Komunikaty PR

Nowość! Bulion wołowo-warzywny wolno gotowany Sokołów

2023-11-07  |  11:05
Biuro prasowe

Smacznie, szybko i wygodnie – tak chcemy dziś jeść

Poszukiwanie rozwiązań, które ułatwiają przygotowanie codziennych posiłków, jest dziś jednym z najistotniejszych kulinarnych trendów. Dlatego cenimy takie produkty, dzięki którym przyrządzanie potraw staje się wygodniejsze i prostsze, a my nie musimy spędzać w kuchni długich godzin. Jednocześnie wiedząc, że to, co jemy, ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia i samopoczucia, zwracamy uwagę na skład, jakość i naturalność. Równie ważny jest znakomity smak, dzięki któremu każdy posiłek może stać się wspaniałym doznaniem kulinarnym.

Bulion – niezastąpiony w każdej kuchni

Esencjonalny, pełen smaku bulion jest niezbędnym elementem wielu dań nie tylko kuchni polskiej, ale i najbardziej popularnych kuchni świata. To na jego bazie powstają wyśmienite zupy, zarówno nasze rodzime klasyki, jak i te bardziej egzotyczne – jak ramen czy zupa tajska, a także sosy czy marynaty. Dodajemy go również do pieczeni i gulaszy, by jeszcze lepiej podkreślić ich smak. Bulion świetnie sprawdza się także w przyrządzaniu duszonych mięs czy popularnego włoskiego klasyka, jakim jest risotto. Lista jego kulinarnych zastosowań jest bardzo długa i różnorodna, a dobry bulion jest bez wątpienia jednym z kluczowych składników w kuchni.

Jednak jego przygotowanie wymaga zarówno czasu, odpowiednich umiejętności, jak i jakościowych składników – mięsa, warzyw, przypraw. Dlatego wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów i chcąc ułatwić im codzienne gotowanie, a jednocześnie pomóc w rozwijaniu kulinarnych horyzontów, Sokołów stworzył wyjątkową nowość.

Jest nią Bulion wolno gotowany wołowo-warzywny, który stanowi doskonałą alternatywę dla wywarów przygotowywanych metodą tradycyjną. To produkt jakości premium. Ma w pełni naturalny skład – nie zawiera konserwantów, wzmacniaczy smaku, fosforanów, sztucznych aromatów ani barwników.

Bulion Sokołów jest esencjonalny i aromatyczny. Dzięki metodzie wolnego gotowania, a także wysokiej jakości odpowiednio dobranych składników, ma doskonałe walory kulinarne.

Znakomicie podkreśla smak potraw i wydatnie skraca czas ich przygotowania. Jest bardzo wygodny w użyciu. To produkt w formie skoncentrowanej, przeznaczony do rozpuszczania w wodzie, zgodnie z indywidualnymi preferencjami smakowymi. Z 0,5-kilogramowego opakowania można uzyskać do pięciu litrów gotowego wywaru.

Warto też zwrócić uwagę na jego wartości odżywcze. Bulion wołowo-warzywny jest bogaty w kolagen, zawiera glutaminę, kwas hialuronowy oraz minerały (siarkę, wapń, fosfor). Jest lekkostrawny i niskokaloryczny.

Bulion wołowo-warzywny Sokołów stanowi doskonałą bazę do zup, sosów, mięs. Można go też stosować do gotowania ryżu lub kaszy. A oto wybrane inspiracje kulinarne, które stanowią potwierdzenie, że przyrządzenie smakowitych, efektownych potraw nie musi wymagać dużego nakładu czasu i pracy, ani też wyjątkowych umiejętności kulinarnych.

Zupa grzybowa

4 osoby

Czas przygotowania: 35 minut

Składniki:

1 duża cebula
1 por średniej wielkości
2 ziemniaki
200 g pieczarek
100 g suszonych grzybów (np. borowik, podgrzybek, maślak)
100 g bulionu wołowo-warzywnego Sokołów
400 ml wody
150 ml mleka
50 g masła
pieczywo na grzanki
sól, pieprz
świeże zioła do dekoracji

Przygotowanie:

Pokroić i posolić warzywa. Pieczarki i suszone grzyby poddusić na maśle. Następnie całość zalać bulionem oraz wodą i gotować przez około 25 minut do miękkości.

W tym czasie pieczywo pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Do wywaru dodać mleko, zblendować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami a całość udekorować świeżymi ziołami.

Risotto z pieczonym kalafiorem

4 osoby

Czas przygotowania: 35 minut

Składniki:

400 g ryżu na risotto
1 kalafior
1 średnia cebula
100 g bulionu wołowo-warzywnego Sokołów
400 ml wody
50 g tartego parmezanu
50 g masła  
50 ml oliwy z oliwek
100 ml wytrawnego białego wina
świeżo mielony pieprz, sól

Przygotowanie:

Drobne różyczki kalafiora umieścić na blasze, posolić, popieprzyć, skropić oliwą z oliwek i piec przez około 15 minut w temperaturze 200°C. Drobno pokroić cebulę i podsmażyć na maśle, po czym dodać ryż i wino, gotować do odparowania wina. Następnie ciągle mieszając podlać risotto wcześniej rozcieńczonym i gorącym bulionem wołowo-warzywnym.

Risotto będzie chłonąć wywar aż do miękkości. Pod koniec gotowania ryżu dodać masło, tarty parmezan i upieczonego kalafiora. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. 

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.