Odkryj doskonałość smaku czarnych oliwek drylowanych OLE!
Nie bez powodu kuchnia śródziemnomorska uznawana jest za jedną z najlepszych
na świecie. Oparta na rybach, dużej ilości warzyw i od czasu do czasu, lampce wytrawnego wina, zdobyła wielu wielbicieli na całym świecie i króluje na ich talerzach. Jednym z jej nieodłącznych elementów są oliwki, które charakteryzuje niepowtarzalny smak i bogaty wachlarz zastosowań.
Oliwki to jedne z najpopularniejszych składników kuchni wprost z śródziemnomorskich wybrzeży.
Oliwki czarne drylowane OLE! to niebanalny, charakterystyczny aromat, który może stać się prawdziwym afrodyzjakiem Twoich dań.
Oliwki czarne drylowane OLE! mają nieco „wytrawny”, aczkolwiek delikatny smak, w porównaniu z ich zieloną odmianą. W żaden sposób nie ujmuje im to wykwintności, a tylko sprawia, że świetnie komponują się zarówno z różnymi rodzajami mięs czy ryb oraz idealnie pasują do sałatek i makaronów. To też ciekawy składnik koreczków i innych imprezowych przystawek.
Ta oliwkowa propozycja od OLE! stanowi prawdziwą inspirację kulinarną, która wychodzi poza ramy wyłącznie tradycyjnych śródziemnomorskich dań. Mnogość ich zastosowań zależy tylko od naszej wyobraźni.
Podkreślą smak wielu potraw i nadadzą im wykwintnego charakteru. Kto raz spróbuje oliwek z trudem powtrzyma chęć dodania ich do wielu popularnych i lubianych dań. To propozycja, którą z pewnością warto wdrożyć do codziennej diety.
Oliwki czarne drylowane OLE! są właśnie dla Ciebie!
Pomysłów i przepisów szukaj w PRZEPIŚNKU OLE!: www.wole-ole.pl
________________________________________
Oliwki czarne drylowane OLE!
Pojemność: 110 g/240 ml
Cena: 6,00 zł
Więcej na: www.wole-ole.pl
Słodki upominek na Dzień Mamy
Owocowe róże nie tylko na Dzień Matki
SEZON NA SZPARAGI I TRUSKAWKI: CZAS, START!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Żywienie
Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes
Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.
Zdrowie
Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu
Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.
Konsument
Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju
Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.