Komunikaty PR

Nowość – Majonez WINIARY w wersji wegańskiej

2023-12-05  |  12:30
Biuro prasowe

Wiele osób nie wyobraża sobie Świąt bez sałatki jarzynowej, śledzi czy pysznych ciast, na bazie majonezu. Jeśli jesteście miłośnikami kuchni roślinnej lub zdecydowaliście się ograniczać produkty odzwierzęce w swojej diecie – nadal możecie cieszyć się pełnią smaku ulubionych potraw. WINIARY, rynkowy lider w kategorii majonezów, odpowiadając na oczekiwania konsumentów wprowadził Majonez Wegański. Nowość jest dostępna w sklepach.

Bezmięsna alternatywa, pełny smak!

Coraz więcej Polaków decyduje się na korzystanie z wegetariańskich i wegańskich rozwiązań żywieniowych, urozmaicając swoją dietę. Według raportu ProVeg Polska[1] rynek roślinnych alternatyw w Polsce rośnie bardzo szybko, już 24% polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6% stosuje dietę roślinną. Konsumenci oczekują możliwości wyboru i opcji dostosowanej do każdego domownika w ich rodzinie. WINIARY, jako lider w kategorii majonezów, odpowiada na te potrzeby i prezentuje Majonez Wegański – idealny wybór dla wszystkich, którzy w okresie Świąt i nie tylko, pragną cieszyć się pełnym smakiem potraw, bez rezygnacji z ulubionych dodatków.

Innowacyjna receptura

Majonez Wegański od WINIARY to produkt stworzony z myślą o świadomych konsumentach. Nie zawiera jaj, za to jest bogaty w kwasy Omega-3, bezglutenowy i wolny od konserwantów. Charakteryzuje go delikatny smak, a tym samym nie brakuje mu gęstej, kremowej konsystencji, z której zasłynął kultowy Majonez Dekoracyjny WINIARY. To doskonały dodatek do sałatek, kanapek, wegetariańskich burgerów, frytek czy warzyw.

Certyfikat V-label potwierdzeniem jakości

Mając na uwadze rosnące zapotrzebowanie na produkty bez składników pochodzenia zwierzęcego, Majonez Wegański WINIARY zdobył certyfikat V-label. Uznany na globalną skalę symbol stanowi prosty i rzetelny przewodnik ułatwiający dokonywanie zakupów oraz jest gwarancją, że produkt spełnia najwyższe standardy. Certyfikat V-label został odznaką jakości dla produktów i usług z zakresu weganizmu i wegetarianizmu na całym świecie.

Więcej szczegółów na temat nowości, a także świąteczne inspiracje kulinarne i przepisy z wykorzystaniem majonezów WINIARY można znaleźć na stronie: https://majonezdekoracyjny.pl/

 


[1] Źródło: https://proveg.com/pl/plant-based-food-in-poland/

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Trwający Festiwal Mozartowski przyciąga tłumy melomanów. To jedno z najważniejszych wydarzeń w stolicy

Artystka zaznacza, że za sprawą Warszawskiej Opery Kameralnej jeszcze przez dwa tygodnie Warszawa będzie rozbrzmiewać Mozartem. Kolejna edycja festiwalu poświęconego temu wybitnemu kompozytorowi zajmuje ważne miejsce w kulturalnym kalendarzu stolicy i przyciąga tłumy melomanów. A przed nimi jeszcze sporo atrakcji. Alicja Węgorzewska szczególnie zaprasza na dwie premiery, jedną skierowaną do młodych odbiorców, drugą – dedykowaną koneserom. Niezwykle ciekawie zapowiada się także nowy sezon artystyczny w WOK-u. Twórcy już pracują nad kolejnymi spektaklami i nagrywają nowe płyty.

Muzyka

Mietek Szcześniak: Gdybym chciał zbudować karierę, tobym ją budował. Nigdy o tym nie myślałem, zawsze po prostu chciałem muzykować

Wokalista zaznacza, że płyta „Brothers”, którą nagrał z czarnoskórym chórem, to efekt jego amerykańskiej przygody. Nie planuje robić kariery za granicą, ale z entuzjazmem przyjął propozycję współpracy z ludźmi, którzy tak jak on kochają śpiewać i muzykować. Krążek utrzymany jest w klimacie starego rhytmnbluesa, gospelu i soulu. Producentem jest H.B. Barnum, który przez trzy dekady był kierownikiem muzycznym Arethy Franklin i produkował albumy Franka Sinatry.

Farmacja

Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.