Komunikaty PR

Poznaj 5 powodów, dla których warto jeść granolę

2020-07-10  |  14:00
Biuro prasowe

Pamiętajmy, że znaczenie ma, jaki produkt wybierzemy – granola powinna powstawać z wysokiej jakości składników i nie zawierać żadnych zbędnych dodatków. Takie są produkty Sante, i Granola Gold – stworzona przez ekspertów dla najbardziej wymagających konsumentów.

Przełamuje kanapkową rutynę

Kanapki z serem, kanapki z szynką - w wielu domach to nadal standard w śniadaniowym menu. Nic więc dziwnego, że coraz częściej pojawia się chęć, by rano przygotować zupełnie inny posiłek. Granola będzie znakomitą alternatywą dla wszystkich znudzonych tradycyjnymi kanapkami. Co ważne, możemy ją podać błyskawicznie – a w zabieganym poranku zazwyczaj liczy się każda minuta. Ale granola to również świetny pomysł na leniwe, weekendowe śniadanie, gdy mamy więcej czasu, by rozkoszować się chrupiącą przyjemnością.

Jeden produkt – wiele pomysłów

Mleko, kefir, maślanka, a może jogurt naturalny lub owocowy? Granolę można podawać z każdym z tych nabiałowych produktów. Świetnie smakuje z napojami roślinnymi – np. Sante Organic, które oferowane są w kilku rodzajach. Dzięki temu, możemy stworzyć wiele różnorodnych kompozycji smakowych. Jeszcze więcej możliwości dają nam dodatki – sezonowe, świeże owoce lub ulubione bakalie. Sante Granola Gold jest tak smaczna, że można chrupać ją solo, jako zdrową przekąskę w ciągu dnia. Doskonale sprawdzi się jako posypka owocowej sałatki, a także dodatek do fit deserów, takich jak pudding z chia czy tapioki.

Syci na dłużej

Bazą Sante Granoli Gold są bogate w błonnik pokarmowy pełnoziarniste płatki owsiane. Jedną z najbardziej cennych właściwości błonnika jest hamowanie nadmiernego apetytu i zachowanie uczucia sytości. Dzięki temu, po porannym posiłku opartym na Granoli Gold, minie dłuższy okres czasu, zanim pojawi się głód. To nie jedyna zaleta błonnika, który również reguluje procesy trawienne i wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu.

Dostarcza witamin i minerałów

Sante Granola Gold jest naturalnym źródłem witaminy E, cenionej za silne właściwości antyoksydacyjne  oraz tiaminy, czyli witaminy B1, niezbędnej do prawidłowego przebiegu procesów metabolicznych w organizmie. Granola zawiera również składniki mineralne:

  • potas - pomaga kontrolować ilość wody w organizmie
  • fosfor - odpowiada za zdrowe kości, jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
  • magnez - wpływa na układ odpornościowy oraz nerwowo-mięśniowy
  • żelazo – jest ważnym składnikiem hemoglobiny
  • cynk - wzmacnia odporność, poprawia kondycję włosów, skóry, paznokci
  • miedź - chroni przed osteoporozą, wpływa na dobrą pracę mózgu
  • mangan – jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, odpowiada za mocne kości.

Po prostu smaczna!

Wysokiej jakości granola, o dobrym składzie, nie tylko przyniesie korzyści naszemu organizmowi – ale też po prostu pozwala się cieszyć wyśmienitym smakiem. Dopełnieniem smaku Granoli Gold od Sante są starannie wybrane dodatki. Granola Gold orzechowa zawiera pyszną i zdrową kompozycję orzechów (migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan), a naturalną słodkość nadaje jej miód. Dla koneserów klasycznych, deserowych smaków Sante proponuje Granolę Gold z dodatkiem wybornej belgijskiej czekolady i pomarańczy.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Qczaj: Na drogach szybkiego ruchu lubię mocniej wcisnąć pedał gazu. Niebawem planuję też zrobić prawo jazdy na motocykl

Trener podkreśla, że decyzja o zrobieniu prawa jazdy była jedną z najlepszych w jego życiu. Teraz, kiedy odpowiedni dokument ma już w kieszeni, z ogromną przyjemnością wsiada za kierownicę i mknie przed siebie. Najbardziej lubi drogi szybkiego ruchu, bo tam może mocniej wcisnąć pedał gazu. W innych okolicznościach jednak jeździ z dużą rozwagą, dostosowując prędkość do warunków panujących na jezdni. Qczaj zdradza też, że kolejnym krokiem będzie kurs na prawo jazdy na motocykl.

Edukacja

Uczelnie zaczynają wspólnie walczyć ze zjawiskiem mobbingu i dyskryminacji. Ruszają badania nad skalą problemu

Szkoły wyższe chcą aktywniej walczyć ze zjawiskiem mobbingu i dyskryminacji zarówno wobec pracowników, jak i studentów. W ramach projektu Bezpieczna Uczelnia będą się wymieniać dobrymi praktykami w zakresie polityki antymobbingowej. Zostaną przeprowadzone także badania na temat obecnej sytuacji w środowisku akademickim. Dotychczasowe badania prowadzone przez Fundację Science Watch Polska wskazują, że mobbing to dość powszechne zjawisko na uczelniach, które przybiera charakterystyczne dla środowiska formy.

Edukacja

Polki coraz bardziej świadomie podchodzą do profilaktyki nowotworów piersi. Wciąż jednak blisko połowa się nie bada

Profilaktyka raka piersi przestaje być dla Polek źródłem lęku i tematem tabu. Coraz częściej motywacją do wykonania badań jest odpowiedzialność za siebie i bliskich – wynika z najnowszego badania Maison & Partners dla Henkel Polska. 36 proc. kobiet jako motywację wskazało rekomendacje lekarskie, a 30 proc. – potrzebę dbania o swój organizm. Mimo że około 40 proc. kobiet w wieku 20–60 lat bada się regularnie, wykonując badania palpacyjne czy USG, podobny odsetek nie bada się wcale, a co piąta deklaruje, że w ogóle nie interesuje się tym tematem.