Komunikaty PR

Nowość – Majonez WINIARY w wersji wegańskiej

2023-12-05  |  12:30
Biuro prasowe

Wiele osób nie wyobraża sobie Świąt bez sałatki jarzynowej, śledzi czy pysznych ciast, na bazie majonezu. Jeśli jesteście miłośnikami kuchni roślinnej lub zdecydowaliście się ograniczać produkty odzwierzęce w swojej diecie – nadal możecie cieszyć się pełnią smaku ulubionych potraw. WINIARY, rynkowy lider w kategorii majonezów, odpowiadając na oczekiwania konsumentów wprowadził Majonez Wegański. Nowość jest dostępna w sklepach.

Bezmięsna alternatywa, pełny smak!

Coraz więcej Polaków decyduje się na korzystanie z wegetariańskich i wegańskich rozwiązań żywieniowych, urozmaicając swoją dietę. Według raportu ProVeg Polska[1] rynek roślinnych alternatyw w Polsce rośnie bardzo szybko, już 24% polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6% stosuje dietę roślinną. Konsumenci oczekują możliwości wyboru i opcji dostosowanej do każdego domownika w ich rodzinie. WINIARY, jako lider w kategorii majonezów, odpowiada na te potrzeby i prezentuje Majonez Wegański – idealny wybór dla wszystkich, którzy w okresie Świąt i nie tylko, pragną cieszyć się pełnym smakiem potraw, bez rezygnacji z ulubionych dodatków.

Innowacyjna receptura

Majonez Wegański od WINIARY to produkt stworzony z myślą o świadomych konsumentach. Nie zawiera jaj, za to jest bogaty w kwasy Omega-3, bezglutenowy i wolny od konserwantów. Charakteryzuje go delikatny smak, a tym samym nie brakuje mu gęstej, kremowej konsystencji, z której zasłynął kultowy Majonez Dekoracyjny WINIARY. To doskonały dodatek do sałatek, kanapek, wegetariańskich burgerów, frytek czy warzyw.

Certyfikat V-label potwierdzeniem jakości

Mając na uwadze rosnące zapotrzebowanie na produkty bez składników pochodzenia zwierzęcego, Majonez Wegański WINIARY zdobył certyfikat V-label. Uznany na globalną skalę symbol stanowi prosty i rzetelny przewodnik ułatwiający dokonywanie zakupów oraz jest gwarancją, że produkt spełnia najwyższe standardy. Certyfikat V-label został odznaką jakości dla produktów i usług z zakresu weganizmu i wegetarianizmu na całym świecie.

Więcej szczegółów na temat nowości, a także świąteczne inspiracje kulinarne i przepisy z wykorzystaniem majonezów WINIARY można znaleźć na stronie: https://majonezdekoracyjny.pl/

 


[1] Źródło: https://proveg.com/pl/plant-based-food-in-poland/

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.