Komunikaty PR

Przepisy na wiosenne kanapki

2020-04-20  |  10:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Każdy potrzebuje czasami prostych rozwiązań. Zamiast spędzać w kuchni długie godziny, wolimy wygodnie usadowić się w ulubionym fotelu na balkonie lub tarasie i zanurzyć się w wiosennej aurze. A jeśli będziemy mieli ochotę na małe i szybkie „co nieco”? Nic prostszego! Możemy wykorzystać jeden z przepisów na pyszne i kolorowe kanapki do przyrządzenia w zaledwie kilka minut.

Kanapki najczęściej kojarzą nam się z prostą przekąską jedzoną „w biegu”. Jednak wcale nie musi tak być. To niepozorne danie bardzo łatwo możemy zamienić w prawdziwe dzieło sztuki – czasem wystarczy jeden niestandardowy składnik i ciekawy pomysł, by wyczarować coś pysznego.

Pasta jajeczna w nowej odsłonie!

To danie należy do tych przekąsek, które nigdy się nie nudzą! Pamiętajmy jednak, że modyfikowanie klasycznych, sprawdzonych przepisów da nam zupełnie nową propozycję smakową. Dzięki kilku dodatkom, nawet najprostsza kanapka nabierze kolorów – i to dosłownie! Jak to zrobić? Dwa jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy niepełną łyżkę Majonezu Kieleckiego z czosnkiem, połówkę awokado pokrojoną w drobną kostkę oraz sól i pieprz do smaku. Podajemy na grzance z żytniego chleba, ozdabiamy kilkoma plasterkami rzodkiewki i ulubionymi kiełkami. I mamy wiosnę na talerzu!

Smakowity bajgiel

Kto z nas nie lubi tych uroczych bułek z dziurką? Aby przygotować kanapkę, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy, wystarczy tylko kilka nieskomplikowanych składników i odrobina fantazji. Zaczynamy od przekrojenia bajgla na pół i podpieczenia go w piekarniku lub tosterze. W tym czasie na patelni smażymy jajko sadzone z odrobiną soli i pieprzu. Kiedy bajgiel będzie gotowy, smarujemy obie połówki Majonezem Kieleckim z czosnkiem. Następnie na jednej z nich układamy plaster wędzonego łososia, a na nim – jajko sadzone i niewielką garść rukoli. Całość przykrywamy drugą połówką bajgla i… cieszymy się smakiem!

Szczypta pikanterii

Ostatnia z naszych kanapkowych propozycji to coś dla fanów ostrzejszych potraw! Dwie kromki chleba tostowego smarujemy Majonezem Kieleckim z czosnkiem. Następnie na jednej z nich kładziemy plaster sera cheddar, pomidora, liście świeżego szpinaku, odrobinę czerwonej cebuli pokrojonej w pióra i zielony, wiosenny szczypiorek. Na sam koniec nasz sekretny składnik – trzy plasterki papryczki jalapeño! Tosta składamy w całość i zapiekamy w opiekaczu lub piekarniku. Smacznego!

Majonez Kielecki z czosnkiem to idealne rozwiązanie dla fanów ciekawych, wyrazistych smaków. Łączy on aksamitną konsystencję z wyjątkowym aromatem czosnku. Taka kombinacja stanowi doskonałe uzupełnienie wielu potraw – od mięs i sałatek, po kanapki, tosty i zapiekanki z wieloma rozmaitymi składnikami. Majonez Kielecki jest produktem z ponad 60-letnią tradycją, niezastąpionym w wielu polskich domach. Wersja z czosnkiem stanowi świeże, niestandardowe spojrzenie na klasyczny wyrób. W sam raz na wiosnę.

Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego z czosnkiem – 6,60 zł brutto/ 310 g

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Farmacja

Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.

Moda

Anna Powierza: Nie lubię kupować nowych rzeczy. Śpię w pościeli po mojej babci i używam ręczników po mojej mamie

Aktorka wyznaje zasadę: zanim coś wyrzucisz na śmietnik, upewnij się, czy nie da się tego jeszcze w jakiś sposób wykorzystać. Jak przekonuje, ona sama nadal używa pościeli po babci czy ręczników po mamie. Anna Powierza nie zapełnia też po brzegi swojej szafy i nie musi koniecznie mieć tego, co właśnie jest modne. Preferuje ubrania ponadczasowe, które śmiało można założyć kilka razy i zawsze wygląda się w nich dobrze.