Komunikaty PR

Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.

2024-08-22  |  01:00
Biuro prasowe

Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.

Polacy, znani z zamiłowania do wysokiej jakości produktów, z entuzjazmem przyjęli amerykańską wołowinę na swoje stoły. Smak i jakość tego mięsa zdobyły serca zarówno szefów kuchni w topowych restauracjach, jak i konsumentów, którzy mogą już kupować to szlachetne mięso w renomowanych butikach mięsnych online, takich jak www.bbq.pl.

Kultura amerykańskiego grilla i BBQ, nierozerwalnie związana z amerykańskim stylem życia, szybko zyskała popularność w Polsce. Polacy, którzy od lat podziwiają wszystko, co pochodzi z USA, łatwo przyswajają amerykańskie zwyczaje, w tym spotkania z przyjaciółmi i rodziną przy grillu. Oczywiście grillowanie jako forma spędzania wolnego czasu, było od zawsze bardzo popularne w kraju nad Wisłą. Tylko dotychczas podczas takich biesiad dominowały kiełbaska, karkówka i kaszanka. Klasyczne grillowanie steków czy technika BBQ była mniej popularna. W tym sezonie grillowym jednak to wysokiej jakości steki stały się obowiązkowym elementem takich spotkań. Dużym zainteresowaniem cieszyły się także mostek czy żebra wołowe przygotowane techniką kulinarną barbeque.

Amerykański produkt to często synonim najwyższej jakości, co idealnie wpisuje się w oczekiwania polskich konsumentów. Amerykańska wołowina wybierana jest tak chętnie, ponieważ charakteryzuje się bardzo dużą powtarzalnością, kruchością i soczystością.

Amerykańskie umiłowanie wolności i niezależności jest również mentalnie bliskie Polakom. To właśnie dzielni i bezkompromisowi pionierzy zapoczątkowali kulturę BBQ w USA. Przyrządzenie oryginalnego amerykańskiego steka na dobrym grillu może stać się prawdziwą kulinarną podróżą do serca Ameryki i wcielenia się w odkrywcę smaków rodem z Dzikiego Zachodu.

Dzisiaj amerykańska wołowina nie tylko zaspokaja gusta polskich smakoszy, ale także staje się integralnym elementem nowoczesnej polskiej kuchni, oferując niepowtarzalne doznania kulinarne, które na długo pozostają w pamięci.

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Dlaczego warto sięgnąć po sterole roślinne? Biuro prasowe
2024-08-22 | 17:00

Dlaczego warto sięgnąć po sterole roślinne?

Cholesterolem potocznie nazywa się związek lipidowy występujący w osoczu krwi, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jednak jego nadmiar, a szczególnie
Żywienie FINE DINING, A EKOLOGIA I LOKALNOŚĆ
2024-08-22 | 01:00

FINE DINING, A EKOLOGIA I LOKALNOŚĆ

Fine Dining często kojarzy się nam z wyszukanymi i drogimi składnikami, produktami, których nie umielibyśmy użyć w naszej kuchni, egzotycznymi i sprowadzanymi
Żywienie Polacy chętnie sięgają po roślinne alternatywy dla produktów mlecznych
2024-08-20 | 13:09

Polacy chętnie sięgają po roślinne alternatywy dla produktów mlecznych

Produkty roślinne, w tym alternatywy dla mleka i nabiału, zyskują coraz większą popularność, zarówno w Polsce, jak i w Europie. W ostatnich 12 miesiącach asortyment z tej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Maja Sablewska: Musieliśmy przeformatować mój program, bo zmienia się moda i społeczeństwo. Jest więcej tolerancji, a kobiety są bardziej odważne

Stylistka zaznacza, że w swoim programie nie działa pochopnie i na oślep, a wszystkie metamorfozy poprzedzone są szczerą rozmową z bohaterkami. Z obserwacji Mai Sablewskiej wynika, że kobiety są coraz bardziej odważne w kwestii wyglądu i ubioru, nie boją się eksperymentować, chętnie szukają inspiracji i już nie przejmują się tak bardzo krytyką innych osób.  W kolejnej formatu „10 lat młodsza w 10 dni z Sablewską” jego gospodyni musi więc dostosować się do zmieniających się warunków i sprostać wymaganiom uczestniczek.

Uroda

Paulina Sykut-Jeżyna: W czasie urlopu przez dwa tygodnie się nie malowałam. Bardzo lubię chodzić bez makijażu, ale moja praca go wymaga

Prezenterka nie ukrywa, że czasem lubi odpocząć od telewizyjnego looku i jeśli tylko może, to rezygnuje z perfekcyjnego makijażu, jaki jest koniecznością w pracy przed kamerami. W swoich mediach społecznościowych również nie unika zdjęć, na których pokazuje, jak wygląda bez filtrów i make-upu. Paulina Sykut-Jeżyna podkreśla, że bardziej niż na kosmetyki kolorowe stawia na pielęgnacyjne. Szczególnie dba o odpowiednie nawilżenie skóry, by zawsze była gładka i promienna.

Ochrona środowiska

Beton z alg czy szkło fotowoltaiczne. Ekologiczne innowacje zmieniają sektor budowlany

Sektor budynków i budownictwa jest największym emitentem gazów cieplarnianych, odpowiadając za 37 proc. globalnych emisji – wynika z danych ONZ. Tradycyjne materiały budowlane, takie jak beton czy cegły, są stopniowo udoskonalane, aby jak najlepiej odpowiadać na wyzwania środowiskowe. – Większość producentów, szczególnie tych dużych, skupia się na tym, aby obniżać koszty ekologiczne produkcji materiałów, tak żeby konsumenci otrzymywali produkt bardziej zrównoważony – ocenia Tomasz Bojęć, partner zarządzający w ThinkCo. Z drugiej strony na rynek wchodzą innowacje, które stosowane w większej skali będą stopniowo zazieleniać budownictwo.