Komunikaty PR

Nowość z Piątnicy – Mleko do kawy

2023-04-06  |  16:00
Biuro prasowe

OSM Piątnica wprowadziła w marcu do swojej oferty nowość – specjalistyczne Mleko do kawy. Produkt dostępny jest w charakterystycznej butelce z rączką o pojemności 0,5 l. Mleko do kawy Barista z Piątnicy wyróżnia się wysoką zawartością białka – 3,4 g w 100 ml, dzięki czemu idealnie się pieni.

Aż 49% konsumentów deklaruje, że używa świeżego mleka do kawy. Wychodząc naprzeciw tym preferencjom, Piątnica wprowadza na rynek Mleko do kawy, które pozwoli przygotować pyszną kawę z idealną pianką we własnym domu. Dzięki wysokiej zawartości białka, Mleko do kawy z Piątnicy podnosi walory smakowe każdej kawy oraz doskonale się pieni, zapewniając gładką i kremową teksturę pianki – idealną do latte art niczym z najlepszej kawiarni.

Mleko do kawy z Piątnicy – doskonały smak i wygoda użycia

Najwyższą jakość nowego Mleka do kawy gwarantuje Piątnica – najsilniejsza marka nabiałowa na polskim rynku* ciesząca się olbrzymim zaufaniem i lojalnością konsumentów, którzy doceniają proste składy oraz doskonały smak produktów z Piątnicy. Mleko do kawy dostępne jest w charakterystycznej butelce z rączką, w objętości idealnie dostosowanej do ilości spożycia, co zapewnia wygodę stosowania oraz przechowywania. Wyróżniające się w sklepowej lodówce opakowanie pozwoli na szybką identyfikację produktu w punkcie sprzedaży.

Najlepsze, bo z Piątnicy!

Mleko świeże jest stosunkowo młodą kategorią w ofercie Piątnicy. Mimo to, dzięki najwyższej jakości produktu oraz szerokiej dystrybucji, marka zbudowała silną pozycję w kategorii. Z uwagi na rosnące grono konsumentów mleka z Piątnicy oraz aktualne trendy w kategorii, OSM Piątnica do szerokiej oferty mleka świeżego o pojemności 1 l : 2,0%, 3,2%, bez laktozy oraz bio, dołącza format 0,5 l, wprowadzając Mleko do kawy.

Najwyższa jakość świeżego mleka z Piątnicy uzyskiwana jest dzięki czystości surowca oraz technologii produkcji. Gwarantują one pyszny, tradycyjny smak oraz naturalny zapach. Mleko nie traci cennych dla organizmu składników odżywczych, a przy tym jest bezpieczne i nie wymaga gotowania przed spożyciem.

*Źródło: trackingowe badanie własne siły marek Kantar MDS; Ranking Siły Marki Rzeczpospolita 2018; Ranking Best Brands Poland 2022.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.