Komunikaty PR

Pasztety Dworskie – wykwintny smak na święta

2024-12-17  |  17:00
Biuro prasowe

Boże Narodzenie to niezwykły czas, pełen ciepła i rodzinnych spotkań. To chwile, gdy przy wspólnym stole delektujemy się potrawami i przysmakami, które tworzą wyjątkową atmosferę świąt. Wśród bożonarodzeniowych dań nie może zabraknąć niepowtarzalnych Pasztetów Dworskich, które łączą staropolską tradycję z nowoczesnymi trendami.

Pasztety Dworskie to wykwintne specjały przygotowywane z najwyższej jakości mięs – dzika, jelenia, kaczki lub królika. Starannie doprawiane wyselekcjonowanymi ziołami i przyprawami, inspirowane są staropolskimi recepturami. Powstają z naturalnych składników, bez konserwantów i sztucznych dodatków, dzięki czemu zachwycają szlachetnym smakiem. To doskonały wybór zarówno na świąteczne przyjęcia, jak i na inne okazje przez cały rok.

Pasztety Dworskie mogą być podawane na wiele sposobów. Idealnie komponują się z pieczywem, ale równie dobrze odnajdą się w bardziej kreatywnych propozycjach. Świetnie nadają się jako nadzienie do tartaletek, wytrawnych ciasteczek czy ślimaczków z ciasta francuskiego. A jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości, przygotuj chrupiące grzanki z pasztetem, konfiturą ze śliwek i cebuli, a całość udekoruj świeżymi kiełkami. Takie przekąski z pewnością staną się hitem na świątecznym stole!

Poznaj smaki Pasztetów Dworskich:

Pasztet Dworski z Dzikiem

Wyjątkowy pasztet z mięsem z dzika to wyszukane połączenie najwyższej jakości składników i starannie dobranych przypraw. Każda porcja urzeka pełnią smaku, delikatnością oraz naturalnym aromatem ziół. Idealny zarówno jako przystawka na eleganckie przyjęcia, jak i codzienny dodatek do pieczywa.

Pasztet Dworski z Królikiem

Pasztet przygotowany według tradycyjnej receptury, który zachwyca autentycznością i niepowtarzalnym charakterem. To propozycja dla prawdziwych koneserów, ceniących najwyższą jakość, finezję naturalnych składników oraz subtelny, harmonijny smak.

Pasztet Dworski z Kaczką

Przygotowany z najwyższej jakości mięsa kaczki, doprawiony aromatycznymi ziołami i przyprawami, zachwyca swoją kremową konsystencją oraz bogatym, pełnym smakiem. Idealny jako elegancka przystawka na święta lub przyjęcia, ale również doskonały do codziennych kanapek.

Pasztet Dworski z Jeleniem

Oryginalny smak mięsa z jelenia, doprawiony specjalnie wyselekcjonowanymi przyprawami zachwyci miłośników nietuzinkowych kulinarnych doznań. To prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca nutę luksusu z tradycją. Bez dodatku konserwantów, w pełni naturalny, jest gwarancją najwyższej jakości i wyjątkowego smaku.

Pasztety Dworskie to nie tylko doskonały smak, ale i zaproszenie do wspólnego odkrywania kulinarnych tradycji w nowoczesnym wydaniu. Wybierz jakość, która zamieni każdy posiłek w niezapomniane doświadczenie.

Producent: PROFI S.A.                                                                                                                                                      

  • Pasztet Dworski z Dzikiem (130 g), cena det. ok 8,99 zł
  • Pasztet Dworski z Królikiem (130g), cena det. ok 8,99 zł
  • Pasztet Dworskie z Jeleniem (130g), cena det. ok 8,99 zł
  • Pasztet Dworski z Kaczką (130g), cena det. ok 8,99 zł
  • Więcej informacji na www.pasztetdworski.pl
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Grześki i Jeżyki zapraszają na świąteczną podróż linią 180! Biuro prasowe
2024-12-19 | 12:20

Grześki i Jeżyki zapraszają na świąteczną podróż linią 180!

16 grudnia w Warszawie wystartowała wyjątkowa inicjatywa, dzięki której pasażerowie linii autobusowej nr 180 mogą przenieść się do świata pełnego świątecznej magii oraz
Żywienie Boże Narodzenie w stylu „fine dining”
2024-12-19 | 11:15

Boże Narodzenie w stylu „fine dining”

Akademia Qulinarna Sokołów już od wielu lat dostarcza kulinarnych inspiracji i wspiera tych, którzy cenią znakomity smak i chcą rozwijać swoje umiejętności w zakresie
Żywienie Świąteczne jedzenie bez marnowania
2024-12-19 | 01:00

Świąteczne jedzenie bez marnowania

Boże Narodzenie to czas radości, tradycji i wspólnego biesiadowania. Przygotowujemy różnorodne dania, by zadowolić bliskich, lecz często zostajemy z nadmiarem jedzenia. WSP

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Farmacja

Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi

Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.