Pyszne naleśniki wegańskie
Naleśniki smakują świetnie i na słodko, i w wersji wytrawnej. Istnieje mnóstwo ich odmian oraz pomysłów, z jakimi dodatkami je serwować. W różnorodnych formach są popularne w kuchniach z wielu stron świata: francuskie crepes, wschodnie bliny, amerykańskie pancakes, indyjskie dosa i roti– to tylko wybrane przykłady tych smakowitych placków.
Lista składników na wyśmienite, wegańskie naleśniki nie jest długa, warto jednak postawić na produkty dobre jakościowo. Wszyscy, którzy w codziennych wyborach zakupowych starają się wspierać polskich producentów, mogą wygodnie zamówić je online w sklepie Sante. Mąka naturalna z rodzinnej firmy (bez sztucznych polepszaczy jakości), naturalny, niefiltrowany olej rzepakowy tłoczony na zimno i nieodzowny w tym przepisie napój owsiany Sante Organic – z certyfikatem BIO, wyprodukowany z certyfikowanego owsa, o kremowej konsystencji i delikatnym smaku. A jako dodatek – dżem z moreli, w 100% naturalny i bez środków konserwujących lub smakowita, oryginalna czekośliwka.
Delikatne, pyszne naleśniki wegańskie na bazie napoju owsianego Sante Organic – to idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek, który zachwyci wszystkich smakoszy!
Naleśniki wegańskie z dżemem morelowym
Składniki:
1 szklanka napoju owsianego Sante Organic
2 szklanki mąki pszennej
30 ml oleju
dżem morelowy
szczypta soli morskiej jodowanej Sante
1 szklanka wody
Sposób przygotowania:
Wymieszaj w misce napój roślinny, wodę, mąkę oraz szczyptę soli. Ciasto powinno być płynnej konsystencji. Odstaw ciasto na ok. 15 minut. Do ciasta dodaj olej i wmieszaj go dokładnie w masę. Jeśli ciasto okaże się za gęste, dodaj odrobinę napoju roślinnego. Rozgrzej patelnię i smaż naleśniki z dwóch stron na odrobinie oleju. Przygotowane naleśniki posmaruj dżemem morelowym i złóż w kopertki lub zwiń w rulonik. Podawaj udekorowane świeżymi owocami.
Smacznego!
Napój owsiany Sante Organic – to napój w 100% pochodzenia roślinnego, który zachwyca kremową konsystencją i delikatnie owsianym smakiem. Został wyprodukowany z ekologicznego owsa i posiada certyfikat BIO. To produkt bez dodatku cukrów i bez sztucznych dodatków. Wyróżnia go niska zawartość tłuszczów nasyconych i niska zawartość soli. Wspaniale smakuje solo, idealny jako dodatek do koktajli, kawy, herbaty. Z dodatkiem płatków czy musli stanowi pyszne, pożywne i szybkie śniadanie. Ma wiele zastosowań kulinarnych – m.in. jako składnik do przygotowania naleśników wegańskich.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Elżbieta Romanowska: Przez lata udało się pomóc wielu rodzinom zyskać nowy dom. Jesteśmy świadkami ich szczęścia
Prowadząca „Nasz nowy dom” przyznaje, że największą satysfakcję odczuwa w momencie, kiedy może zaprosić uczestników programu do wyremontowanego już domu i zobaczyć na ich twarzach radość. Wtedy wie, że misja została zakończona sukcesem. Takich pozytywnych zakończeń nie zabraknie również w jubileuszowym sezonie programu. Elżbieta Romanowska zdradza, że twórcy wprowadzili też kilka nowości, ale do czasu emisji pozostaną one niespodzianką.
Prawo
Kolejne polskie miasta chcą być przyjazne dzieciom. Planują stworzyć najmłodszym dobre warunki do rozwoju

Cztery miasta w Polsce posiadają tytuł Miasta Przyjaznego Dzieciom nadany przez UNICEF Polska. Dziewięć kolejnych miast czeka na certyfikację, a w ostatnich miesiącach do programu zgłosiło się kilka następnych. Na całym świecie inicjatywa została przyjęta już w ponad 4 tys. samorządów, a w Hiszpanii objęła połowę dziecięcej populacji miast. Program UNICEF-u ma na celu zachęcenie włodarzy do traktowania najmłodszych obywateli w sposób podmiotowy, respektowania ich praw i zaproszenia ich do współdecydowania o przyszłości.
Media
Agnieszka Hyży: W „Halo, tu Polsat” wreszcie mogę wykorzystać swoją wiedzę, wykształcenie i doświadczenie. Bardzo się tam rozwijam

Przy okazji prezentacji nowej ramówki Polsatu Agnieszka Hyży chwaliła programy, jakie proponuje stacja, i strategię działania Edwarda Miszczaka. Prezenterka przekonuje, że jesień spędzi albo w studiu, bo jest gospodynią weekendowego pasma śniadaniowego „Halo, tu Polsat” i show „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, albo przed telewizorem. Zamierza oglądać m.in. „Taniec z gwiazdami” i „Milionerów”.