Nowości Z Gruntu Dobre
Spożywanie większej ilości warzyw jest jednym z głównych postulatów dietetyków, jak również istotnym warunkiem odpowiedniego zbilansowania jadłospisu. Pomocne są tu produkty, które w wygodny sposób pomagają wprowadzić składniki roślinne do przygotowywanych na co dzień dań. – Linię Z Gruntu Dobre stworzyliśmy w odpowiedzi na nowe trendy konsumenckie – mówi Marcin Bałanda, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. – Nasze produkty stanowią idealną propozycję dla fleksitarian, ale również dla wszystkich, którzy poszukują nowych smaków i pomysłów na zróżnicowanie codziennego jadłospisu. Są też odpowiednie dla osób na diecie bezmięsnej. Grupa konsumentów, którzy korzystają z naszych roślinnych produktów, jest więc różnorodna i nieustannie się powiększa. Dlatego wprowadzamy kolejne nowości Z Gruntu Dobre, w szerokim wyborze kategorii produktowych i wariantów smakowych.
Nowości Z Gruntu Dobre – roślinne smakołyki na każdą okazję
Wege smalczyki Z Gruntu Dobre – smakowite smarowidła na bazie warzyw strączkowych. Doskonałe jako dodatek do pieczywa czy sycący dip do warzyw i chrupiących przekąsek. Powstają z naturalnych składników i nie zawierają konserwantów. Są produktami bezglutenowymi. Wege smalczyki są dostępne w trzech rodzajach:
- Wege smalczyk z soczewicy z cebulką i majerankiem – w tym smalczyku soczewica została zestawiona z cebulą i majerankiem, tworząc doskonałą kompozycję smakową.
- Wege smalczyk z fasoli z jabłkiem – biała fasola to niekiedy niedoceniany, prawdziwy skarb polskich gruntów. Znakomite walory smakowe zapewniło tu połączenie jej ze słodkim jabłkiem.
- Wege smalczyk z ciecierzycy i śliwki – ciecierzyca, ze względu na swoje liczne atuty odżywcze, to jeden z podstawowych produktów w kuchni roślinnej. W zestawieniu ze słodkością śliwek nabiera wyśmienitego charakteru, dostarczając szczególnych wrażeń kulinarnych.
Vege snacki Z Gruntu Dobre – wegańskie kabanosy o smaku podsuszanych kiełbasek. Łatwo i wygodnie można sięgnąć po nie na spacerze czy wycieczce, podczas przerwy w pracy czy szkole. Mają duże walory odżywcze – stanowią źródło błonnika, wyróżnia je również wysoka zawartość białka. Vege snacki to produkty bezglutenowe. Są dostępne w trzech rodzajach:
- Vege snack z kaszą jaglaną – kasza jaglana to jedna z najzdrowszych kasz. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka oraz witamin z grupy B. Wykazuje działanie zasadotwórcze, odgrywając tym samym istotną rolę w przywracaniu równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie. W linii Z Gruntu Dobre została wykorzystana do stworzenia wyśmienitych Vege snacków.
- Vege snack classic – to propozycja dla tych, którzy cenią kulinarne klasyki. Odpowiednia kompozycja przypraw zapewnia doskonałe walory smakowe. Dzięki poręcznej formie opakowania, te roślinne kabanosy znakomicie sprawdzą się w wielu okazjach.
- Vege snack delikatny – te wegańskie kabanosy wyróżnia starannie zrównoważona nuta smakowa. Świetne do spożycia „solo”, jako pożywna przekąska w ciągu dnia. Dzięki delikatnemu smakowi, dobrze komponują się z wieloma dodatkami, na przykład w sałatkach.
