Pełnia przyjemności czekolad E.Wedel w nowym opakowaniu
Nowe opakowania w estetyczny sposób łączą tradycję i nowoczesność. To co zauważamy w pierwszej kolejności to widoczny i czytelny logotyp w postaci kultowego podpisu założyciela Fabryki Czekolady – Emila Wedla oraz charakterystyczny dla marki granatowy kolor. Z kolei kolorowe, wyraziste grafiki pobudzają zmysły oraz ułatwiają konsumentom odnalezienie swoich ulubionych smaków na sklepowej półce. Wielbicieli marki łączy niekwestionowana miłość do czekolady, jednak każdy ma wobec niej inne oczekiwania. Właśnie dlatego nowa szata kreuje spójny wizerunek dla całego portfolio wedlowskich czekolad, ale jednocześnie akcentuje słodkość świata czekolad mlecznych oraz intensywność gorzkich.
Świat czekolad mlecznych przyciąga prawdziwą feerią kolorów i różnorodnością połączeń smakowych, w której każdy znajdzie coś specjalnego dla siebie. Z kolei estetyka tabliczek gorzkich zaprasza do świata intensywnie kakaowych doznań smakowych. Kruche, apetyczne kostki czekolady w towarzystwie uwielbianych dodatków pobudzają zmysły i tworzą smakowitą kompozycję, której trudno się oprzeć.
Za nową identyfikację opakowaniową i architekturę marki Wedel odpowiada agencja brandingowa Well Rounded Design. Z kolei za komunikację Public Relations odpowiedzialna jest agencja Walk PR.
Czekolady E.Wedel w nowych opakowaniach dostępne są w sprzedaży od początku marca bieżącego roku na terenie całego kraju i stopniowo zastępują dawne opakowania. Bez względu na szatę graficzną, wszystkie tabliczki czekolady E.Wedel pozostają w niezmienionej gramaturze.

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego
Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.
Nauka
MNiSW reaguje na problemy psychiczne w środowisku akademickim. Specjalny zespół ma opracować skuteczne rozwiązania

W środowisku naukowym rośnie świadomość znaczenia dobrostanu psychicznego i potrzeby budowania bezpiecznego miejsca – zarówno dla studentów, jak i kadry akademickiej. Z badania SWPS wynika, że wiele osób w tym środowisku zmaga się z silnym stresem, wypaleniem zawodowym oraz zaburzeniami lękowymi i depresyjnymi. Do tego dochodzi także coraz częściej występujący problem mobbingu i dyskryminacji. Tematem zajmuje się MNiSW, powołując specjalny międzyresortowy zespół, ale też same uczelnie.
Media
Maciej Dowbor: Domówki i rolki przyniosły nam dużo większą popularność niż telewizja. Ludzie nas odbierają jak dobrych znajomych

Prezenter przyznaje, że domówki online i publikowane w mediach społecznościowych rolki pozwoliły im zbudować mocną pozycję w cyfrowym świecie. Dzięki nim zyskali dużo większą popularność niż z racji udziału w różnych projektach telewizyjnych czy serialowych. Maciej Dowbor odczuwa dużą satysfakcję z tego, że ich działalność internetowa przyciąga miliony odbiorców, zainteresowanie proponowanymi przez nich treściami nie słabnie, a widzowie, z którymi się spotykają na ulicy, traktują ich jak dobrych znajomych.