dostępna gramatura: 15 g
Sugerowana cena detaliczna: 15 g, 7,79 zł/szt

 

BURAK CZERWONY 100%
Dostępna gramatura: 15 g
Sugerowana cena detaliczna: 15 g, 5,49 zł/szt

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Egzotycznie orzeźwiająca nowość! Biuro prasowe
2024-11-04 | 11:30

Egzotycznie orzeźwiająca nowość!

Herbata zielona, choć znana od wieków, cieszy się nadal w pełni zasłużoną popularnością. Każdego dnia sięgają po nią osoby, które chcą dbać o swoje dobre samopoczucie i
Żywienie Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!
2024-11-04 | 10:35

Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!

Syropy cieszą się dużą popularnością przez cały rok. Latem służą jako prosty i wygodny sposób na upragnione orzeźwienie. Jesienią i zimą szczególnie chętnie sięgamy po
Żywienie Zioła mają … smak!
2024-11-04 | 10:35

Zioła mają … smak!

Wyjątkowe, ziołowo-owocowe kompozycje znajdziemy w linii herbatek Herbapolu. Teraz pojawiły się w niej dwa nowe warianty: Mięta z cytryną i trawą cytrynową oraz Rumianek z limonką i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Uroda

Konsument

Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie

Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.

Ochrona środowiska

Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat

Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.