Pilsner Urquell prosto z tanka już w Barze Koszyki. Oficjalna inauguracja za nam
Bar Koszyki od teraz jest kolejnym miejscem w stolicy, w którym można napić się oryginalnego pilznera w jego najlepszej formie: świeżego, niepasteryzowanego, prosto z browaru w Pilznie.
Bar Koszyki znajdujący się w Hali Koszyki na ul. Koszykowej 63 został wyposażony w dwa tankio łącznej pojemności ponad 1000 litrów, z których wprost do szklanych kufli płynie świeże, niepasteryzowane piwo. Po otwarciu tank musi być opróżniony w terminie do 7 dni, zatem można mieć pewność, że Pilsner Urquell serwowany w tym miejscu jest zawsze pierwszej świeżości.
Oficjalną inaugurację uświetniła obecność zaproszonych ekspertów – piwoznawca Damian Radomski podzielił się z gośćmi wiedzą na temat smaków i zapachów piwa,a także zachęcił do udziału we wspólnych warsztatach, podczas których można było odkryć charakterystyczne nuty smakowo-zapachowe dla czeskiego lagera. Jacek Maliszewski - Tapster Pilsner Urquell, zaprezentował wyjątkowe sposoby serwowania oryginalnego pilznera. Goście z jego pomocą mogli nauczyć się m.in. nalewania piwa Pilsner Urquell na trzy tradycyjne, czeskie sposoby (Hladinka, Šnyt i Milko). Wydarzeniu towarzyszyły także konkursy z markowymi gadżetami. Całość świętowania zwieńczył chrzest kranu, będący najważniejszym punktem celebracji nowej Tankovnej.
Pilsner Urquell w czasie transportu do Tankovnej jest ciągle schładzany i odizolowany od kontaktu z powietrzem, dlatego też zachowuje identyczny smak jak w momencie uwarzenia w czeskim browarze. Czechy po dziś dzień słyną z wyjątkowej jakości, smaku i aromatu piwa. Jednym z miast najbardziej związanych z piwowarstwem jest niewątpliwie Pilzno, z którego wywodzi się właśnie Pilsner Urquell, będący od lat wzorem piwnego smaku.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Tomasz Jacyków: W tym sezonie w Polsacie jest dużo „spadochroniarzy” z innych stacji. Ja nie oglądam telewizji w ogóle
Co prawda stylista zaznacza, że nie ogląda telewizji, ale pojawił się na prezentacji jesiennej ramówki Polsatu. To dla niego okazja, by nie tylko samemu się pokazać na ściance w nietuzinkowym stroju, ale także podejrzeć, co pozostali postanowili na siebie założyć. Tomasz Jacyków zauważa też, że do stacji dołączyły niedawno nazwiska wcześniej kojarzone z innymi kanałami, jest więc ciekawy, jakie będą efekty tej współpracy.
Konsument
Nieprawidłowe postrzeganie masy ciała może być przekazywane pokoleniowo. Ważne jest budowanie zdrowych nawyków na poziomie rodziny

Rodzice przekazują swojemu potomstwu własne lęki, w tym te dotyczące postrzegania własnego ciała – mówią psychodietetycy. Przez naśladownictwo dzieci uczą się też nieprawidłowych nawyków żywieniowych, takich jak na przykład kompulsywne objadanie się po niepowodzeniu w stosowaniu restrykcyjnej diety. Eksperci podkreślają, że podstawą profilaktyki zaburzeń odżywiania jest uświadamianie dzieci na temat zdrowych nawyków. Zachęcają do wspólnych zakupów i przygotowywania razem posiłków. Ostrzegają również przed fat shamingiem, którego konsekwencje mogą towarzyszyć dziecku również w dorosłości.
Gwiazdy
Cezary Pazura: Siatkówka to nasz sport narodowy, bo naprawdę nam wychodzi. Podczas studiów byłem mistrzem w tej dyscyplinie

Aktor przyznaje, że jest wielkim pasjonatem siatkówki, stara się oglądać wszystkie rozgrywki reprezentacji i czuje ogromną satysfakcję oraz dumę, kiedy nasi zawodnicy wygrywają kolejne mecze. Podczas studiów Cezary Pazura sam zdobył tytuł najlepiej rozgrywającego turnieju, dobrze więc wie, jakich emocji dostarcza sport i rywalizacja. Z całych sił zachęca więc swoje dzieci do aktywności fizycznej, by znalazły ulubioną dyscyplinę i trenowały.