Komunikaty PR

Nowość! Jarmuż z linii Green Gastro marki Eisberg w nowym opakowaniu

2020-03-17  |  12:30
Biuro prasowe
Kontakt
Sylwia Makowska
Orchidea Creative Group

ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
s.makowska|grupaorchidea.pl| |s.makowska|grupaorchidea.pl
517 412 466
https://grupaorchidea.pl/

Na rynku nie brakuje produktów spożywczych, które pod względem wizualnym prezentują się znakomicie. Jednak jeśli dodamy do tego atut w postaci wartości odżywczych, możemy mówić o propozycji kompletnej. Przykładem produktu, którego bogactwo witamin i mikroelementów idzie w parze z nowoczesnym designem jest Jarmuż z linii Green Gastro marki Eisberg. Jego 150-gramowe opakowanie zyskało właśnie nową, odświeżoną szatę graficzną.

 

Marka Eisberg od lat przykłada dużą wagę do opakowań produktów, dbając o ich dopracowany i estetyczny design. W przypadku linii Green Gastro nie było inaczej - szaty graficzne przeszły gruntowny lifting. Dzięki temu idealnie wpisują się w obowiązujące trendy dotyczące projektowania opakowań. Po zastosowanej zmianie zyskaliśmy bardziej przejrzysty i czytelny projekt. Turkusowy pasek na brzegu folii wraz z całą paletą naturalnych zieleni dodatkowo wizualnie podkreślają i oddają zawartość. Ciekawym zabiegiem są elementy rysunkowe – szkice liści, nie pozostawiające wątpliwości co do kategorii produktowej z jaką mamy do czynienia. Jarmuż 150 g jest jedną z ośmiu propozycji z linii Green Gastro, która charakteryzuje się zwiększoną gramaturą – produkty występują bowiem w opakowaniach od 150 g do 500 g. Większe opakowania powstały głównie na potrzeby sektora HoReCa. Poza Jarmużem 150 g linia zawiera Sałatę lodową 150 g, a także sześć pozycji mieszanek sałat pakowanych po 500 g: Toscanę mix, Fitness mix, Bolero mix, Finezję mix, Salsę mix oraz Endivię mix.

 

O zdrowotnych właściwościach jarmużu wiedziano już w starożytności. W Polsce moda na jarmuż jest stosunkowo młoda. Mimo to, szybko zyskał rzeszę fanów - wszystko to zasługa jego niebanalnego smaku i łatwości łączenia z innymi produktami. Wzrost popularności jarmużu wynika również z prozdrowotnych właściwości - osoby regularnie spożywające jarmuż o wysokiej zawartości antyoksydantów, beta-karotenu oraz witaminy C, są w mniejszym stopniu narażone na choroby nowotworowe. Bardzo popularną formą podania są chipsy jarmużowe, które stanowią świetną alternatywę dla kupnych słonych przekąsek. Jeśli zaś zależy nam aby wydobyć z jarmużu jak najwięcej witamin i mikroelementów wykorzystajmy formę smoothie. Im dokładniej rozdrobnimy liście, tym więcej wartości odżywczych zostanie z nich uwolnionych. Warto pamiętać, że jarmuż z powodzeniem możemy także dusić, blanszować, smażyć, a także zapiekać.

 

Jarmuż z linii Green Gastro marki Eisberg

Gramatura: 150 g

Sugerowana cena: ok. 5 zł

 

___________________________________________________________________________________

Grupa Eisberg z siedzibą w Zurychu w Szwajcarii to jeden z liderów w Europie i numer jeden w Szwajcarii i Europie Wschodniej w zakresie produkcji świeżych sałatek typu convenience, warzyw i owoców. Firma posiada cztery zakłady produkcyjne w Szwajcarii, po jednym w Polsce, Austrii, Rumunii i na Węgrzech. Zakład zlokalizowany w Legnicy zaopatruje partnerów handlowych w kraju, ale także w Niemczech, Czechach i na Słowacji. Klientami Eisberg Polska są największe sieci handlowe oraz gastronomiczne.

www.eisberg.pl/ 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Orchidea Creative Group
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dom i ogród

Radosław Majdan: Jestem zniesmaczony tym, ile czasu poświęciliśmy na załatwianie pozwoleń na budowę domu. Teraz zastanawiamy się, czy nie wybrać planu B

Były piłkarz przyznaje, że w przypadku jego małżeństwa droga do budowy wymarzonego domu w Konstancinie-Jeziornie okazała się niezwykle długa, kręta i bardziej skomplikowana, niż się spodziewali. Uzyskiwanie niezbędnych pozwoleń trwało ponad dwa lata i nie zakończyłoby się sukcesem, gdyby nie pomoc specjalisty, który miał w tym doświadczenie. W obliczu tych problemów i kolejnych wyzwań przyszło jednak zwątpienie i myśl o rezygnacji z kontynuowania tego projektu. Radosław Majdan podkreśla jednak, że niezależnie od tego, jaką decyzję podejmą, za jakiś czas będą mieli własny, piękny dom.

Problemy społeczne

Miasta będą się starzały wolniej niż reszta kraju. Jednak w niektórych do 2050 roku seniorzy będą stanowić 37 proc. populacji

Udział osób starszych w populacji Polski będzie się stopniowo zwiększał i w 2050 roku wyniesie 34 proc. Dla porównania w 12 największych miastach będzie to 31 proc. – wynika z raportu Centrum Analiz i Badań Unii Metropolii Polskich. To oznacza, że metropolie – chociaż nie wszystkie – będą się starzeć nieco wolniej niż reszta kraju. Z tym procesem wiąże się szereg wyzwań dla samorządów i zadań związanych m.in. z przygotowaniem usług dla zróżnicowanej grupy seniorów i dostosowania przestrzeni miejskiej.

Farmacja

Nowoczesne formy podania leków pozwalają uniknąć hospitalizacji. To duże ułatwienie dla pacjentów z chorobami przewlekłymi

Opracowywanie nowoczesnych form podania leków to odpowiedź na stale rosnącą liczbę pacjentów z chorobami przewlekłymi, m.in. onkologicznymi, hematologicznymi i psychiatrycznymi. Jeden zastrzyk zamiast codziennego łykania tabletek, wlewów czy klasycznych chemioterapii ułatwia życie pacjentom, pozwalając im uniknąć hospitalizacji, stresu i ryzyka z tym związanego oraz szybciej wrócić do codziennych zajęć. To także korzyść dla personelu medycznego i systemu ochrony zdrowia. Inicjatorzy kampanii „Podanie ma znaczenie” podkreślają, że pacjent powinien mieć wpływ na wybór formy przyjmowanego leku.