Komunikaty PR

Relacja z karnawałowej kolacji Gan bei

2024-02-20  |  14:00
Biuro prasowe

Karnawał to absolutnie najlepszy czas na celebrowanie życia w towarzystwie wybornego jedzenia. Okazją, która dodatkowo wzmocniła tegoroczną końcówkę naszego karnawału, są obchody Chińskiego Nowego Roku. Kumulację tych hucznych tradycji skutecznie wykorzystała restauracja Gan bei, organizując wieczór otwarcia pełen smakowitych atrakcji!

Iście karnawałowa uczta dla podniebienia, połączona ze świętowaniem Nowego Roku – w Gan bei w sercu Warszawy zawrzało od wielkiego ucztowania i celebracji. Kulinarna podróż po Chinach, Japonii, Indiach, Tajlandii i innych zakątkach kontynentu azjatyckiego przyciągnęła prawdziwych miłośników Orientu. W czym rozsmakowali się goście podczas karnawałowej kolacji?

W pierwszej kolejności zostały podane zimne przystawki takie jak Sake tataki, Beef tataki oraz Seafood Seviche. Następnie goście mogli rozsmakować się w wariacjach sushi (Rainbow Dragon, Kakiage Łosoś, Mamenori Avocado Tartare), które przygotował Petro Gudzovatyi. To jeden z bardziej utalentowanych Szefów Kuchni Sushi, posiadający profesjonalny certyfikat AJSA | WSII (All Japan Sushi association) otrzymany w 2018 roku w Japonii. Kolejnym doświadczeniem były dania główne. Na stole pojawiła się kaczka po pekińsku z chińskimi naleśnikami, ogórkami, zieloną cebulą i sosem pekińskim, ostra chrupiąca cukinia w sosie śliwkowym z chili, krewetki tygrysie w tajskim sosie curry oraz ryż i rajta. Zwieńczeniem całej uczty był deser, czyli perełki tapioki oraz mochi. 

Jak dobrze wiemy, tym bez czego nawet najlepsze jedzenie nie zrobi wyjątkowego wrażenia, jest atmosfera miejsca. Klimat rodem z obchodów Chińskiego Nowego Roku, rozgrzewające rytmy muzyki oraz opowieści o tym, co łączy – jedzeniu. 

Atmosfera harmonii wnętrz i niepowtarzalny smak dań restauracji Gan bei zanurzyły gości w egzotycznej idylli Azji, z której trudno było wrócić do codzienności. Wyjątkowy, karnawałowy wieczór bogato okraszony zdjęciami i relacjami będzie długo wspominanym spotkaniem z wybornym jedzeniem i kulturą Azji, która pasjonuje, inspiruje i intryguje nie tylko warszawskich smakoszy.

Przedstawiciele restauracji Gan bei zachęcają, by razem z nimi wejść do świata ponad 200 dań kuchni indochińskiej, dostosowanych do gustów europejskich i odnaleźć swoje ulubione smaki w azjatyckim wydaniu

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie Biuro prasowe
2024-04-30 | 11:00

Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie

Niekwestionowany lider napojów energetycznych w Polsce, marka BLACK Energy, rozpoczyna wielką loterię, celebrującą kampanię „King of the Night”. Główną nagrodą w
Żywienie Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla
2024-04-30 | 11:00

Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla

W okresie wiosenno-letnim popularnym dodatkiem do dań z grilla są różnego rodzaju sosy, dipy czy dressingi. Najwyższej jakości wyroby z Piątnicy znakomicie sprawdzają się w
Żywienie Be Frr…with No ID! Naturalna energia od FRUGO Energy
2024-04-29 | 17:00

Be Frr…with No ID! Naturalna energia od FRUGO Energy

Marka FRUGO Energy poszerza portfolio energetyków o nowe produkty z linii „Be Frr…with No ID!”. Zapewniają one dawkę naturalnej energii dzięki składnikom z yerba

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Rodziny zastępcze w kryzysie z powodu braku odpowiedniego wsparcia państwa. Zespoły robocze pracują nad wypracowaniem nowych przepisów

Na koniec 2022 roku w pieczy zastępczej przebywało 72,8 tys. dzieci, przy czym nieco ponad 56 tys. w pieczy rodzinnej. Od 2020 roku wzrasta ogólna liczba wychowanków placówek opiekuńczo-wychowawczych kosztem rodzin zastępczych, których jest coraz mniej. – Problemem jest niedofinansowanie całego systemu, brakuje też wsparcia i szkoleń dla rodziców – podkreśla Agnieszka Smarzyńska, prezeska Fundacji Happy Kids. Powołane niedawno przez resort polityki społecznej zespoły robocze mają wypracować nowe rozwiązania, które zapobiegną kryzysowi w pieczy zastępczej w Polsce.

Film

Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach

Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.

Gwiazdy

Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami

Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.