Komunikaty PR

Przepisy na wiosenne kanapki

2020-04-20  |  10:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Każdy potrzebuje czasami prostych rozwiązań. Zamiast spędzać w kuchni długie godziny, wolimy wygodnie usadowić się w ulubionym fotelu na balkonie lub tarasie i zanurzyć się w wiosennej aurze. A jeśli będziemy mieli ochotę na małe i szybkie „co nieco”? Nic prostszego! Możemy wykorzystać jeden z przepisów na pyszne i kolorowe kanapki do przyrządzenia w zaledwie kilka minut.

Kanapki najczęściej kojarzą nam się z prostą przekąską jedzoną „w biegu”. Jednak wcale nie musi tak być. To niepozorne danie bardzo łatwo możemy zamienić w prawdziwe dzieło sztuki – czasem wystarczy jeden niestandardowy składnik i ciekawy pomysł, by wyczarować coś pysznego.

Pasta jajeczna w nowej odsłonie!

To danie należy do tych przekąsek, które nigdy się nie nudzą! Pamiętajmy jednak, że modyfikowanie klasycznych, sprawdzonych przepisów da nam zupełnie nową propozycję smakową. Dzięki kilku dodatkom, nawet najprostsza kanapka nabierze kolorów – i to dosłownie! Jak to zrobić? Dwa jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy niepełną łyżkę Majonezu Kieleckiego z czosnkiem, połówkę awokado pokrojoną w drobną kostkę oraz sól i pieprz do smaku. Podajemy na grzance z żytniego chleba, ozdabiamy kilkoma plasterkami rzodkiewki i ulubionymi kiełkami. I mamy wiosnę na talerzu!

Smakowity bajgiel

Kto z nas nie lubi tych uroczych bułek z dziurką? Aby przygotować kanapkę, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy, wystarczy tylko kilka nieskomplikowanych składników i odrobina fantazji. Zaczynamy od przekrojenia bajgla na pół i podpieczenia go w piekarniku lub tosterze. W tym czasie na patelni smażymy jajko sadzone z odrobiną soli i pieprzu. Kiedy bajgiel będzie gotowy, smarujemy obie połówki Majonezem Kieleckim z czosnkiem. Następnie na jednej z nich układamy plaster wędzonego łososia, a na nim – jajko sadzone i niewielką garść rukoli. Całość przykrywamy drugą połówką bajgla i… cieszymy się smakiem!

Szczypta pikanterii

Ostatnia z naszych kanapkowych propozycji to coś dla fanów ostrzejszych potraw! Dwie kromki chleba tostowego smarujemy Majonezem Kieleckim z czosnkiem. Następnie na jednej z nich kładziemy plaster sera cheddar, pomidora, liście świeżego szpinaku, odrobinę czerwonej cebuli pokrojonej w pióra i zielony, wiosenny szczypiorek. Na sam koniec nasz sekretny składnik – trzy plasterki papryczki jalapeño! Tosta składamy w całość i zapiekamy w opiekaczu lub piekarniku. Smacznego!

Majonez Kielecki z czosnkiem to idealne rozwiązanie dla fanów ciekawych, wyrazistych smaków. Łączy on aksamitną konsystencję z wyjątkowym aromatem czosnku. Taka kombinacja stanowi doskonałe uzupełnienie wielu potraw – od mięs i sałatek, po kanapki, tosty i zapiekanki z wieloma rozmaitymi składnikami. Majonez Kielecki jest produktem z ponad 60-letnią tradycją, niezastąpionym w wielu polskich domach. Wersja z czosnkiem stanowi świeże, niestandardowe spojrzenie na klasyczny wyrób. W sam raz na wiosnę.

Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego z czosnkiem – 6,60 zł brutto/ 310 g

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nowe technologie

Anna Dec: Często zapominamy, że poza ekranami telefonów jest prawdziwe życie i wartościowi ludzie. Bądźmy blisko nich i komunikujmy się najprościej, jak tylko się da

Prezenterka przyznaje, że w naszym społeczeństwie można zauważyć coraz większe bariery komunikacyjne, dlatego stoimy przed niezwykle trudnym wyzwaniem zachowania równowagi między korzystaniem z nowoczesnych mediów a pielęgnowaniem relacji osobistych. Aby jednak zobaczyć drugiego człowieka, czegoś się od niego nauczyć czy zainspirować jego życiem, przede wszystkim trzeba wyjrzeć zza szklanych ekranów swoich telefonów. Anna Dec zauważa też, że w dzisiejszych czasach coraz rzadziej rozmawiamy ze sobą w realnym świecie, a zbyt często poprzez różnego rodzaju komunikatory.

Prawo

70 proc. Polaków planuje wyjazd na urlop w sezonie letnim 2025. Do łask wracają wakacje last minute

Ponad 70 proc. Polaków planuje wyjechać na urlop w sezonie letnim, czyli między końcem czerwca a końcem września – wynika z badania Polskiej Organizacji Turystycznej. 35 proc. zamierza wyjechać tylko raz, a 30 proc. – co najmniej dwa razy. Z grupy wyjeżdżających jedna trzecia wybierze się na wyjazd zagraniczny. Jak wskazuje Katarzyna Turosieńska z Polskiej Izby Turystyki, po kilku latach ponownie do łask wracają oferty last minute, a zagraniczne kierunki pozostają niezmienne – prym wiodą m.in. Grecja, Tunezja, Egipt czy Hiszpania.

Prawo

Adaptacje poddaszy bez odpowiednich zabezpieczeń to realne zagrożenie pożarowe. Eksperci apelują o lepsze egzekwowanie przepisów

Z danych Państwowej Straży Pożarnej wynika, że w okresie od 1 stycznia do 13 lipca 2025 roku doszło do blisko 77 tys. pożarów. Ponad 17 tys. wybuchło w budynkach mieszkalnych, co jest nieco wyższym wynikiem niż rok temu. Ogień zbyt łatwo rozprzestrzenia się przez nieodpowiednio zabezpieczone kanały wentylacyjne i trasy kablowe. Źródłem problemów są także zaadaptowane poddasza bez zabezpieczeń przeciwpożarowych czy dachy z instalacjami fotowoltaicznymi.