Komunikaty PR

Nowość od Wawelu – czekolada tylko z trzech składników

2020-06-29  |  01:00
Biuro prasowe

Im prościej, tym lepiej – ta zasada przyświecała twórcom nowej Czekolady  Gorzkiej 74% cocoa z ziarnem z Kamerunu. W jej produkcji używa się wyłącznie trzech składników, a podstawowy z surowców - ziarno kakaowe - pochodzi tylko z regionalnych plantacji tego środkowoafrykańskiego kraju. Wszystko to sprawia, że w każdej tabliczce nowej czekolady znajdziemy niepowtarzalny, bogaty smak i aromat.

Miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy i cukier – tylko tyle wystarczy, by stworzyć wyjątkową czekoladę. Jeśli więc nie lubisz produktów o długiej liście zbędnych dodatków, jak sztuczne aromaty czy barwniki – Czekolada Gorzka 74% cocoa Wawel z ziarnem kakaowym z Kamerunu jest idealnym wyborem. To minimum składników, ale maksimum jakości.

Wszyscy lubimy oryginalne smaki i próbowanie produktów o intrygującym pochodzeniu. I taka właśnie jest nowa propozycja firmy Wawel – każda jej tabliczka to w 74% ziarna kakaowca odmiany Forastero z regionalnych plantacji Kamerunu. Wybierając ją, mamy gwarancję prawdziwie afrykańskiego pochodzenia i oryginalnego, gorzkiego smaku przełamanego nutą słodyczy. Dzięki wydłużonemu procesowi konszowania i najwyższej jakości składnikom, czekolada jest doskonale gładka. Jej wyjątkowy charakter podkreśla estetyczne, papierowe opakowanie.

Nowa propozycja Wawelu to produkt o najkrótszej liście składników w ofercie firmy i jeden z niewielu takich produktów na polskim rynku. Czekolada Gorzka Wawel, podobnie jak wszystkie inne produkty firmy, powstaje zgodnie z ideą Dobrych Składników, a więc tworzenia słodyczy o krótkich i nieskomplikowanych składach, dających 100% smaku i przyjemności.

Nowa propozycja Wawelu to nie koniec przygody z oryginalnymi smakami. Do czekolady z Kamerunu już za kilka tygodni dołączy Czekolada Gorzka Wawel z ziarnem kakaowym z Wenezueli. Ta z kolei oparta będzie o ziarno kakaowca z regionu Sur del Lago w Wenezueli o kwiatowo-owocowej nucie, w której dominuje odmiana  Trinitario połączona z Criollo. To zapewni zupełnie nowe wrażenia smakowe!

Czekolada Gorzka z Kamerunu dostępna jest w limitowanej serii w wybranych sieciach handlowych i sklepach spożywczych, a także w sklepach firmowych Wawel i serwisie slodkiwawel.pl. Rekomendowana cena detaliczna to 8,99 zł za tabliczkę 100 g.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.