Nowość od marki WINIARY – Smażone Nudle na patelnię
Marka WINIARY przygotowała propozycję dla wszystkich fanów azjatyckich smaków. Na rynku pojawiła się nowość – Smażone Nudle na patelnię. Produkt dostępny jest w trzech wariantach, inspirowanych najpopularniejszymi daniami azjatyckiego street foodu o smaku: Kurczaka, Kaczki oraz Teryiaki.
Eksplozja azjatyckiego smaku!
Każdego nachodzi czasem ochota na orientalne, wyraziste smaki. Szukamy wtedy dobrego jedzenia, które oprócz zaspokojenia głodu sprawi nam przyjemność. Często brakuje nam jednak czasu lub chęci na gotowanie, a swój pyszny posiłek chcielibyśmy mieć tu i teraz. W takich sytuacjach przydatne stają się łatwe i szybkie w przygotowaniu dania instant.
Dla wszystkich zwolenników azjatyckiej kuchni marka WINIARY przygotowała nowość – Smażone Nudle na patelnię. Produkt inspirowany jest prawdziwym street foodem – przywodzi na myśl etniczne aromaty, niczym prosto ze straganów z dalekich zakątków świata. Dostępne są trzy warianty, o smaku Kurczaka, Kaczki i Teryiaki. Dania można przyrządzić błyskawicznie, w dosłownie kilka minut, więc świetnie sprawdzają się przy intensywnym stylu życia.
- Naszą nowość wyróżnia odmienny sposób przygotowania niż inne produkty z kategorii dań instant. Do przyrządzenia Smażonych Nudli będziemy potrzebować… patelni. Produkt gotujemy z wodą przez kilka minut, a na koniec dodajemy łyżkę oleju, podsmażamy kolejne dwie minuty i mamy gotowe danie. Ta popularna w Azji metoda pozwala wydobyć głęboki smak i podkreślić wyrazistość dania. To doskonała propozycja dla wszystkich, którzy mają czasem ochotę na orientalną podróż kulinarną lub potrzebują szybkiego posiłku, a nie mają czasu na gotowanie. – mówi Karolina Bazela, Junior Product Manager WINIARY.
Produkty są już dostępne w sklepach. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.winiary.pl.
***
O marce WINIARY
WINIARY łączą to, co najlepsze w tradycji polskiej kuchni z nowoczesnym podejściem do gotowania. Marka towarzyszy Polakom już od ponad 80 lat, kiedy to na terenie dawnej osady Winiary pod Kaliszem powstała Fabryka WINIARY. W ofercie ma ponad 230 produktów, a wśród nich m.in. zupy, pasty, majonezy, buliony, sosy, dania gotowe, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie. Marka WINIARY inspiruje, dostarcza pyszne i proste w przygotowaniu przepisy oraz dzieli się wiedzą na temat zbilansowanych i wartościowych potraw. Serwis internetowy winiary.pl jest jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce i największym polskim serwisem kulinarnym prowadzonym przez markę. Od 2020 roku WINIARY angażują się również w działania na rzecz niemarnowania żywności, realizując szeroką kampanię „Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu”. W tegorocznym rankingu Best Brands Poland 2023, marka zwyciężyła i została wybrana najlepszą polską marką – Best Polish Brand.
![Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_72690923,w_169,wo_300,ho_169,r_png,_small.png)
Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu
![Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo](/files/_uploaded/glownekonf_306983065,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo
![Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku](/files/_uploaded/glownekonf_366885733,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Media
![](/files/1922771799/pakosinska-na-zywo-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Katarzyna Pakosińska: Uwielbiam programy na żywo i nieprzewidziane sytuacje. Duże doświadczenie dała mi praca na estradzie
Gospodyni „Pytania na śniadanie” przekonuje, że zarówno występując na scenie, jak i prowadząc program realizowany „na żywo”, jest w swoim żywiole. I choć w obu przypadkach może się zdarzyć wiele nieprzewidzianych rzeczy, to absolutnie się tym nie stresuje. Zawsze ma w zanadrzu jakiś komentarz czy ripostę i potrafi wybrnąć z każdej sytuacji. Katarzyna Pakosińska zauważa, że widzowie lubią autentyczność, dlatego zamiast udawać, że nic się nie dzieje, ona sama woli odpowiednio zareagować i w ten sposób rozładować napięcie.
Handel
Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia
![](/files/1922771799/pineda-podatek-jedzenie-foto-1,w_133,r_png,_small.png)
Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.
Gwiazdy
Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje
![](/files/1922771799/poplawska-boks-plany-foto,w_133,_small.jpg)
Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.