Komunikaty PR

Nowy wymiar sałatki. Dodaj ten składnik i zachwyć się bogactwem smaku.

2024-07-05  |  11:00
Biuro prasowe

Sezon na świeże, sezonowe warzywa w pełni, co oznacza, że nadszedł czas, by cieszyć się różnorodnymi, kolorowymi sałatkami. Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami OLE! to przekąska, która dodaje soczystości i intrygującego smaku ulubionym przepisom, inspirując do tworzenia, nowych, wyjątkowych propozycji.

Sałatka, dzięki swojej prostocie, lekkości i wielu możliwościom doboru składników, jest królową wakacyjnych stołów. Dostępność świeżych warzyw w okresie letnim pozwala tworzyć kompozycje zachwycające smakiem i kolorem. Z odpowiednim dressingiem i wyborem dodatków, sałata staje się nie tylko uzupełnieniem stołu, ale prawdziwym kulinarnym dziełem sztuki, które możemy zaserwować na lekki lunch lub kolację.

Suszone pomidory to jeden ze składników, który idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami,  nadając sałacie bogatszego smaku. Chcąc zachwycić gości, warto sięgnąć po Suszone pomidory z  żurawiną w oleju z ziołami OLE!, które łączą w sobie słodycz i kwasowość pomidorów z  orzeźwiającymi owocami żurawiny. Mieszanka śródziemnomorskich ziół w połączeniu z delikatnym  olejem rzepakowym, dodaje przekąsce wyjątkowego charakteru, przenosząc nas myślami na słoneczne wybrzeża Morza Śródziemnego. Jest również świetną bazą do stworzenia aromatycznego sosu winegret.

Sałatki to doskonała okazja, by eksperymentować w kuchni i cieszyć pełnią lata.  Wypróbuj połączenie Suszonych pomidorów z  żurawiną w oleju z ziołami OLE! z serem pleśniowym i indykiem w przepisie który zachwyci Cię bogactwem smaków -  https://wole-ole.pl/recipes/salatka-z-indykiem-serem-plesniowym-oraz-suszonymi-pomidorami-z-zurawina-w-oleju-z-ziolami-ole-z-miodowym-sosem.

Więcej pysznych propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl

__________________________

Suszone pomidory z  żurawiną w oleju z ziołami OLE!

Pojemność: 305 ml
Cena: ok 16 zł

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Egzotycznie orzeźwiająca nowość! Biuro prasowe
2024-11-04 | 11:30

Egzotycznie orzeźwiająca nowość!

Herbata zielona, choć znana od wieków, cieszy się nadal w pełni zasłużoną popularnością. Każdego dnia sięgają po nią osoby, które chcą dbać o swoje dobre samopoczucie i
Żywienie Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!
2024-11-04 | 10:35

Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!

Syropy cieszą się dużą popularnością przez cały rok. Latem służą jako prosty i wygodny sposób na upragnione orzeźwienie. Jesienią i zimą szczególnie chętnie sięgamy po
Żywienie Zioła mają … smak!
2024-11-04 | 10:35

Zioła mają … smak!

Wyjątkowe, ziołowo-owocowe kompozycje znajdziemy w linii herbatek Herbapolu. Teraz pojawiły się w niej dwa nowe warianty: Mięta z cytryną i trawą cytrynową oraz Rumianek z limonką i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Uroda

Konsument

Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie

Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.

Ochrona środowiska

Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat

Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.