Pyszne śniadanie – bez dodatku cukru!
Warto jednak pamiętać, iż mamy możliwość przygotowania pysznych posiłków – bez cukru dodanego. Wystarczy wybierać odpowiednie produkty. Doskonałą propozycją na śniadanie będzie Sante Musli Lo w zestawieniu z napojem roślinnym owsiano-migdałowym Sante Organic. To spora dawka ważnych składników odżywczych i mnóstwo dobrego smaku – bez dodatku cukru!
Większość z nas lubi słodki smak. Niestety, nadmiar cukru to duże obciążenie dla organizmu – wiąże się ze wzrostem wagi, zaburzeniami metabolicznymi, rosnącym ryzykiem wielu chorób. Dlatego tak ważne jest świadome ograniczanie ilości cukru w codziennej diecie. Nie jest to proste – wiele produktów, z których korzystamy na co dzień, zawiera w swym składzie cukier dodany. Często zdarza się to choćby w przypadku płatków śniadaniowych. Na szczęście jednak możemy znaleźć takie produkty, które nie zawierają ani grama cukru dodanego, a mimo to smakują naprawdę świetnie! Pozwolą przyrządzić pyszne posiłki, a przy tym będą sprzymierzeńcem w staraniach o zachowanie smukłej sylwetki, dobrego samopoczucia i zdrowia.
Na dobry początek dnia „bez cukru”, warto sięgnąć po Sante Musli Lo. W jego składzie znajdziemy przede wszystkim płatki zbożowe – owsiane, jęczmienne i orkiszowe. Wyczuwalna w smaku delikatna słodycz pochodzi wyłącznie z owoców, ponieważ Sante Musli Lo nie ma cukru dodanego. Dostępne jest w dwóch wersjach. Musli Lo z granatem i jagodą ma dodatek owoców suszonych i liofilizowanych. Musli Lo z owocami zawiera owoce suszone, w tym tzw. superfruits – jagody goji i morwę białą, jak również daktyle, rodzynki i morele.
Sante Musli Lo wyróżnia wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Jest także źródłem cennych składników mineralnych, takich jak potas, fosfor, magnez, mangan, miedź, żelazo i cynk. W składzie Sante Musli Lo znajdziemy również inulinę – naturalny prebiotyk, który stymuluje wzrost korzystnej mikroflory jelit, poprawiając odporność organizmu.
Sante Musli Lo to idealny pomysł na szybkie, a przy tym odżywcze śniadanie. Doskonałym dodatkiem do niego będzie napój Sante Organic owsiano-migdałowy – w 100% pochodzenia roślinnego i również bez dodatku cukru. Ma kremową konsystencję i delikatny smak. Posiada certyfikat BIO, co oznacza, iż produkt nie zawiera pestycydów, do upraw składników nie są stosowane nawozy sztuczne, a składniki nie są modyfikowane genetycznie. Napój wyróżnia niska zawartość soli oraz tłuszczów nasyconych, a także krótka lista składników.
Sante Musli Lo świetnie smakuje również jako posypka do sałatek owocowych, deserów czy wypieków.
Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2
Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Teatr
Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora
W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.
Ochrona środowiska
Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej
Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.
Ochrona środowiska
Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów
Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.