Komunikaty PR

Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.

2024-08-22  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt

Maria Woźniak
Tender Meat sp. z o.o.

Wolności 21
09-100 Płońsk
biuro|tendermeat.pl| |biuro|tendermeat.pl
+23 662 69 20
www.tendermeat.pl

Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.

Polacy, znani z zamiłowania do wysokiej jakości produktów, z entuzjazmem przyjęli amerykańską wołowinę na swoje stoły. Smak i jakość tego mięsa zdobyły serca zarówno szefów kuchni w topowych restauracjach, jak i konsumentów, którzy mogą już kupować to szlachetne mięso w renomowanych butikach mięsnych online, takich jak www.bbq.pl.

Kultura amerykańskiego grilla i BBQ, nierozerwalnie związana z amerykańskim stylem życia, szybko zyskała popularność w Polsce. Polacy, którzy od lat podziwiają wszystko, co pochodzi z USA, łatwo przyswajają amerykańskie zwyczaje, w tym spotkania z przyjaciółmi i rodziną przy grillu. Oczywiście grillowanie jako forma spędzania wolnego czasu, było od zawsze bardzo popularne w kraju nad Wisłą. Tylko dotychczas podczas takich biesiad dominowały kiełbaska, karkówka i kaszanka. Klasyczne grillowanie steków czy technika BBQ była mniej popularna. W tym sezonie grillowym jednak to wysokiej jakości steki stały się obowiązkowym elementem takich spotkań. Dużym zainteresowaniem cieszyły się także mostek czy żebra wołowe przygotowane techniką kulinarną barbeque.

Amerykański produkt to często synonim najwyższej jakości, co idealnie wpisuje się w oczekiwania polskich konsumentów. Amerykańska wołowina wybierana jest tak chętnie, ponieważ charakteryzuje się bardzo dużą powtarzalnością, kruchością i soczystością.

Amerykańskie umiłowanie wolności i niezależności jest również mentalnie bliskie Polakom. To właśnie dzielni i bezkompromisowi pionierzy zapoczątkowali kulturę BBQ w USA. Przyrządzenie oryginalnego amerykańskiego steka na dobrym grillu może stać się prawdziwą kulinarną podróżą do serca Ameryki i wcielenia się w odkrywcę smaków rodem z Dzikiego Zachodu.

Dzisiaj amerykańska wołowina nie tylko zaspokaja gusta polskich smakoszy, ale także staje się integralnym elementem nowoczesnej polskiej kuchni, oferując niepowtarzalne doznania kulinarne, które na długo pozostają w pamięci.

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Tender Meat sp. z o.o.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Regionalne – Mazowieckie

Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku

Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.

Problemy społeczne

Czas oczekiwania na usługi opieki długoterminowej jest zbyt długi. Pacjenci i ich rodziny gubią się w skomplikowanym systemie

Zarządzanie opieką długoterminową w Polsce funkcjonuje w rozbiciu na dwa sektory: ochrony zdrowia i pomocy społecznej. Brak koordynacji między nimi powoduje, że opieka jest udzielana fragmentarycznie i nie zawsze efektywnie – wynika z raportu Banku Światowego. Co roku tego typu usług potrzebuje co najmniej pół miliona osób, a czas oczekiwania na nie jest zbyt długi. To efekt m.in. niedofinansowania sektora i braku kadr.