Powitaj lato z food truckami w Atrium Kasztanowa!
Pasjonaci gotowania „na czterech kółkach” powracają do Piły! W dniach 28-30 czerwca przed galerią Atrium Kasztanowa stanie gastronomiczne miasteczko, serwujące specjały z różnych zakątków świata! Dla miłośników kulinarnych odkryć to doskonała okazja, by poznać nowe smaki oraz spróbować wyjątkowych potraw.
Szykuje się prawdziwa uczta dla fanów jedzenia pod chmurką! W ostatni weekend czerwca do Atrium Kasztanowa zawita kilkanaście food trucków, które będą serwować potrawy kuchni z różnych kontynentów. Menu prezentuje się naprawdę smacznie i oryginalnie! Na miejscu będzie można skosztować tradycyjnych, hiszpańskich churrosów, szarpanej wieprzowiny Pulled Pork, belgijskich frytek czy prawdziwych amerykańskich burgerów. W ofercie znajdą się również dania kuchni tajskiej, meksykańskiej i greckiej. Spróbować będzie można również swojskich wędlin z wędzarni.
Nie zabraknie deserów oraz napojów, w tym lodów, gofrów, shake’ów, mrożonej kawy i pysznej lemoniady, a także piwa oraz wielu innych specjałów. Wszystkie potrawy przygotowywane są na miejscu ze świeżych, sezonowych produktów.
Zlot Food Trucków odbędzie się w dniach 28-30 czerwca przed galerią Atrium Kasztanowa. Restauracje na kółkach będą czynne w piątek w godzinach od 15.00 do 21.00, w sobotę od 12.00 do 21.00, natomiast w niedzielę od 12.00 do 20.00. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.
Więcej informacji na stronie: www.atrium-kasztanowa.pl i na profilu www.facebook.com/AtriumKasztanowa.
Egzotycznie orzeźwiająca nowość!
Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!
Zioła mają … smak!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Uroda
M. Klajda (Miss Polonia 2024): Medycyna estetyczna to forma leczenia kompleksów. Każdy powinien sam zadecydować o ingerencji w swój wygląd
Choć medycyna estetyczna jest branżą bardzo atrakcyjną i perspektywiczną, to jednak taka ścieżka kariery nie była dla Miss Polski 2024 idealnym rozwiązaniem. Nie zdecydowała się rozwijać w tym właśnie kierunku, ale śledzi rozwój tej dziedziny. Maja Klajda nie krytykuje, ani też nie chwali tych, którzy decydują się na poszczególne zabiegi. Jej zdaniem, to indywidualna sprawa, zachęca jednak do podejmowania mądrych decyzji.
Konsument
Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie
Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.
Ochrona środowiska
Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat
Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.