Pasibus otwiera się w CH Focus
Od 23 sierpnia kultowa burgerownia Pasibus zaprasza do Focusa! Wywodząca się z Wrocławia marka, przebojem przecierająca od kilku lat kulinarne szlaki, właśnie otwiera swój drugi lokal w Bydgoszczy. Oferta Pasibusa zaskoczy bydgoszczan smakami i nietypowymi połączeniami składników. Fanów dobrego jedzenia z pewnością urzeknie street menu z burgerami z wołowiną i autorskimi sosami. Tych wspaniałości będzie można spróbować już od piątku w nowym lokalu, położonym na 1. piętrze galerii.
Kultowa sieć burgerowni wywodząca się z tzw. street foodu - wkracza do Focusa. Sztandarowymi daniami Pasibusa są burgery przyrządzane na bazie autorskich sosów, zawsze ze świeżo mielonego mięsa i oryginalnej bułki, a ich wyrazisty smak to jeden z rozpoznawalnych znaków marki. Goście odwiedzający nowo otwarty lokal w Focusie będą mogli spróbować m.in. klasycznego Włoskiego Pastucha z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku, Poczwórnego Smash Burgera z czterema smashowanymi, czyli rozgniatanymi na rozgrzanym grillu, kotletami wołowymi, ostrego Gonzalesa z papryczkami jalapeno i nachosami, a także Awokadusa z guacamole, sosem musztardowo miodowym z orzechami czy Białego Wilka z duszoną cebulą, grillowanym boczkiem i tymiankiem. Burgery dostępne są także w wersji vege.
Pasibus serwuje również pożywne zestawy śniadaniowe, włapy, sałatkę, a także szeroki wybór dodatków w postaci frytek, batatów, kulek serowych, sosów czy nachosów. W menu burgerowni znajdują się także napoje (w tym autorska lemoniada i ice tea) oraz alkohole (m.in. własna marka piwa). Co miesiąc w karcie pojawia się zupełnie nowa propozycja – Burger Miesiąca, któremu nazwę nadają fani marki. Lokal o powierzchni 87,02 mkw. ulokowany jest na I. piętrze, w strefie gastronomicznej w pobliżu restauracji McDonald’s.
– Cieszymy się, że już wkrótce kultowa burgerownia będzie dostępna dla klientów naszego centrum. Z niecierpliwością czekamy na otwarcie Pasibusa i jesteśmy przekonani, że nowe miejsce kulinarne przyciągnie licznych gości. Obecność Pasibusa w Focusie to potwierdzenie wzmocnienia naszej oferty gastronomicznej. Kulinarna marka istnieje już w Bydgoszczy, dlatego tym bardziej cieszy nas fakt, że na otwarcie drugiego lokalu w naszym mieście wybrała centrum handlowe Focus – podkreśla Gregory Pertus, dyrektor CH Focus w Bydgoszczy.
Polska sieć burgerowni narodziła się w 2013 r. Pierwszy food truck Pasibusa stanął we Wrocławiu i szybko stał się kultowym miejscem na kulinarnej mapie miasta. Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w 14 miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, Bydgoszczy, Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Gdyni, Katowicach, Olsztynie, Krakowie i Poznaniu.
Więcej szczegółów na stronie: www.focusbydgoszcz.pl.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Mietek Szcześniak: Gdybym chciał zbudować karierę, tobym ją budował. Nigdy o tym nie myślałem, zawsze po prostu chciałem muzykować
Wokalista zaznacza, że płyta „Brothers”, którą nagrał z czarnoskórym chórem, to efekt jego amerykańskiej przygody. Nie planuje robić kariery za granicą, ale z entuzjazmem przyjął propozycję współpracy z ludźmi, którzy tak jak on kochają śpiewać i muzykować. Krążek utrzymany jest w klimacie starego rhytm’n’bluesa, gospelu i soulu. Producentem jest H.B. Barnum, który przez trzy dekady był kierownikiem muzycznym Arethy Franklin i produkował albumy Franka Sinatry.
Farmacja
Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.
Moda
Anna Powierza: Nie lubię kupować nowych rzeczy. Śpię w pościeli po mojej babci i używam ręczników po mojej mamie

Aktorka wyznaje zasadę: zanim coś wyrzucisz na śmietnik, upewnij się, czy nie da się tego jeszcze w jakiś sposób wykorzystać. Jak przekonuje, ona sama nadal używa pościeli po babci czy ręczników po mamie. Anna Powierza nie zapełnia też po brzegi swojej szafy i nie musi koniecznie mieć tego, co właśnie jest modne. Preferuje ubrania ponadczasowe, które śmiało można założyć kilka razy i zawsze wygląda się w nich dobrze.