Proteiny w pysznej formie
Białko – niezbędne w zdrowej diecie
Białko to podstawowy budulec organizmu, odgrywający kluczową rolę w przebiegu procesów metabolicznych. Ten makroskładnik jest niezbędny do budowy i regeneracji mięśni. Zapotrzebowanie na białko jest wyższe u osób aktywnych fizycznie. Należy pamiętać, że odpowiednia podaż tego składnika jest niezbędna dla zdrowia, utrzymania kondycji i dobrego samopoczucia.
Proteinowe nowości pełne smaku
Teraz, wprowadzając do diety nowe produkty Sante z linii Go On, można skutecznie zadbać o właściwy poziom protein, a jednocześnie cieszyć się pysznym smakiem. Granola proteinowa Go On to pierwszy taki produkt na polskim rynku. Te wyjątkowo chrupkie, wypiekane płatki śniadaniowe są wzbogacone białkiem roślinnym, dzięki czemu granola zawiera ok. 20% białka. Zachowuje optymalne proporcje pomiędzy węglowodanami, białkiem i tłuszczami. Dostarcza ponadto innych cennych składników odżywczych, takich jak błonnik pokarmowy, witaminy (tiamina, witamina A, witamina E), składniki mineralne (fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź, mangan). Granola proteinowa Go On to produkt bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry), bez oleju palmowego i bez pszenicy. Jest odpowiednia dla wegan i wegetarian. Jest dostępna w dwóch smakowitych wersjach: czekoladowej z orzechami (laskowymi, migdałami i kawałkami czekolady) oraz owocowej (z dodatkiem owoców liofilizowanych – jeżyn, malin, czerwonych porzeczek). Granola proteinowa doskonale smakuje z napojami roślinnymi Sante, z mlekiem lub jogurtem. Można ją dodawać do ulubionych deserów lub chrupać jako zdrową przekąskę.
Kolejną nową propozycją od Sante są proteinowe Peanut Butter Go On. Są one wzbogacone w najwyższej jakości białko WPC 80 (białko serwatkowe), które wyróżnia się wysoką przyswajalnością i zawiera aminokwasy egzogenne – czyli takie, których organizm nie potrafi sam wyprodukować. Zawartość białka w tych kremach orzechowych wynosi aż 30%! Proteinowe kremy orzechowe nie zawierają oleju palmowego ani cukru dodanego (dla zrównoważenia smaku dodano niewielką ilość ksylitolu). Dostarczają witamin (witaminę E, tiaminę, niacynę, witaminę B6), składników mineralnych (potas, żelazo, cynk, fosfor, magnez, miedź, mangan) i błonnika. Proteinowe kremy orzechowe Go On są dostępne w dwóch wersjach smakowych: kakaowej oraz słony karmel. Mają idealnie kremową konsystencję, stanowiąc doskonały dodatek do kanapek czy owsianki. Świetnie smakują z waflami ryżowymi czy pieczywem chrupkim.
![Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_777565942,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
![Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2](/files/_uploaded/glownekonf_1837589612,w_253,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2
![Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?](/files/_uploaded/glownekonf_1498182712,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Teatr
![](/files/1922771799/436913832-banasiuk-zonglerka-2,w_274,r_png,_small.png)
Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora
W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.
Ochrona środowiska
Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej
![](/files/1922771799/rolnictwo-transformacja-foto,w_133,r_png,_small.png)
Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.
Ochrona środowiska
Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów
![](/files/1922771799/badullovich-protesty-klimat-foto1,w_133,r_png,_small.png)
Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.