Kiełbaski wegańskie Z Gruntu Dobre – wyśmienite kiełbaski, nie zawierające żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Można je przyrządzić na wiele sposób – ugotować w wodzie, usmażyć na patelni czy upiec na grillu bądź w piekarniku. Stanowią doskonałe urozmaicenie standardowego jadłospisu. Sprawdzą się również jako element zbilansowanej diety bezmięsnej. Są oferowane w dwóch rodzajach:
- Kiełbaski wegańskie klasyczne – szczególnie polecane na grilla. Odpowiednio przypieczone i zaserwowane z warzywnymi dodatkami, pozwolą cieszyć się smacznym, rodzinnym posiłkiem na świeżym powietrzu. Są również dobrym pomysłem na szybkie śniadanie.
- Kiełbaski wegańskie orientalne – to zaproszenie w kulinarną, egzotyczną podróż. Specjalnie dobrany zestaw przypraw i ziół dają gwarancję oryginalnego smaku i aromatu, które zostaną w pamięci na dłużej. To propozycja nie tylko dla osób na diecie roślinnej, ale też dla wszystkich, którzy poszukują ciekawych kompozycji smakowych.
Mielone wegańskie Z Gruntu Dobre - powstało z myślą o wielbicielach zielonej kuchni, dla których produkty warzywne stanowią podstawę codziennego menu. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika oraz białka. Mielone wegańskie można wykorzystać do przyrządzenia wegetariańskich wersji sosu bolognese, burgerów czy kotletów mielonych. Znakomicie będzie się komponować z ulubionymi przyprawami. Jest to produkt bezglutenowy.
Burger wegański Z Gruntu Dobre - w 100 % roślinny, klasyczny w wyglądzie i innowacyjny w smaku. Nadaje się do grillowania, smażenia i pieczenia, jest doskonały do podania w formie klasycznej – z bułką lub na talerzu z sałatką. Może też być serwowany z ziemniakami i ulubioną surówką (jako zamiennik kotleta mielonego). Wyróżnia go wysoka zawartość białka i błonnika. Jest produktem bezglutenowym.
W linii Z Gruntu Dobre znaleźć można również warzywne pasztety, pasty, hummusy i plastry wegańskie.
![Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_306983065,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo
![Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku](/files/_uploaded/glownekonf_366885733,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku
![Wakacyjne, kulinarne podróże z produktami WSP „Społem”](/files/_uploaded/glownekonf_896110568,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Wakacyjne, kulinarne podróże z produktami WSP „Społem”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Gwiazdy
![](/files/1922771799/poplawska-boks-plany-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje
Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.
Konsument
Problem wykorzystywania seksualnego dzieci online wymaga pilnych regulacji. To może wymagać rezygnacji w pewnym stopniu z szyfrowania korespondencji
![](/files/1922771799/wojtasik-regulacje-2-foto,w_133,r_png,_small.png)
– Problem wykorzystywania seksualnego dzieci w internecie potrzebuje konkretnych regulacji – podkreślają eksperci Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę. I liczą, że pojawią się one zarówno na forum krajowym, jak i unijnym. Dziś tymczasowe rozporządzenie, wprowadzając odstępstwo od przepisów UE dotyczących prywatności, daje platformom internetowym możliwość dobrowolnego wykrywania materiałów przedstawiających seksualne wykorzystywanie dzieci. Nowe propozycje przepisów na forum zakładają jednak, że zmieni się to w obowiązek. To budzi szereg pytań o prywatność i potencjalne nadużycia.
Teatr
Eliza Rycembel: Sztukę „Czułe słówka” zrobiliśmy na podstawie znanego filmu. Udało się uwspółcześnić tę historię i przenieść ją na nasze realia
![](/files/1922771799/czule-slowka-aktorzy,w_133,r_png,_small.png)
Już po pierwszych przedstawieniach Eliza Rycembel i Krzysztof Dracz widzą, że bardziej współczesna teatralna wersja obsypanego Oscarami kinowego hitu sprzed 40 lat również przypadła do gustu widzom. „Czułe słówka” w reżyserii Pawła Paszta to historia wzruszająca, ale nie ckliwa, z odpowiednią dozą akcentów dramatycznych i komediowych. Spektakl opowiada o trudnej relacji nadopiekuńczej matki i córki, która czując się przytłoczona jej miłością i oczekiwaniami, decyduje się na szybkie małżeństwo i opuszczenie domu.