Nowość od marki WINIARY – Smażone Nudle na patelnię
Marka WINIARY przygotowała propozycję dla wszystkich fanów azjatyckich smaków. Na rynku pojawiła się nowość – Smażone Nudle na patelnię. Produkt dostępny jest w trzech wariantach, inspirowanych najpopularniejszymi daniami azjatyckiego street foodu o smaku: Kurczaka, Kaczki oraz Teryiaki.
Eksplozja azjatyckiego smaku!
Każdego nachodzi czasem ochota na orientalne, wyraziste smaki. Szukamy wtedy dobrego jedzenia, które oprócz zaspokojenia głodu sprawi nam przyjemność. Często brakuje nam jednak czasu lub chęci na gotowanie, a swój pyszny posiłek chcielibyśmy mieć tu i teraz. W takich sytuacjach przydatne stają się łatwe i szybkie w przygotowaniu dania instant.
Dla wszystkich zwolenników azjatyckiej kuchni marka WINIARY przygotowała nowość – Smażone Nudle na patelnię. Produkt inspirowany jest prawdziwym street foodem – przywodzi na myśl etniczne aromaty, niczym prosto ze straganów z dalekich zakątków świata. Dostępne są trzy warianty, o smaku Kurczaka, Kaczki i Teryiaki. Dania można przyrządzić błyskawicznie, w dosłownie kilka minut, więc świetnie sprawdzają się przy intensywnym stylu życia.
- Naszą nowość wyróżnia odmienny sposób przygotowania niż inne produkty z kategorii dań instant. Do przyrządzenia Smażonych Nudli będziemy potrzebować… patelni. Produkt gotujemy z wodą przez kilka minut, a na koniec dodajemy łyżkę oleju, podsmażamy kolejne dwie minuty i mamy gotowe danie. Ta popularna w Azji metoda pozwala wydobyć głęboki smak i podkreślić wyrazistość dania. To doskonała propozycja dla wszystkich, którzy mają czasem ochotę na orientalną podróż kulinarną lub potrzebują szybkiego posiłku, a nie mają czasu na gotowanie. – mówi Karolina Bazela, Junior Product Manager WINIARY.
Produkty są już dostępne w sklepach. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.winiary.pl.
***
O marce WINIARY
WINIARY łączą to, co najlepsze w tradycji polskiej kuchni z nowoczesnym podejściem do gotowania. Marka towarzyszy Polakom już od ponad 80 lat, kiedy to na terenie dawnej osady Winiary pod Kaliszem powstała Fabryka WINIARY. W ofercie ma ponad 230 produktów, a wśród nich m.in. zupy, pasty, majonezy, buliony, sosy, dania gotowe, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie. Marka WINIARY inspiruje, dostarcza pyszne i proste w przygotowaniu przepisy oraz dzieli się wiedzą na temat zbilansowanych i wartościowych potraw. Serwis internetowy winiary.pl jest jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce i największym polskim serwisem kulinarnym prowadzonym przez markę. Od 2020 roku WINIARY angażują się również w działania na rzecz niemarnowania żywności, realizując szeroką kampanię „Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu”. W tegorocznym rankingu Best Brands Poland 2023, marka zwyciężyła i została wybrana najlepszą polską marką – Best Polish Brand.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.