Komunikaty PR

Nowość od Danio – najbardziej kremowy jogurt pitny na rynku

2024-02-26  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt
Alicja Wincenciuk
24/7 Communication

ul. Świętojerska 5/7
00-236 Warszawa
alicja.wincenciuk|247.com.pl| |alicja.wincenciuk|247.com.pl
+48 731 940 247
https://247.com.pl/

Danio znalazło kolejną metodę na mały głód! W sklepach właśnie pojawiła się zupełna nowość w portfolio marki – kremowy jogurt pitny Danio w wygodnej butelce. To pyszna i pożywna przekąska bogata w białko i wapń, stworzona m.in. z myślą o aktywnych konsumentach poszukujących wygodnych rozwiązań. Nowy produkt dostępny jest w czterech atrakcyjnych smakach i zachwyca najbardziej kremową formułą wśród dostępnych jogurtów pitnych[1]. Napiłbyś się Danio?

Na wielbicieli Danio, a także jogurtów pitnych, czeka zupełna nowość – najbardziej kremowy jogurt pitny na rynku[2] dostępny w poręcznej butelce. Tym samym oferta marki, w której dotychczas dostępne były wyłącznie serki homogenizowane, rozszerza się o produkty z nowej kategorii. – Danio od lat cieszy się dużą popularnością. Nasze serki dostępne są w niemal co drugim polskim gospodarstwie domowym[3]. To dla nas nie tylko powód do dumy, ale także motywacja do dalszego rozwoju naszego portfolio. Stale obserwujemy trendy i uważnie wsłuchujemy się w potrzeby konsumentów, którym chcemy dawać jeszcze więcej możliwości wyboru. A jak pokazują badania, jogurty pitne zyskują na popularności w 2023 roku segment ten urósł wolumenowo o ponad 4% rok do roku, a wartość ich sprzedaży wzrosła o blisko 20%[4] – mówi Agata Szymańska, menedżer marki Danio.

Kremowy jogurt pitny od Danio dostępny jest w poręcznych butelkach o pojemności 270 ml. Konsumenci mogą wybierać spośród czterech atrakcyjnych smaków. Wśród nich jest klasyczna wanilia, tropikalne mango oraz ciasteczko – smaki dobrze znane z serków homogenizowanych Danio. Jest również nowy w portfolio marki owocowy duet – smak truskawka-jagoda.

Najbardziej kremowy jogurt na rynku

Niepodważalnym atutem jogurtu pitnego Danio jest jego kremowość. Aż 81% konsumentów zgadza się ze stwierdzeniem, że nowość od Danio jest „ekstremalnie kremowa”[5]. Skąd bierze się ta wyjątkowa konsystencja? Stoją za nią trzy elementy: obecność żywych kultur bakterii, proces technologiczny zastosowany przy jego produkcji oraz wysoka zawartość białka.

Ten ostatni element sprawia dodatkowo, że jogurt pitny Danio jest pożywną przekąską, która zaspokoi poczucie małego głodu. Jedno 270-mililitrowe opakowanie zawiera w sobie blisko 10 gramów białka, co odpowiada prawie jednej piątej (19%) referencyjnej wartości spożycia tego składnika dla osoby dorosłej oraz 347 miligramów wapnia stanowiące 43% referencyjnej wartości jego spożycia. – Białko pomaga utrzymać masę mięśniową oraz przyczynia się do jej wzrostu, zaś wapń pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. W połączeniu z niską zawartością tłuszczu, jogurt pitny Danio jest idealną propozycją szczególnie dla aktywnych młodych dorosłych. To pełnowartościowa przekąska, która wesprze ich działający na najwyższych obrotach organizm* – dodaje Agata Szymańska.

Wygodna butelka towarzyszem zabieganego dnia

Atuty jogurtu pitnego Danio nie kończą się na jego kremowości, wysokiej zawartości białka oraz wapnia, czy różnorodności dostępnych smaków. Nowy wariant to również wygoda spożycia, jaką daje opakowanie w formie zgrabnej butelki. Mały głód nie dopadnie już nikogo. W drodze do pracy, szkoły, na uczelnię czy w biegu po mieście pomiędzy kolejnymi obowiązkami – po jogurt pitny Danio można sięgnąć w każdej sytuacji, bo nie wymaga użycia łyżeczki.

* Należy pamiętać, że ważna jest zbilansowana i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia.


[1] Badanie superiority Danone, realizowane przez IQS, sierpień 2023, próba: 720 konsumentów. Więcej informacji na www.danio.com.pl

[2] Jak wyżej

[3] Danone za Consumer Panel Services Poland, Panel Gospodarstw Domowych; Kategoria: Serki Homogenizowane; Grupa populacyjna: Cała populacja gospodarstw domowych w Polsce; Rynek: cała Polska; Fakt: penetracja; Produkt: Danio; Okres: cały rok 2023

[4] Danone za NielsenIQ, Panel Handlu Detalicznego, Total Polska (Food), Zmiana sprzedaży wartościowej i wolumenowej w skumulowanym okresie tydzień 1- tydzień 52 2023, kategoria: świeże produkty mleczne, segment: jogurty pitne.

[5] Badanie superiority Danone, realizowane przez IQS, sierpień 2023, próba: 720 konsumentów. Więcej informacji na www.danio.com.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: 24/7 Communication
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Finanse

Jedna trzecia pacjentów jest niedożywiona przy przyjęciu do szpitala. Od tego w dużej mierze zależą rokowania

Niedożywienie pacjentów w szpitalach jest zjawiskiem powszechnym – w Polsce stan ten dotyczy jednej trzeciej osób już w momencie wizyty w Izbie Przyjęć, a w trakcie hospitalizacji pogłębia się u kolejnych 20–30 proc. O roli leczenia żywieniowego mówi się już coraz więcej, również jako o odrębnej opcji terapeutycznej w niektórych chorobach z autoagresji. W ocenie ekspertów wciąż jednak brakuje wiedzy na ten temat, zwłaszcza u lekarzy innych specjalizacji niż onkologiczne, gastroenterologiczne czy chirurgiczne. Tymczasem dobre odżywienie nie tylko przekłada się na szybsze zdrowienie, ale i realne oszczędności dla systemu.

Nowe technologie

Wiktor Dyduła: Słyszę coraz więcej utworów wygenerowanych przez sztuczną inteligencję. Trudno je odróżnić od kompozycji stworzonych przez ludzi

Wokalista zauważa, że nowoczesne technologie rewolucjonizują nasze życie i mają zastosowanie w różnych dziedzinach. Jeżeli natomiast chodzi o sztuczną inteligencję, to nie ma on nic przeciwko kreatywnemu jej wykorzystaniu również w branży muzycznej. Ale choć AI potrafi wygenerować już całkiem dobrze brzmiące utwory, to przecież na koncertach hologramy czy awatary nie dostarczą odbiorcom takich emocji, jakie towarzyszą występom prawdziwych artystów.