Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.

Maria Woźniak
Tender Meat sp. z o.o.
Wolności 21
09-100 Płońsk
biuro|tendermeat.pl| |biuro|tendermeat.pl
+23 662 69 20
www.tendermeat.pl
Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.
Polacy, znani z zamiłowania do wysokiej jakości produktów, z entuzjazmem przyjęli amerykańską wołowinę na swoje stoły. Smak i jakość tego mięsa zdobyły serca zarówno szefów kuchni w topowych restauracjach, jak i konsumentów, którzy mogą już kupować to szlachetne mięso w renomowanych butikach mięsnych online, takich jak www.bbq.pl.
Kultura amerykańskiego grilla i BBQ, nierozerwalnie związana z amerykańskim stylem życia, szybko zyskała popularność w Polsce. Polacy, którzy od lat podziwiają wszystko, co pochodzi z USA, łatwo przyswajają amerykańskie zwyczaje, w tym spotkania z przyjaciółmi i rodziną przy grillu. Oczywiście grillowanie jako forma spędzania wolnego czasu, było od zawsze bardzo popularne w kraju nad Wisłą. Tylko dotychczas podczas takich biesiad dominowały kiełbaska, karkówka i kaszanka. Klasyczne grillowanie steków czy technika BBQ była mniej popularna. W tym sezonie grillowym jednak to wysokiej jakości steki stały się obowiązkowym elementem takich spotkań. Dużym zainteresowaniem cieszyły się także mostek czy żebra wołowe przygotowane techniką kulinarną barbeque.
Amerykański produkt to często synonim najwyższej jakości, co idealnie wpisuje się w oczekiwania polskich konsumentów. Amerykańska wołowina wybierana jest tak chętnie, ponieważ charakteryzuje się bardzo dużą powtarzalnością, kruchością i soczystością.
Amerykańskie umiłowanie wolności i niezależności jest również mentalnie bliskie Polakom. To właśnie dzielni i bezkompromisowi pionierzy zapoczątkowali kulturę BBQ w USA. Przyrządzenie oryginalnego amerykańskiego steka na dobrym grillu może stać się prawdziwą kulinarną podróżą do serca Ameryki i wcielenia się w odkrywcę smaków rodem z Dzikiego Zachodu.
Dzisiaj amerykańska wołowina nie tylko zaspokaja gusta polskich smakoszy, ale także staje się integralnym elementem nowoczesnej polskiej kuchni, oferując niepowtarzalne doznania kulinarne, które na długo pozostają w pamięci.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Mietek Szcześniak: Gdybym chciał zbudować karierę, tobym ją budował. Nigdy o tym nie myślałem, zawsze po prostu chciałem muzykować
Wokalista zaznacza, że płyta „Brothers”, którą nagrał z czarnoskórym chórem, to efekt jego amerykańskiej przygody. Nie planuje robić kariery za granicą, ale z entuzjazmem przyjął propozycję współpracy z ludźmi, którzy tak jak on kochają śpiewać i muzykować. Krążek utrzymany jest w klimacie starego rhytm’n’bluesa, gospelu i soulu. Producentem jest H.B. Barnum, który przez trzy dekady był kierownikiem muzycznym Arethy Franklin i produkował albumy Franka Sinatry.
Farmacja
Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.
Moda
Anna Powierza: Nie lubię kupować nowych rzeczy. Śpię w pościeli po mojej babci i używam ręczników po mojej mamie

Aktorka wyznaje zasadę: zanim coś wyrzucisz na śmietnik, upewnij się, czy nie da się tego jeszcze w jakiś sposób wykorzystać. Jak przekonuje, ona sama nadal używa pościeli po babci czy ręczników po mamie. Anna Powierza nie zapełnia też po brzegi swojej szafy i nie musi koniecznie mieć tego, co właśnie jest modne. Preferuje ubrania ponadczasowe, które śmiało można założyć kilka razy i zawsze wygląda się w nich dobrze.