Komunikaty PR

Owocowe róże nie tylko na Dzień Matki

2024-05-24  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Każda mama będzie zachwycona, jeśli przyniesiemy jej pięknie pachnący bukiet, który do tego jest słodki i pyszny. Ekspresowy przepis na Owocowe Róże to świetna propozycja dla tych, którzy nie lubią skomplikowanych receptur, a zarazem szukają spektakularnych efektów. Te wyjątkowe ciasteczka z wykorzystaniem Cukru Dekoracyjnego Diamant sprawdzą się także przy innych okazjach.

Przełom maja i czerwca to nie tylko rodzinne święta takie, jak Dzień Mamy czy Dzień Dziecka, ale też piękna pogoda, a więc pikniki, spacery i picie porannej kawy na tarasie. Każda uroczysta chwila, będzie jeszcze przyjemniejsza, gdy towarzyszyć jej będą rozpływające się w ustach słodkości. Jeśli szukamy nieoczywistego przepisu, który daje wyjątkowy efekt, warto przygotować Owocowe róże. Wystarczy kilka prostych składników, w tym doskonałej jakości Cukier Diamant i zaledwie 30 minut pieczenia, żeby zachwycić bliskich.

SKŁADNIKI:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego chłodzonego
  • 1 słoik dżemu brzoskwiniowego
  • Cukier Dekoracyjny Diamant
  • 3-4 sztuki brzoskwiń lub nektarynek

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Owoce należy umyć i pokroić na cieniutkie półksiężyce. Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć 6 równych pasków. Każdy pasek należy posmarować delikatnie dżemem brzoskwiniowym, a następnie ułożyć owoce na długości paska, tak żeby lekko wystawały ponad krawędź ciastka. Nakładamy najpierw jedną warstwę, a następnie w wolnych miejscach między owocami drugą. Pozostałą część ciasta z każdego paska zagniatamy na owoce i rolujemy całość, tworząc różyczki. Pieczemy je w formie do muffinek, w 180 stopniach przez 30 minut. Na sam koniec posypujemy Cukrem Dekoracyjnym Diamant.

Po więcej kulinarnych inspiracji, nie tylko na Dzień Matki, warto zajrzeć na stronę marki Diamant. Znajdziemy tam przepisy oraz wskazówki, jak w szybki i „zero waste” sposób przygotowywać posiłki tak, aby w naszej kuchni nic się nie marnowało:

https://www.diamant.pl/przepisy

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Egzotycznie orzeźwiająca nowość! Biuro prasowe
2024-11-04 | 11:30

Egzotycznie orzeźwiająca nowość!

Herbata zielona, choć znana od wieków, cieszy się nadal w pełni zasłużoną popularnością. Każdego dnia sięgają po nią osoby, które chcą dbać o swoje dobre samopoczucie i
Żywienie Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!
2024-11-04 | 10:35

Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!

Syropy cieszą się dużą popularnością przez cały rok. Latem służą jako prosty i wygodny sposób na upragnione orzeźwienie. Jesienią i zimą szczególnie chętnie sięgamy po
Żywienie Zioła mają … smak!
2024-11-04 | 10:35

Zioła mają … smak!

Wyjątkowe, ziołowo-owocowe kompozycje znajdziemy w linii herbatek Herbapolu. Teraz pojawiły się w niej dwa nowe warianty: Mięta z cytryną i trawą cytrynową oraz Rumianek z limonką i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Uroda

Konsument

Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie

Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.

Ochrona środowiska

Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat

Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.