Poczuj klimat USA w nowej ofercie KFC „American Soul”
Lubisz podróżować i próbować nowych smaków? A może marzysz o wyprawie wzdłuż słynnego, amerykańskiego Wschodniego Wybrzeża? Wyrusz z KFC w trasę po USA. Poczuj klimat Stanów w gronie swojej paczki przyjaciół, świetnej jazzowej muzyki i pysznego jedzenia. „American Soul” to prawdziwy smak amerykańskiej kuchni. Już od 8 marca we wszystkich restauracjach KFC w Polsce będzie można spróbować burgerów i wrapperów z soczystym, chrupiącym i złocistym kurczakiem KFC z unikalnym zestawem aromatycznych sosów: uwielbianym przez fanów KFC Kentucky Gold oraz niepowtarzalnym BBQ Whisky.
„American Soul” od KFC ląduje w Polsce już 8 marca. Dzięki KFC już po raz kolejny będzie możliwe poznanie wyjątkowych smaków amerykańskiej kuchni. Czy nie brzmi to smakowicie? Warto więc zabrać paczkę znajomych lub rodzinę, aby spróbować i rozsmakować się niezwykłym połączeniem tradycyjnych smaków rodem z Ameryki z kultowym kurczakiem od KFC w sekretnej panierce od Colonela Sandersa.
W ramach nowej promocji „American Soul” będzie dostępnych kilka smacznych opcji, tak aby każdy miłośnik dań z KFC znalazł dla siebie coś wyjątkowego. Ulubione burgery i wrappery KFC będzie można spróbować w iście „amerykańskiej” odsłonie w połączeniu z aromatycznymi sosami Kentucky Gold: Kentucky Gold Grander i Kentucky Gold Wrapper. Nowością będą dania z sosem BBQ Whisky: Whisky BBQ Grander i Whisky BBQ Wrapper. Burgery "American Soul" to przepyszne połączenie soczystego i złocistego kurczaka, chrupiącego boczku oraz krażków cebulowych w aromatycznym sosach. Wrappery podawane są z kurczakiem, pysznym boczkiem, piklami oraz frytkami.
To właśnie aromatyczne sosy nadają niepowtarzalny, pyszny i „amerykański” smak potrawom z nowej oferty. Kentucky Gold, który jest najczęściej wybieranym sosem w ofercie KFC, od początku zdobył serca najbardziej wymagających smakoszy w Polsce. Stworzony jest na bazie wędzonego sosu BBQ z dodatkiem miodu i musztardy. O jego popularności swiadczy fakt, że doczekał się nawet profilu na Facebooku stworzonego przez samych fanów restauracji. Natomiast BBQ Whisky to inspirowany kraftowymi smakami z USA sos na bazie prawdziwej whisky z oryginalnymi dodatkami w postaci wędzonej papryki jalapeno. Prawdziwy, unikalny smak z Ameryki.
Oferta „American Soul” będzie dostępna we wszystkich restauracjach KFC w Polsce już od 8 marca. Wyrusz w kulinarną podróż z KFC i poczuj American Soul.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.