Komunikaty PR

Pyszne śniadanie – bez dodatku cukru!

2020-10-16  |  16:00
Biuro prasowe

Warto jednak pamiętać, iż mamy możliwość przygotowania pysznych posiłków – bez cukru dodanego. Wystarczy wybierać odpowiednie produkty. Doskonałą propozycją na śniadanie będzie Sante Musli Lo w zestawieniu z napojem roślinnym owsiano-migdałowym Sante Organic. To spora dawka ważnych składników odżywczych i mnóstwo dobrego smaku – bez dodatku cukru!

Większość z nas lubi słodki smak. Niestety, nadmiar cukru to duże obciążenie dla organizmu – wiąże się ze wzrostem wagi, zaburzeniami metabolicznymi, rosnącym ryzykiem wielu chorób. Dlatego tak ważne jest świadome ograniczanie ilości cukru w codziennej diecie. Nie jest to proste – wiele produktów, z których korzystamy na co dzień, zawiera w swym składzie cukier dodany. Często zdarza się to choćby w przypadku płatków śniadaniowych. Na szczęście jednak możemy znaleźć takie produkty, które nie zawierają ani grama cukru dodanego, a mimo to smakują naprawdę świetnie! Pozwolą przyrządzić pyszne posiłki, a przy tym będą sprzymierzeńcem w staraniach o zachowanie smukłej sylwetki, dobrego samopoczucia i zdrowia.

Na dobry początek dnia „bez cukru”, warto sięgnąć po Sante Musli Lo. W jego składzie znajdziemy przede wszystkim płatki zbożowe – owsiane, jęczmienne i orkiszowe. Wyczuwalna w smaku delikatna słodycz pochodzi wyłącznie z owoców, ponieważ Sante Musli Lo nie ma cukru dodanego. Dostępne jest w dwóch wersjach. Musli Lo z granatem i jagodą ma dodatek owoców suszonych i liofilizowanych. Musli Lo z owocami zawiera owoce suszone, w tym tzw. superfruits – jagody goji i morwę białą, jak również daktyle, rodzynki i morele.

Sante Musli Lo wyróżnia wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Jest także źródłem cennych składników mineralnych, takich jak potas, fosfor, magnez, mangan, miedź, żelazo i cynk. W składzie Sante Musli Lo znajdziemy również inulinę – naturalny prebiotyk, który stymuluje wzrost korzystnej mikroflory jelit, poprawiając odporność organizmu.

Sante Musli Lo to idealny pomysł na szybkie, a przy tym odżywcze śniadanie. Doskonałym dodatkiem do niego będzie napój Sante Organic owsiano-migdałowy – w 100% pochodzenia roślinnego i również bez dodatku cukru. Ma kremową konsystencję i delikatny smak. Posiada certyfikat BIO, co oznacza, iż produkt nie zawiera pestycydów, do upraw składników nie są stosowane nawozy sztuczne, a składniki nie są modyfikowane genetycznie. Napój wyróżnia niska zawartość soli oraz tłuszczów nasyconych, a także krótka lista składników.

Sante Musli Lo świetnie smakuje również jako posypka do sałatek owocowych, deserów czy wypieków.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień w dobrym smaku z Netto Biuro prasowe
2020-10-30 | 11:00

Jesień w dobrym smaku z Netto

Jesień to pora roku, która zachwyca bogactwem smacznych oraz zdrowych warzyw i owoców. To też okres, kiedy spędzamy w domu więcej czasu i możemy wykorzystać go na kulinarne
Żywienie Dwa pomysły na jesienne potrawy z nutą czosnku
2020-10-30 | 10:00

Dwa pomysły na jesienne potrawy z nutą czosnku

Jesień to czas intensywnych kolorów w naturze i wyrazistych, rozgrzewających smaków na naszych talerzach. Kiedy temperatury za oknem nie są już tak zachęcające jak podczas
Żywienie „Polski stół” – kulinarna opowieść o Polsce
2020-10-30 | 10:00

„Polski stół” – kulinarna opowieść o Polsce

Pierogi, pierniki, jabłka, miód i alkohol to tylko klika przysmaków, o których opowiada przewodnik po polskich tradycjach kulinarnych autorstwa Magdaleny

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Uroda

Anna Nowak-Ibisz: Gdy u nas promowało się dezodoranty, Niemki zaczynały wcierać w pachy sok z cytryny. Obecnie polskie firmy również idą tą drogą

Według prezenterki telewizyjnej polska kuchnia wyróżnia się na tle świata. Potrawy, które serwują rodzimi kucharze, odznacza przede wszystkim przywiązanie do tradycji. Korzystanie z dawnych receptur nie oznacza jednak nudy. Eksperymenty pomagają bowiem stworzyć nową jakość i uczynić dania ciekawymi. Anna Nowak-Ibisz zaznacza, że w trakcie ostatnich lat manufaktury stały się bardzo popularne. Przyznaje, że jest miłośniczką kosmetyków wytwarzanych w małych, rodzinnych firmach.

 
 

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Handel

W czasie pandemii Polacy chętniej sięgają po polską żywność. Zwracają też coraz większą uwagę na jej jakość

Konsumenci w Polsce przykładają coraz większą wagę do jakości produktów żywnościowych. 72 proc. przy wyborze zwraca uwagę na ich skład, a 62 proc. chciałoby kupować więcej artykułów bio, choć na ogół barierą jest ich wysoka cena. Ponad połowa Polaków, sięgając po takie produkty, nie ma też pewności co do ich prawdziwego źródła pochodzenia. To oznacza, że konsumenci potrzebują dodatkowej informacji, a producenci – większej promocji swoich jakościowych wyrobów. Temu właśnie służy konkurs „KUKBUK Poleca”, który od czterech lat nagradza najlepszą polską żywność i wyroby regionalne. A w dobie pandemii żywność od krajowych dostawców jest wśród Polaków coraz popularniejsza.

Medycyna

Naukowcy opracowali urządzenie do noszenia umożliwiające komunikowanie się osobom z paraliżem twarzy. Sprawdzi też skuteczność leczenia [DEPESZA]

Stwardnienie zanikowe to choroba, która prowadzi do zaniku mięśni, także tych, które pozwalają mówić. Szacuje się, że nawet 75 proc. osób, u których zdiagnozowano ALS, będzie potrzebować jakiejś formy pomocy, aby skutecznie się komunikować. Naukowcy z MIT stworzyli niewidoczny czujnik dla chorych, który przymocowany do twarzy mierzy drobne ruchy, takie jak drganie lub uśmiech. W ten sposób pacjenci mogą przekazywać emocje.