Komunikaty PR

NOWOŚĆ – szybkie i smaczne danie Talianetta Podravka

2023-05-19  |  10:00
Biuro prasowe

Dynamiczny styl życia często wpływa na to, że wydaje nam się, iż nie mamy wystarczającej ilości czasu na przygotowanie smacznych i ciepłych posiłków. Nic bardziej mylnego! Wystarczy sięgnąć po gotowe danie z makaronem – Talianettę Podravka, która dostępna jest w aż trzech różnych smakach. To szybkie i smaczne rozwiązanie jest idealną propozycją zarówno dla wielbicieli makaronów, jak i wszystkich, którym zależy na nietuzinkowym smaku potraw oraz ich łatwym i szybkim przygotowaniu. 

 

Talianetta – dużo więcej niż makaron

Makaron to jeden z bardziej lubianych  i często używanych produktów w kuchni. Jest łatwy w przygotowaniu i można go łączyć np. z sosami, warzywami czy mięsem. Podravka proponuje pyszne rozwiązanie na szybki posiłek ­ – Talianettę, danie z makaronem 100% durum. Dzięki niej już w zaledwie 5-8 minut przygotujemy ciepłe danie, a dzięki odpowiednio dobranym składnikom będzie to pyszna uczta dla podniebienia. Prosty sposób przygotowania sprawia, że Talianettę przyrządzimy wszędzie, gdzie mamy dostęp do kuchenki tj. w domu czy nawet na biwaku. W ofercie dostępne są trzy warianty smakowe:

 

  • Talianetta rurki w sosie pomidorowym NAPOLI (174 g) – idealna propozycja dla wszystkich miłośników włoskiej kuchni;
  • Talianetta łazanki w sosie grzybowym (149 g) – ten wariant szczególnie posmakuje wielbicielom leśnych smaków;
  • Talianetta świderki 4 sery (155 g) – czyli propozycja, którą docenią fani serowych kompozycji.

Wszystkie powyższe propozycje zostały przygotowane z wykorzystaniem makaronu 100% durum oraz z troską o zachowanie pełni wyjątkowego, bogatego smaku. Pszenica durum to wyjątkowa odmiana pszenicy, która zawiera wysoką ilość białka, witamin oraz składników mineralnych. Dania Talianetta Podravka nie zawierają dodatku glutaminianu sodu, by móc cieszyć się w pełni ich wyjątkowym smakiem. Jedno opakowanie wystarcza na łatwe przygotowanie dwóch porcji ciepłego posiłku. 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.