Komunikaty PR

Nowość od Wawelu – czekolada tylko z trzech składników

2020-06-29  |  01:00
Biuro prasowe

Im prościej, tym lepiej – ta zasada przyświecała twórcom nowej Czekolady  Gorzkiej 74% cocoa z ziarnem z Kamerunu. W jej produkcji używa się wyłącznie trzech składników, a podstawowy z surowców - ziarno kakaowe - pochodzi tylko z regionalnych plantacji tego środkowoafrykańskiego kraju. Wszystko to sprawia, że w każdej tabliczce nowej czekolady znajdziemy niepowtarzalny, bogaty smak i aromat.

Miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy i cukier – tylko tyle wystarczy, by stworzyć wyjątkową czekoladę. Jeśli więc nie lubisz produktów o długiej liście zbędnych dodatków, jak sztuczne aromaty czy barwniki – Czekolada Gorzka 74% cocoa Wawel z ziarnem kakaowym z Kamerunu jest idealnym wyborem. To minimum składników, ale maksimum jakości.

Wszyscy lubimy oryginalne smaki i próbowanie produktów o intrygującym pochodzeniu. I taka właśnie jest nowa propozycja firmy Wawel – każda jej tabliczka to w 74% ziarna kakaowca odmiany Forastero z regionalnych plantacji Kamerunu. Wybierając ją, mamy gwarancję prawdziwie afrykańskiego pochodzenia i oryginalnego, gorzkiego smaku przełamanego nutą słodyczy. Dzięki wydłużonemu procesowi konszowania i najwyższej jakości składnikom, czekolada jest doskonale gładka. Jej wyjątkowy charakter podkreśla estetyczne, papierowe opakowanie.

Nowa propozycja Wawelu to produkt o najkrótszej liście składników w ofercie firmy i jeden z niewielu takich produktów na polskim rynku. Czekolada Gorzka Wawel, podobnie jak wszystkie inne produkty firmy, powstaje zgodnie z ideą Dobrych Składników, a więc tworzenia słodyczy o krótkich i nieskomplikowanych składach, dających 100% smaku i przyjemności.

Nowa propozycja Wawelu to nie koniec przygody z oryginalnymi smakami. Do czekolady z Kamerunu już za kilka tygodni dołączy Czekolada Gorzka Wawel z ziarnem kakaowym z Wenezueli. Ta z kolei oparta będzie o ziarno kakaowca z regionu Sur del Lago w Wenezueli o kwiatowo-owocowej nucie, w której dominuje odmiana  Trinitario połączona z Criollo. To zapewni zupełnie nowe wrażenia smakowe!

Czekolada Gorzka z Kamerunu dostępna jest w limitowanej serii w wybranych sieciach handlowych i sklepach spożywczych, a także w sklepach firmowych Wawel i serwisie slodkiwawel.pl. Rekomendowana cena detaliczna to 8,99 zł za tabliczkę 100 g.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody Biuro prasowe
2025-02-17 | 13:20

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody

Pierwotna czystość oznacza brak jakichkolwiek zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych już w źródle. To główna cecha naturalnych wód mineralnych
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Ekonomiczna dostępność alkoholu rośnie. To zwiększa jego konsumpcję i prowadzi do uzależnień

Spożycie alkoholu w Polsce systematycznie wzrasta, co pociąga za sobą dziesiątki tysięcy przedwczesnych zgonów i koszty społeczno-ekonomiczne liczone w miliardach złotych rocznie. – W Polsce alkohol tanieje w stosunku do naszych zarobków, jego cena nie nadąża za wzrostem gospodarczym. A im wyższa dostępność ekonomiczna, tym wyższa konsumpcja. Alkohol jest według mnie absurdalnie tani – mówi dr hab. n. med. Łukasz Balwicki, krajowy konsultant ds. zdrowia publicznego. Jak ocenia, konieczna jest kompleksowa zmiana polityki podatkowej, dzięki której alkohol stałby się mniej dostępną ekonomicznie używką.

Transport

Co trzeci wypadek na kolei powoduje kierowca samochodu. Wciąż za mało skrzyżowań bezkolizyjnych

Ze statystyk Urzędu Transportu Kolejowego wynika, że w systemie kolejowym w Polsce co trzeci wypadek powodują kierowcy samochodów. Zdaniem eksperta najsłabszymi punktami w bezpieczeństwie na kolei są miejsca, w których tory przecinają się z drogami. Kierowcy zapominają, że droga hamowania pociągu jest bardzo długa, a samochód w starciu z lokomotywą jest bez szans.