Komunikaty PR

Nowy wymiar sałatki. Dodaj ten składnik i zachwyć się bogactwem smaku.

2024-07-05  |  11:00
Biuro prasowe

Sezon na świeże, sezonowe warzywa w pełni, co oznacza, że nadszedł czas, by cieszyć się różnorodnymi, kolorowymi sałatkami. Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami OLE! to przekąska, która dodaje soczystości i intrygującego smaku ulubionym przepisom, inspirując do tworzenia, nowych, wyjątkowych propozycji.

Sałatka, dzięki swojej prostocie, lekkości i wielu możliwościom doboru składników, jest królową wakacyjnych stołów. Dostępność świeżych warzyw w okresie letnim pozwala tworzyć kompozycje zachwycające smakiem i kolorem. Z odpowiednim dressingiem i wyborem dodatków, sałata staje się nie tylko uzupełnieniem stołu, ale prawdziwym kulinarnym dziełem sztuki, które możemy zaserwować na lekki lunch lub kolację.

Suszone pomidory to jeden ze składników, który idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami,  nadając sałacie bogatszego smaku. Chcąc zachwycić gości, warto sięgnąć po Suszone pomidory z  żurawiną w oleju z ziołami OLE!, które łączą w sobie słodycz i kwasowość pomidorów z  orzeźwiającymi owocami żurawiny. Mieszanka śródziemnomorskich ziół w połączeniu z delikatnym  olejem rzepakowym, dodaje przekąsce wyjątkowego charakteru, przenosząc nas myślami na słoneczne wybrzeża Morza Śródziemnego. Jest również świetną bazą do stworzenia aromatycznego sosu winegret.

Sałatki to doskonała okazja, by eksperymentować w kuchni i cieszyć pełnią lata.  Wypróbuj połączenie Suszonych pomidorów z  żurawiną w oleju z ziołami OLE! z serem pleśniowym i indykiem w przepisie który zachwyci Cię bogactwem smaków -  https://wole-ole.pl/recipes/salatka-z-indykiem-serem-plesniowym-oraz-suszonymi-pomidorami-z-zurawina-w-oleju-z-ziolami-ole-z-miodowym-sosem.

Więcej pysznych propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl

__________________________

Suszone pomidory z  żurawiną w oleju z ziołami OLE!

Pojemność: 305 ml
Cena: ok 16 zł

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.